Purjo- och potatiskaka

Ett jättegott tillbehör, t ex till grillat kött. Går även att servera som lättare lunch eller kvällsrätt. För de som är intresserade innehåller den 175 kcal/port och bör således kompletteras med något :) Det är t ex gott att ha skinka tillsammans med purjolöken :)

4 portioner

500 g potatis (skalad och skuren i bitar)
2 stora purjolökar (sköljda och finstrimlade)
1 ägg
1 ½ dl mjölk
100 g smaksatt färskost (t ex philadelphia vitlök & örter)
1 msk osötad senap
Nymalen svartpeppar

Koka potatis och purjolök i separata kastrullar tills de är mjuka.
Klipp ut en rundel av ett bakplåtspapper och lägg det i en pajform med löstagbar kant.
Mosa potatisen och smaksätt med salt och peppar. Tryck ut moset jämnt i formen och grädda det i ugnen tills det får en fin färg, ca 10 minuter.
Bred ut purjolöken ovanpå potatisbottnen.
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och senap och häll i blandningen i formen. Grädda i ugnen tills fyllningen har stelnat och fått en fin färg, ca 10-15 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0