Färskostfyllda Färsbiffar i Tomatsås
Min hamburgare som jag åt häromdagen var så god så nu kan jag inte sluta tänka på färskostfyllda färsbiffar! Den godaste färskosten är enligt min åsikt Philadelphia med smak av vitlök & örter eller tomat & pesto! Att låta färsbiffarna puttra i en smakrik tomatsås oh sedan servera dem med ugnsrostad potatis och minimorötter är absolut inte tokigt!! Faktiskt helt sjukt gott!
4 portioner
Biffarna
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk matlagningsyoghurt
1 msk oregano
1 msk paprikapulver
½ dl Philadelphiaost med smak av vitlök och örter
Blanda färsen med ägg, matlagningsyoghurt och kryddor.
Forma till biffar.
Gröp ett litet hål i varje biff och fyll med färskost.
Täck över urgröpningen med mer köttfärs.
Stek biffarna i smör.
Tomatsåsen
500 g passerade tomater (helst Mutti)
1 finhackad gul lök
1 msk honung
2 msk oregano
1 msk paprikapulver
1 msk pressad citronsaft
1 msk smör
250 g körsbärstomater
Fräs löken lätt glansig.
I med tomater och övriga ingredienserna.
Låt puttra en lång lång lång stund.
Lägg ned biffarna och körsbärstomaterna i såsen och låt det puttra lite till.
Ugnsrostad potatis och minimorötter
6 stora potatis i klyftor
1 påse minimorötter
1 msk smör
1 msk pressad citronsaft
1 msk paprikapulver
Blanda smör, citronsaft och paprikapulver
Smält smöret
Blanda potatisen och morötterna med smöret.
Fördela dem på en ugnsplåt och baka i ugnen i ca 25 minuter.
Mmm, det där lät riktigt gott!!