Enchiladas med Krämig Köttfärsfyllning
Egentligen hade jag tänkt göra ågon sorts pannkaksrulle med öttfärsfyllning som jag har sett recept på hos Hallon & Blåbär igår kväll till Stevie och mig! Det blev tyvärr bara pannkaka av det hela för ugnspannkakan blev totalt jättebränd på ena sidan och helt ofärdig på den andra så den åkte direkt i soporna! Så där stod jag med massa köttfärssås..... men som tur är så är ju köttfärssås inga svårigheter att hitta på ngt med så det fick blev enchiladas istället... lite krämigare än vanligt men fy så gott det var :) Det blev ingen vidare bild för jag glömde fota innan jag rullade ihop rullarna.. men ni får gissa lite hur röran ser ut :)
4 port
Köttfärssås
400 g nötfärs
1 gul hackad lök
1 röd paprika i bitar
1 burk champinjoner
1 liten burk majs
400 g krossade tomater
1 påse tacokrydda
½ ask philadelphiaost (med eller utan smak)
1 dl riven ost
Fräs färsen tillsammans med grönsaker och krydda.
Häl på krossade tomater och låt det koka samman.
Rör ned philadelphiaosten och låt den smälta i såsen.
Rör sist ner den rivna osten
Tomatsås
3 välmogna hackade tomater
1 pressad vitlöksklyfta
½ dl ketchup
1 tsk honung
1 msk balsamvinäger
1 msk smör
Fräs tomaterna i smör och ha i ketchupen och övriga ingredienser.
Mixa samman och smaka av med valfria kryddor.
Enchiladasen
Beräkna 2-3 rullar per person beroende på hur hungriga man.
Lägg ca 2-3 msk av köttfärsfyllningen på varje tortillabröd och rulla ihop brödet till en rulle.
Lägg rullarna tätt samman i en ugnsfast form och bred på tomatsåsen samt strö över lite mer ost.
Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter