Gårdagen och recept på Pastasallad med spenat, tonfisk och skaldjur :)

Lite småtrött efter gårdagens spektakel på Trädgårn och Harrys. Först lite vin på Trädgårn tillsammans med M och K och massa andra och sedan 112:an (specialkväll för personal inom typ sjukhuset, brandkåren etc) på Harrys! Skulle egentligen ha gått dit med resten av min avdelning men de tyckte att det var för mycket folk på Trädgårn och gick till Hugos istället och blev visst kvar där :(

Käkade en himla god men väldigt improviserad pastasallad innan utgången igår:



1 port fullkornspasta (fusili, penne, makaroner etc)
50 g färdigstuvad spenat (finns från Findus men du kan givetvis stuva själv om du vill)
1/2 dl lättcreme fraiche 
1 msk färskost (jag hade philiadelphia gräslök)
1 tsk pressad citron

Koka pastan och skölj den i kallt vatten. Tina spenaten i micron.
Rör ut färskosten i creme fraiche och blanda ner hälften av röran i spenat. Blanda sedan spenaten med pasta och pressa i lite citron.

Machesallad
Crabfish
Räkor
Tonfisk (½ burk à 120 g)
Olika frukter (jag hade sharonfrukt, mango, physalis och apelsin)
Ett hårdkokt ägg
Rödlök
Körsbärstomater
½ dl Keso
½ msk Stenbitsrom
1 msk Mangochutney

Bottna en tallrik med machesalladen och lägg den spenatmarineradepastan ovanpå. 
Fördela sedan crabfish, räkor, tonfisk, skivat ägg, tomat och frukt runt om.
Gör en "dressing" på den andra hälften av creme fraicheröran, keso, stenbitsrom och mango chutney och servera den till!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0