Trevlig Bulgursallad med Varmrökt Lax & Kräftstjärtar

En hemskans god saffranskryddad bulgursallad med varmrökt lax och kräftstjärtar fick bli dagens lunch innan jobbet!
Kanske lite lyxigt för en lunch, men det är ju ändå lördag och till matlåda har jag gårdagens Ugnspannkaka med Blåbär & Äpple, vilken visserligen var sjukt god men kanske inte riktigt ngn lördagsmiddag? ;P

Hur som helst, varmrökt lax och kräftstjärtar är ju läskigt gott och tillsammans med saftig saffransbulgur smaksatt med apelsin- honung- och kaneldressing kan det väl knappast bli bättre? :)



1 portion

½ dl bulgur
1 dl vatten
En nypa saffran
En nypa gurkmeja

Dressing
½ dl pressad apelsinsaft
1 krm kanel
1 tsk honung
En till nypa saffran

Till Salladen
En bit varmrökt lax (delad i mindre bitar)
En näve kräftstjärtar eller räkor
Sharonfrukt i tärningar
Physsalis i klyftor
Rödlök i skivor
Soltorkade tomater i strimlor
Körsbärstomater i klyftor
Salladsblad

Keso- och stenbitsromsröra
1 dl keso
2 msk créme fraiche
1 msk kräftost (Kavli)
1 msk mango chutney
1 msk stenbitsrom

Blanda samman ingredienserna till keso- och stenbitsromsröran och ställ den i kylen så länge.

Koka bulguren enl anvisningar men tillsätt saffran och gurkmeja i kokvattnet
Blanda samman ingredienserna till dressingen, värm väldigt snabbt i mikron så honungen smälter och rör ned den i den varma bulguren. Låt svalna.

Gör iordning alla ingredienserna till salladen.

Bottna en tallrik med sallad, därefter bulgur och sedan övriga ingredienser.
Servera med kesoröran.

Kommentarer
Postat av: carolina

ser väldigt fräscht ut! :) hoppas det går bra på jobbet =)

2008-11-22 @ 18:41:19
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Anna

carolina: Det var rätt fräscht men ingen vintermat med kall sallad kanske :) Hoppas du får en bra helg!!

2008-11-22 @ 20:52:07
URL: http://dewdropia.blogg.se/
Postat av: Hanna

Dressingen lät spännande. Ser väldigt gott ut, som vanligt! =)

2008-11-23 @ 10:20:53
URL: http://hanneys.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0