Tacopaj!

Ikväll gjorde jag tacopaj till Stevie och mig! Fyllningen var jättegod men jag lyckades inte riktigt med pajskalet :( Det blev lite för hårt tyckte jag, inte alls som det brukar vara! Det var iofs första gången (!) jag gjorde eget pajskal så det är nog förlåtet för den här gången, men jag tar gärna emot lite tips om vad jag kan ha gjort för fel! Förgräddade jag det för länge kanske? 

 

Här kommer receptet iallafall:

4 portioner

Pajskal:
2 dl mjöl
50 g smör
75 g kesella
2 msk iskallt vatten

Fyllning:
300 g nötfärs
1 gul hackad lök
½ paket krossade tomater
1 mango i tärningar
1 burk majs
1 burk champinjoner
1 påse tacokrydda
½ dl créme fraiche
1 ägg

Philadelphiaost
Riven ost
Körsbärstomater

Värm ugnen till 200°. Hacka smöret och blanda det med mjöl, kesella och vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och låt den vila kallt tills ugnen är varm. Förgrädda skalet i 15 minuter.

Fräs köttfärsen, champinjonerna och löken tillsammans med tacokryddan.
Häll på de krossade tomaterna och vänd ned mango och mango.
Rör ned créme och ägg.

Fördela fyllningen i det förgräddade pajskalet.
Klicka på philadelphiost och sprid ut körsbärstomaterna och sedan den rivna osten.

Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter.




Fiskburgare

Nu är jag hemkommen efter en superrolig helg i Gbg med löpning, god mat och mycket annat!
Förbättrade mig 5 minuter på varvet sedan förra året och det är jag absolut nöjd med!
Har ätit på finfina restauranger både i fredags och i lördags och givetvis också proppat i mig hur mycket hotellfrukost som helst! I fredags åt vi på en spansk restaurang på Avenyn och då beställde jag in en helt gudomlig skaldjursrisotto smaksatt med saffran och tomat och i lördags åt vi på en restaurang som hette Vivaldi (tror jag) och då åt jag Spagetti ai frutti de mare.... mycket skaldjur med andra ord ;P

Jag fortsatte lite på havstemat när jag kom hem och åt Fiskburgare ikväll! Gjorde dock ingen burgare av fiskfärs utan stekte helt enkelt upp en gammal avdankad hokifilé jag hade i frysen och som jag först panerade i tortillachipskross (!!)! Sedan åt jag den i hamburgerbröd med lite grönsaker och en kesoröra med stenbitsrom och crabfish! MUMS! 



En burgare

En vit fiskfilé, typ hoki eller sej
5 krossade tortillachips
1 tsk tacokrydda
Smör till stekning

Hamburgerbröd
Sallad
Rödlök
Tomat

½ dl keso
1 msk matlagningsyoghurt
1 msk stenbitsrom
1 hackad crabfishpinne
1 msk äpplemos

Blanda samman kesoröran och ställ den kallt.
Panera fisken i krossade tortillachips blandat med tacokrydda och stek den sedan i smör.
Bygg burgare precis som du vill ;P


Ingen vidare bild men här är jag iallafall, trött och nöjd vid målgången! Jag är hon i keps och grönsvart jacka!

Varm Smörgåstårta och Göteborgsvarvet!!

Idag kl 12.07 sätter jag mig på tåget mot Göteborg.... för imorgon är det världens roligaste grej... nämligen Göteborgsvarvet!!! Jag har längtat precis hela året och nu är det äntligen dags!! :) Det är verkligen hur kul som helst.... världens stämning och jättefina omgivningar att springa i!Sen så blir det ju en liten minisemester också eftersom jag åker dit redan idag och stannar till söndag! Mamma och pappa tar bilen ner från Norrköping och möter upp mig i Gbg och så ska vi bo på finfint hotell, går på fina restauranger och bara ha det bra :)


För någon vecka sedan tyckte jag att S skulle få testa den obligatoriska födelsedagsmaten i våran familj, nämligen Varm Smörgåstårta! Han fyllde faktiskt år förra helgen... fast då gick vi ut och åt och sen gick på bio... så smörgåstårtan blev lite mer en spontan födelsedagsmiddag utan födelsedag lixom :) Hur som helst så har säkert de flesta redan ett recept på varm smörgåstårta och jag tror nog att mitt är ett av de vanligaste... men det är verkligen sjukt gott!!!!! Jag halverade receptet eftersom det bara var till S och mig... men lägger ut för en hel smörgåstårta :) S tycker ju inte om varma tomater (till min fasa) så hans del är den med salamin ;P

6 portioner

1 förpackning hönökaka (6 halva bottnar)

200 g strimlad smörgåsskinka
1 skivad purjolök
1 stor burk skivade champinjoner
1 hackad röd lök
4 dl créme fraiche (ej lätt)
1 burk philadelphiaost (gärna med smak)
2 msk mango chutney (mitt tillägg)
2 skivade tomater
2 dl riven ost

Fräs lök, champinjoner och skinka.
Rör ned créme fraiche och philadelphiaost så att osten smälter.
Låt röran svalna och bli tjock.
Lägg ihop två hönökaksdelar så att det bildas en rund botten.
Klicka på hälften av fyllningen och lägg på två hönökakshalvor till och bred ut fyllningen på dem också.
Lägg på de två sista hönökakshalvorna och lägg de skivade tomaterna på dem samt strö över riven ost.
Sätt in i ugnen (typ 225 grader) i en kvart ungefär tills osten smält och fått fin färg.



 


RSS 2.0