Ett litet livstecken, en väldigt god potatissallad och en väldigt trevlig överraskning

Det har ju inte kryllat av uppdateringar här den sista tiden, men det har sina glada förklaringar :)
Livet leker just nu! :)

Jag har förståss inte slutat laga mat.... det är bara bloggen som lixom inte har fått högsta prioritet!
Ikväll är jag dock ensam hemma och då passade jag på att äta lax eftersom S inte är sådär jätteförtjust i varken fisk eller skaldjur så det har inte blivit så mycket av de varorna den senaste tiden!

Jag köpte varmrökt lax med smak av citronpeppar och sen gjorde jag en sjukligt god potatissallad till! Väldigt somrigt och det passade perfekt idag för det har varit en riktigt fin dag :) Var ute och sprang imorse... ett jätteskönt långpass och det går verkligen så mycket lättare nu när våren har kommit! Om några veckor är det dags för Gbg-varvet så då hoppas jag kunnat ha toppat formen ytterligen :)

Nåväl... tillbaka till potatissalladen..

4 port

½ kg kokt potatis av fast sort skuren i tärningar
1 finhackad rödlök
1 äpple i tärningar
2 dl matyoghurt
½ msk dijonsenap
1 msk pressad limesaft
1 stor msk mango chutney
1 msk äpplemos

Sen är det bara att blanda ihop allting! Gör gärna potatissalladen en stund i förväg och ställ in den i kylen så sätter sig smakerna bättre!!



Sen så måste jag också berätta att jag har VÄRLDENS BÄSTA jobbarkompisar!
För några veckor sedan vann jag den individuella tävlingen i Korpens Landsstingssteg.
Mer om tävlingen kan ni läsa om här.

Igår på jobbet så kom min chef och sa att han ville prata med mig.. Min första tanke var förståss "Vad har jag nu gjort för dumt?" men jag följde med honom lite halvt livrädd! Jag trodde vi skulle gå in på kontoret men han styrde stegen mot fikarummet och gissa om jag blev sjukt jättejätteförvånad när alla i personalen stod därinne med (låtsas)champagne, 4 stora tårtor och två paket!!! Jag stod och gapade en bra stund innan jag fattade att det hela var för mig och för att jag hade vunnit tävlingen! I det ena paketet var det världens finaste lilla glasskål från Orrefors som mina jobbarkompisar hade köpt till mig och sen så fick jag också en jättefin pokal från Korpen!! Jag är fortfarande helt jätterörd... och jag har verkligen VÄRLDENS BÄSTA jobbarkompisar!!





Min Helg och en Krämig Omelett

I helgen har mina föräldrar varit här på en liten visit!
Jag gav ju nämligen dem biljetter till en Beatles-gala här i Västerås som gick av stapeln igår så då passade de på att ta en liten minisemester och komma hit och bo på Stadshotellet!

Igår kväll var jag, mina föräldrar och S och åt på Grekiska Kolgrillsbaren och det var verkligen hur gott som helst! Jag åt "blandad" Souvlaki, ett spett med kyckling, ett med starkt kryddad nötfärs och ett med grillade grönsaker och sen lite ris, tomatsås och tzatziki. Mamma åt typ samma sak fast med fläskfilé medan S och pappa åt gyros! Efter det gick vi till Beatlesgalan och den var väl helt ok, men jag är ju inte sådär jättegammal så jag kände inte igen särskilt många låtar, bara de mesta kända! Fast det var bra stämning och mamma och pappa hade jättekul! Kvällen blev alltså absolut lyckad och S och mina föräldrar gillade varandra på direkten!! :)

Imorse åt jag hotellfrukost tillsammans med mamma och pappa och det var förståss sjukt gott med nybakat bröd, goda pålägg, massa färsk frukt, äggröra och massa mer :) Sen shoppade vi lite grann och käkade lunch på Cornetto Bar! Jag åt en urgod sallad från deras "välja-själv-sallads-buffé" med bl a quinoa, kräftstjärtar, rostbiff, soltorkade tomater och keso förståss ;P

Nu har föräldrarna åkt hem till Finspång igen och jag har precis avnjutit en dundergod omelett (jag måste börja käka omelett oftare)!! Det blir alltid sjukt mkt godare att sätta in omeletten i ugnen en liten stund så den får färg på ovansidan så har ni inte provat det tycker jag absolut att ni ska det :)



Krämig omelett för en person

2 ägg
1 msk créme fraiche

Valfri fyllning förståss men jag hade:

Färska champinjoner
Skinka
Rödlök
Paprika
Purjolök
Körsbärstomater

3 msk philadelphiaost med smak
2 msk riven ost
1 tsk oregano
½ tsk paprikapulver

Fräs fyllningen du har valt i en liten stekpanna
Vispa ihop äggen med créme fraiche och häll det över fyllningen i stekpannan.
Klicka på philadelphiaosten och låt omeletten halvstelna på svag värme.
Krydda och fördela den rivna osten över omeletten.
Kör i den i ugnen i typ 5 minuter
Ät helst direkt ur pannan

Ni är så gulliga!!!

Hej allihopa och tack för de superdupergulliga kommentarerna, sms:en och mailen jag fått den senaste veckan!

Jag har INTE dött, jag är INTE sjuk (fast jag var fökyld förra veckan visserligen) och jag har INTE amputerat händerna och jag har INTE slutat lagat mat! :)

Nej...... men däremot så har jag nog allt gått och blivit lite (ganska mkt) kär!! *Leeeeeeer*
Så bloggen har lixom inte blivit sådär jätteprioriterad de sista veckorna är jag rädd... tiden har lixom gått åt till annat .. :)

Men ett litet recept tänkte jag bjuda på idag... eller recept och recept förresten... pizza på pizzamix och sen kan man ju ha på precis det man tycker om *skratt* men den här pizzan som är på bilden var nämligen den första måltiden VI (jag och han alltså) lagade ihop.... och det är den godaste pizzan jag ätit i hela mitt liv.... *leeer*



Jag förmodar att ni kan gissa vilken del av pizzan som är min.... Han har ganska roligt åt mitt beroende av körsbärstomater ;P men han är så söt... för första gången jag skulle sova hos honom hade han köpt två stora burkar med just körsbärstomater och dessutom en stor burk med keso, mannafrutti och vaniljyoghurt!


Förresten, vill ni veta något annat kul? Fast i och för sig är typ allting roligt just nu.. *s* men det här är lite extra kul :) Jag har nämligen vunnit en stegtväling vi har haft på jobbet.... det är Korpen som anordnar det (titta in på tävlingens hemsida vetja) och alla landsting i hela Sverige kunde vara med! Man tävlar både i lag och individuellt och det gäller att få ihop så många steg som möjligt under en månad! Vårt lag kom på 87:e plats av 647 lag... och jag kom på första plats i den individuella tävlingen där det var 5651 tävlande!! Kul, eller hur???


RSS 2.0