En Paj Till - fast lite mer mexikansk!! :)

Det blev ju så himla bra med pajen igår så jag gjorde minsann en till idag! Idag blev det en tacokryddad köttfärspaj och jag kan inte lovprisa filodegen tillräckligt för den är SJUKT bra att använda och MYCKET godare än vanligt pajskal! :)
 

Fyllningen för 4 personer

300 g nötfärs (eller ngn annan färs - your choice)
1 gul hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 riven morot
1 burk champinjoner
1 påse tacokrydda
½ burk krossade tomater
1 msk sambal oelek
1 burk ananasskivor
1 ask körsbärstomater i klyftor
½ burk créme fraiche
½ ask philadelphiaost med smak av paprika och kryddor

Riven ost

4 filodegsark
Ägg till pensling

Fräs färsen, löken, moroten och champinjonerna tillsammans med tacokryddan.
Häll i de krossade tomaterna och sambalen.
Tillsätt därefter körsbärstomaterna, mangobitarna och ananasskivorna samt lite av juicen de ligger i.
Blanda samman créme fraiche och hälften av philadelphiaosten och rör ner i köttfärsröran.

Lägg fyra filodegsark i en ugnsfast form och pensla med ägg.
Förgrädda en liten stund, typ 5 minuter så det hinner bli lite frasigt.

Häll köttfärsröran i pajskalet.
Klicka över resterande philadelphia och strö över riven ost.

Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.


Kommentarer
Postat av: Malin

Gott! Jag måste testa att göra paj med filodeg också. Verkar ju bra mycket smidigare, även om det oftast går snabbt med piroger också... Trevlig helg!

2008-12-12 @ 22:48:33
URL: http://minfruktsallad.blogspot.com
Postat av: Karin W

Det låter supergott med filodeg i paj, det ska testas! Den där gratängen med bönor och nachos låter inte heller så tokig du.

Hoppas du haft en bra jobbarhelg och få vara ledig i veckan istället!

Kram/karin

2008-12-14 @ 11:56:57
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0