Från Den Indiska Kontinenten Till Lite Norrare Breddgrader! :)

Här blandar vi kulturer hejvilt!!
Både i måndags och igår blev det indiskt men idag kör vi på traditionell svensk husmanskost, nämligen Kålpudding!!

Jag gör inte alls Kålpudding på riktigt vis utan har hittat på ett eget litet recept som går lite snabbare, men som ändå blir fruktansvärt gott! Det är ju lite pyssligt att blanda i massa risgrynsgröt i färsen som man egentligen ska göra så jag brukar istället ha lite mosad potatis och idag slängde jag ner lite rivna morötter och äpple också och det gjorde den himla saftig faktiskt! Lite champinjoner och stekt lök fick också vara med att leka!
Inspirerad av Kryddburkens köttfärslimpa blandad jag även i färskost i smeten och nu kommer jag definitivt alltid att ha färskost när jag ska göra ngt med köttfärs :)

Bilderna är lite tråkiga för kålpudding är ju inte direkt sådär bildskönt men,
serverad med potatismos, brunsås och lingonsylt blev den världens gourmetmåltid! :)

    

4 port
1 vitkålshuvud skuret i små bitar
1 buljontärning
1 msk soja
2 msk honung

400 g nötfärs
1 riven morot
1 rivet äpple
1 gul lök i skivor
1 burk champinjoner
50 g Philadelphiaost Vitlök & Örter
1 dl lättcréme fraiche
Ört & Vitlökskrydda (Santa Maria)

Brunsås med lingonsmak
2 dl matlagningsgrädde
1 msk soja
2 msk lingonsylt

Till servering
Potatismos
Lingonsylt
Tomater

Koka vitkålen knappt mjuk i vatten med buljongtärningen, sojan och honungen.
Häll vitkålen i ett durkslag men spara ca 2 dl av buljongen.

Blanda färsen med äpple, morot, lättcréme och färskost.

Stek svampen och löken lite snabbt och krydda med vitlök- och örtkrydda.

Bred ut hälften av kålen i en ugnsfast form.
Lägg köttfärsröran över och sedan svamp-lökblandningen.
Bred över resten av kålen och häll över den sparade buljongen.
Ställ in i ugnen (200 grader) i 30-40 minuter.

Såsen gör du genom att helt enkelt koka upp matlagningsgrädde och smaksätta med lingonsylt och soja.

Servera med potatismos, mera lingonsylt och tomater!

Kommentarer
Postat av: Lisa

alltså, kålpudding (särskilt mammas) är en av mina absoluta favoriträtter.

2008-09-17 @ 21:04:29
URL: http://lisasfyrakvadrat.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Men du, det ser ju jättegott ut!! Detta måste jag prova! Jag gör heller inte kålpudding på vanligt vis, uta ngör jag som en gryta! Ha en underbar kväll & grattis igen!

2008-09-17 @ 21:09:53
URL: http://kryddburken.se
Postat av: lina

Jag älskar kålpudding, och tycker att din variant låter jättegod ju!

2008-09-17 @ 21:23:16
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
Postat av: Anna

Lisa: Min mamma gör också kalasgod kålpudding men hon kan göra ngt ändå bättre också... Kåldolmar!! Läskigt gott!!



Kryddburken: och jag ska definitivt absolut prova din köttfärslimpa för den både lät och SÅG läskigt jättegod ut!! :) Tack så mkt för gratulerandet!! Jag är fortfarande superglad :)



lina: Testa vetja för den är god... och dessutom väldans enkel :)

2008-09-17 @ 21:27:54
URL: http://dewdropia.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0