Rissallad med skaldjur och modifierad rhode island-dressing






Dagens lunch med tonfisken som blev över sedan igår

1 port ris kokt med lite gurkmeja och/eller saffran som fått kallna
2 msk färdig rhode island-dressing (jag använde felix lättdressing)
Knappt ½ dl lättcreme fraiche
½ msk mango chutney
½ msk sweet chilisås

Blanda rhode island-dressing, creme fraiche, mango chutney och sweet chilisås. Vänd ner hälften av såsen i det kokta riset och ställ det i kylskåpet medan du förebereder resten.

Machesallad
Crabfish
½ burk tonfisk i vatten (ca 60 g)
Räkor
Musslor
LIte fetaost (behövs inte men är ju gott)
Körsbärstomater
Frukt (jag hade sharon, jordgubbar och physalis)
Rödlök
Keso (så mycket man vill)

Bottna tallriken med machesallad.
Fördela sedan övriga ingredienser (förrutom keson) i lagom mängd runtomkring lite snyggt.
Blanda sedan keson med den andra halvan av rhode island-såsen i en liten skål att ha som en trevlig röra vid sidan om
Lägg risblandningen ovanpå machesalladen
ÄT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0