Fylld Lövbiff med Rostade Grönsaker och Rödvinsås

Stevie och jag har varit i Paris i några dagar! Helt underbart! Vi bodde jättejättebra, åt god mat (fast ingen typisk fransk mat dock om man inte räknar med alla baguetter *s*), shoppade, tittade på Eiffeltornet, Louvren och massa annat och bara hade det jättebra!

Kvällen innan vi skulle åka var vi tvungna att lyxa lite fastän det bara var måndag! :) Har faktiskt aldrig gjort fylld lövbiff förut, men det var absolut gott och kommer nog säkerligen att återkomma!



2 port

Köttet
4 skivor lövbiff (ganska stora)
2 soltorkade tomater (finhackade)
2 msk Philadelphia Vitlök & Örter
1 msk Ajvar relish

Blanda ihop soltorkade tomater med philadelphia och ajvar.
Bred röran på 2 av lövbiffar och lägg de andra två ovanpå som ett lock.
Stek i smör.

Grönsaker
6-7 ganska små potatisar
1 påse minimorötter
 ½ påse steklök (á 250 g)
8-10 skogschampinjoner
1 päron i klyftor
Körsbärstomater
2 msk smör
1 msk honung
1 msk pressad citronsaft
½ msk paprikapulver

´Créma di balsamico

Blanda ihop smör, honung, citronsaft och paprikapulver.
Smält smörblandningen lätt i mikron.
Blanda med grönsaker så att det täcker väl.
Rosta grönsakerna i ugnen i ca 25-30 minuter men låt körsbärstomaterna och päronet bara var med de sista 10 minuterna.
Ringla över balsamicokräm.

Rödvinssås
1 fint hackad sharlottenlök
½ msk smör
3 dl rödvin
½ dl balsamvinäger
1 msk honung
Ev maizenaredning

Fräs löken i smör.
På med rödvin, balsamvinäger och i med honungen.
Låt reducera på svag värme till ungefär hälften av såsen återstår.
Om såsen är för tunn kan man reda av med lite maizena.





Det är han till höger längst fram som är Stevie... och ja, det var väldigt soligt inomhus! ;P


Kommentarer
Postat av: Susie i köket

Så gott det ser ut!

2010-04-02 @ 20:08:04
URL: http://susie-i-koket.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0