Grönsakspaj med filodeg
En vacker och god paj. Innehåller ca 245 kcal/port
6 port
300 g purjolök
250 g färska champinjoner
1 gul lök
250 g körsbärstomater eller 3 vanliga tomater
1 tsk paprikapulver
1 msk olja eller smör
300 g lätt kesella
1 ½ dl lättyoghurt naturell
2 ägg
350 g filodeg (tinad)
½ dl riven mager ost
Nymalen svartpeppar
Värm ugnen till 180 g
Fräs purjolök, svamp och lök i lite smör eller olja. Krydda med paprikapulver
Blanda ihop kesella, yoghurt och ägg och vänd ner det i grönsaksblandningen.
Lägg filodegsarken i en pajform och pensla med olja mellan arken.
Lägg grönsaksblandningen i pajskalet.
Lägg skivade tomater ovanpå och strö över riven ost.
Grädda pajen i ugnen i ca 35-40 minuter tills äggstanningen har stelnat
6 port
300 g purjolök
250 g färska champinjoner
1 gul lök
250 g körsbärstomater eller 3 vanliga tomater
1 tsk paprikapulver
1 msk olja eller smör
300 g lätt kesella
1 ½ dl lättyoghurt naturell
2 ägg
350 g filodeg (tinad)
½ dl riven mager ost
Nymalen svartpeppar
Värm ugnen till 180 g
Fräs purjolök, svamp och lök i lite smör eller olja. Krydda med paprikapulver
Blanda ihop kesella, yoghurt och ägg och vänd ner det i grönsaksblandningen.
Lägg filodegsarken i en pajform och pensla med olja mellan arken.
Lägg grönsaksblandningen i pajskalet.
Lägg skivade tomater ovanpå och strö över riven ost.
Grädda pajen i ugnen i ca 35-40 minuter tills äggstanningen har stelnat
Kommentarer
Postat av: Sussi
Mycket gott på din sida!
Postat av: annamaria
Hej! Vi hade en hel dél gemensamt! Vi är sjuksköterskor med matintresse - och dessutom samma namn! Ska kika vidare nu i din fina blogg!
Trackback