Tikka Masala Kyckling

Igår var det Kyckling Tandoori och idag är det Tikka Masala Kyckling! Jag ska nog konvertera till Indien snart tror jag för jag börjar nog bli halvindier så mycket indisk mat som jag äter :) När jag gör Tikka Masala så använder jag mig av kryddan som jg fick från Tojaimport men jag har även använt kryddmixen från Santa Maria och den är också absolut HELT ok! Om man inte tycker om kyckling eller helt enkelt bara inte är sugen på det så passar den här rätten precis lika bra med typ fläskfilé, skinka eller räkor!



4 port

4 grillade urbenade kycklinglår i bitar (eller 4 kycklingfiléer som man först strimlar och steker upp)
1 gul skivad lök
1 strimlad purjolök
1 hackad paprika
1 burk champinjoner
4 hackade välmogna tomater
2 msk tikka masala-krydda
1 msk sambal oelek
1 burk kokosmjölk

Fräs löken, purjon, paprikan, champinjonerna och tomaterna tillsammans med kryddan tills tomaterna blir såsiga.
Blanda ned kycklingen och låt den ta smak av kryddan.
Tillsätt sambal och späd med kokosmjölken.
Låt det puttra en stund.
Servera med ris, bulgur, couscous eller typ naan-bröd.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Jag måste nog in där och beställa lite indiska kryddor!

2009-03-26 @ 21:25:41
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Men hallå där, vart håller du hus då? Saknar dig...

2009-03-29 @ 22:00:51
URL: http://kryddburken.se
Postat av: Kryddburken

Nu var det väääldigt länge sen... Vart har du tagit vägen? Är allt bra med dig?

2009-04-03 @ 14:36:15
URL: http://kryddburken.se/
Postat av: Rebecca

Jag håller med Kryddburken, nu var det lite föör längesen för att man inte ska oroa sig. Är allt väl?

2009-04-04 @ 08:34:12
URL: http://rebeccaskitchen.se
Postat av: Louise

Vilken trevlig blogg! Lägger till den i favoriter med förhoppningen om att du kommer att börja blogga igen :)

2009-07-14 @ 10:59:45
URL: http://thailandssol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0