Krämig Risotto med Lax och Räkor

Dagens middag blev en varm middag trots att jag egentligen typ hade tänkt äta någon sallad eller så! Jag blev nämligen nästan sjukt sugen på risotto och jag hade varmrökt lax kvar från i förrgår + massa räkor och frysen och då blir det ju alldeles utmärkt med en krämig saffransrisotto till det, eller hur??



4 port

400 g lax
200 g blandade skaldjur
1 purjolök
3 strimlade soltorkade tomater
500 g körsbärstomater
En apelsin i hinnfria bitar

Risotton
1 hackad schalottenlök
1 kuvert saffran
1-2 msk olja
4 dl arborioris
8 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt pressad apelsinsaft 
4 msk philadelphiaost
½ dl lättcréme fraiche

Koka upp buljong och apelsinsaft och låt det sjuda.
Hacka löken fint och fräs den tillsammans med saffran i olja tills den blir glansig.
Tillsätt 3 dl vätska och låt det koka upp
Sänk värmen, lägg i riset och låt det koka tills vätskan sugits upp.
Häll på mer buljong så att riset täcks, rör om och låt koka.
Späd med mer vätska och rör om allteftersom det kokar in i riset.
Fortsätt på samma sätt i ca 20 minuter tills risotton är lös och lite krämig.
Ta av kastrullen från plattan och blanda ned osten och créme fraiche.

Skär laxen i bitar och stek den snabbt tillsammans med purjolöken och de soltorkade tomaterna.
Tillsätt körsbärstomater, apelsinbitar och skaldjur och låt det bli varmt lite snabbt.
Blanda ned risotton i pannan eller tvärtom, blanda ned allt i risotton och servera omedelbums!

Kommentarer
Postat av: Jenny

Åh, vad gott det ser ut! =)

2009-06-29 @ 10:51:03
URL: http://matlust.bloggproffs.se
Postat av: Kryddburken

Så gott allting låter! Jo, kall lunch är gott i denna värmen, men då och då vill man ju också ha lite varm, lagad mat! Här på ön är det bara toppen! Jag har varit ledig sen barnen slutade skolan och ska vara ledig två månader till... Lite semester + sparade föräldradagar, det gör susen de! Det är sååå härligt att vara hemma dag ut och dag in, istället för jobb dag ut och dag in... Stor kram till dig!

2009-06-30 @ 20:11:01
URL: http://kryddburken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0