Ett Nytt Fint Paket!

Jag tycker det är rätt skoj att köpa presenter, framförallt till andra men ibland är det ju skoj att sjäv unna sig något också ju! :) Igår fick jag en trevlig avi med posten om att jag hade ett paket att hämta ut! Det var mitt efterlängtade Thé med smak av Varm Choklad- och Grädde och en Krydda som ska smaka Pepparkaka från Aromboden!



Jag provade théet igår och det var jättejättegott!
Imorse pudrade jag pepparkakskryddan över äpplebitar, ringlade över lite honung och mikrade dem en stund så de blev lite mjuka. Sen åt jag äpplebitarna tillsammans med yoghurt och müsli och det blev faktiskt en riktigt ordentlig pepparkakassmak, hur gott som helst!!

Kycklingtacos i gott sällskap!!

Ikväll kommer två kompisar hit för lite mat och trevligt tjejsnack!!
Jag tänkte bjuda på kycklingtacos fast med fajitaskrydda och jag har redan förberett den nu på förmiddagen för att kunna ta det lite piano i eftermidag och göra iordning mig och så :)

Recpetet är väldigt improviserat av mig själv för jag blandade i det jag trodde skulle smaka bra tillsammans och jag fick ju himla rätt för satan i gatan vad gott det var när jag provsmakade, fast väldans starkt men det gillar ju jag!!

Hoppas tjejerna tycker likdant!



Såhär blev mitt recept som borde räcka till fyra personer:

Fyra grillade kycklinglår
En skivad gul lök
En burk skivade champinjoner
En röd paprika i små bitar
En påse Fajitas Spice Mix (Santa Maria)
En burk krossade tomater
Én burk créme fraiche
50 g Philadelphiaost med Paprika & Kryddor

Fräs alla grönsakerna tillsammans med kryddmixen.
Tillsätt kycklingen och de krossade tomaterna.
Rör i philadelphiaost och créme fraiche

Till kycklingtacosen tänkte jag ha lite tillbehör:



Salsa med Tomater, Mango och Rödlök som blandats med lite Sweet Mango Sauce (från Ica)

Avokadoröra
med mosad Avokado, Philadelphiaost Paprika & Kryddor och Créme Fraiche

Tortillabröd
Nachos
Sallad
Tacosås

Inte så avancerad festmat men rätt trevligt ändå :)

Vad brukar ni bjuda era tjej/killkompisar på när ni ska ha myskväll?

Levergryta med Kantareller, Äpple & Potatismos

När jag var liten var jag en ganska konstig unge!
Jag tyckte nämligen om sånt där som ungar i vanliga fall inte brukar tycka om så mycket, typ blodpudding, isterband, sill och bruna bönor (fast var för sig alltså... inte tillsammans fast sill och bruna bönor kanske passar ihop ;P) Min absoluta favorit bland "vuxenmaten" var iallafall lever och mammas levergryta!!

Ganska ofta när jag skriver här så hänvisar jag till min mammas kokkonst, t ex hennes köttfärssås, korv stroganoff chili con carne, strömming och andra barndomsmaträtter som jag saknar och försöker återskapa! Min mamma är väl kanske ingen "traditionell bak- och matmamma" som inte gör annat än står i köket, men det finns ändå ingen som lagar godare mat än henne, inte Jamie Oliver, inte Nigella, inte Per Moberg och inte Tina utan min mamma är helt enkel bäst!! :)
Fast farmor vinner nog tävlingen om godaste köttbullarna ;P

Hur som helst, tillbaka till levergrytan!
Mammas levergryta var inget speciell eller konstig på något sätt, utan innhöll ungnötslever, lök, grädde (tror jag) och så åt vi den tillsammans med ris och lingonsylt! I min levergryta som jag gjort idag blandade jag även ner lite kantareller, äpple, soltorkade tomater och purjolök, hade i lite dijonsenap och en skvätt lingonsylt i såsen också och så blev det potatismos till för det var ingen risdag idag :)



4 port

400 g lever (jag använde ungnötslever)
1 skivad gul lök
1 purjolök i skivor
1 burk kantareller eller 200 g färska
4 strimlade soltorkade tomater
1 tärnat rött äpple
Svartpeppar så att det smakar!
1 msk vetemjöl
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk soja
1 msk viltfond
2 msk lingonsylt

Potatismos och lingonsylt till servering!

Bryn levern i smör tillsammans med lök, purjolök och kantareller.
Tillsätt de soltorkade tomaterna, äpplebitarna och låt dem fräsa med en stund.
Krydda med svartpeppar
Pudra över vetemjölet och späd med matlagningsgrädden.
Tillsätt soja och viltfond och låt det puttra en stund.
Rör ned lingonsylten och servera grytan med potatismos och mer lingonsylt!


Chili Con Carne-Pytt

En pytt behöver ju apselut inte alltid innehålla det gamla vanliga som potatis, lök och kött utan det varieras hur mycket som helst!! Jag har för tillfälltet världens största behov av att tömma frysen på alla tre miljoner matlådor och idag åt jag därför en pytt med makaroner och Chili Con Carne som jag lagade en riktig stor sats av när jag flyttade till Västerås!

Vanligtvis tycker jag att Chili Con Carne hör ihop med ris, men det är faktiskt precis lika gott med pasta :)
Jag smugglade ner lite mango, avokado och körsbärstomater i pytten också för det är ju bara gott och i en pytt får man ju som sagt blanda ner precis vad man vill!





Nu ska jag åka och jobba!!

Saffransbulgur med Kyckling, Räkor & Avokado



Ikväll blev det en av storfavoriterna till middag!
Saffranskryddad Bulgursallad med Kyckling, Räkor & Avokado!
Jag följde ett koncept jag lagt ut tidigare som ni hittar HÄR fast med lite räkor i den här gången då förståss! :)
Den där äpple-päron-kompotten gör jag faktiskt nästan varje morgon numera, låter den svalna och blandar sedan ner den i vaniljyoghurt med sharonfrukt och hallon och blåbär (frysta fast tinade) och det är sjukt gott, smakar som äpplepaj med vaniljsås typ :)


Pastasallad med Tonfisk i Tomatsås??

Till lunch idag hade jag ju tänkt mig en trevlig pastasallad med Abbas svingoda Tonfisk Express Grillad Paprika!
Jag gjorde i ordning typ allting, kokade pastan (med gurkmeja i kokvattnet för det är mycket roligare med pasta som är gul), skar sharonfrukt, mango och avokado i tärningar, rödlök i skivor, bladspenat i strimlor och körsbärstomater i klyftor.

Jag blandade ihop allting, öppnade burken med tonfisken och skulle hälla den över pastasalladen och VAD ser jag då??? Inte någon Tonfisk Express Grillad paprika iallafall, utan istället Tonfisk Express i Tomat & Basilikasås!! Den är också från Abba, men den är ju tänkt att man ska ha varm till pasta, inte i pastasallader! Hur som helst, burken var ju redan öppnad och jag orkade ju inte direkt springa iväg till affären bara för att köpa rätt tonfisk så jg blandade ner den här tonfisken istället, kall då förståss i salladen!!

Vet ni??

Det var SKITGOTT!!!! Såsen gav massa smak som världens godaste dressing typ så det här är verkligen ngt jag rekommenderar!! :)


Cannelloni med Färskost & Spenat

Det är skoj att variera den vanliga lasagnen (fast det går ju att göra massa olika lasagne förståss) med fyllda pastarullar!
Jag brukar aldrig köpa riktiga cannellonirör utan jag använder vanliga lasagneplattor! Om jag använder färska behöver de ju inte förkokas, men vanliga torkade funkar faktiskt också men då måste man först koka dem lite mjuka!

Idag blev det en fyllning av spenat och färskost med smak av vitlök och örter. Över pastarullarna hällde jag min älskade Rostade tomat- och paprikasås och sedan riven ost på det! Riktigt gott blev det!!! Jag gratinerade det i portionsformar för det är mycket godare att äta direkt ur formen precis som det är godast att äta ur stekpannan !! :)



4 port

8 lasagneplattor
250 g fryst hackad spenat
En ask philadelphiaost Vitlök & Örter
8 körsbärstomater

Rostad tomat- och paprikasås

1 dl riven ost
Körsbärstomater till garnering om man har lust

Gör först och främst Rostad tomat- och paprikasås
Förkoka lasagneplattorna två och två om du använder torkade i vatten med en skvätt olja så fastnar de inte i varandra
Tina spenaten och blanda ned färskosten så att den smälter lite.
Dela varje lasagneplatta i två delar
Lägg en skvätt fyllning och två körsbärstomatsklyftor på varje lasagneplatta och rulla ihop den på tvären till en rulle




Placera rullarna i en stor eller fyra mindre portionsformar.
Häll tomat- och paprikasåsen över och sedan riven ost och ev körsbärstomater
Gratinera i ca 220 grader i typ 15-20 minuter


Gulaschsoppa

Idag har det varit storstädning på schemat!

Visserligen behövdes det absolut inte för jag har ju nyss flyttat in och jag är sådär lite jättepedantisk så det hinner ju aldrig bli stökigt, men jag tänkte såhär att om jag torkar ur alla skåp, lådor och hyllor, städar garderoberna och allt sånt där man aldrig orkar göra när man städar vanligt så slipper jag ju det till jul! :)

Så nu har jag julstädat i oktober och då är det ju bara det roligare julpyntet kvar! Himla smart av mig tycker jag ;P

Eftersom det är lite läskigt ruggigt och blåsigt ute idag så tyckte jag det passade bra med en värmande och mustig soppa till lunch! Gulaschsoppa är nog tillsammans med Ärtsoppa och Tomatsoppa en av mina favoritsoppor, även om jag kanske inte har gjort det på riktigt ungerskt vis! Jag har gjort lite efter egen smak, men jag tror nog att jag hade rätt kryddor i iallafall och den blev både mustig och het!

 Ett gott färskt bröd är obligatoriskt att servera till!


Avokadoröra och skinka på smörgåsen och det vita i soppan är en liten klick philadelphiaost som får smälta ned

4 port


1 skivad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
200 g nötfärs
1 chorizo eller annan kryddstark korv i små bitar
2 potatisar i tärningar
1 skivad purjolök
1 orange eller röd paprika i bitar
3 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
1 tsk sambal oelek
1 liter vatten
1 köttbuljongstärning

Fräs färsen och korven tillsammans med löken och vitlöken.
Tillsätt potatisen, purjolöken och paprikan och låt det fräsa med en stund.
Blanda kryddorna med tomatpuré och klicka i röran bland köttfärsen, korven och grönsakerna.
Smula över buljongtärningen och späd med vatten.
Låt soppan puttra i ca 20 minuter och späd med mer vatten om den blir för tjock.

God röra att ha på smörgåsen som serveras till

Mosad avokado

som blandas
1 dl keso 
och
25 g mosad fetaost


Veckans Matsedel

Jobbar ganska mycket den här veckan så det blir en del matlådor! :)
På torsdag ska jag eventuellt ha en liten middagsbjudning här hemma om allt går som det ska och jag har inte riktigt bestämt mig än för vad jag ska laga så den dagen är lite osäker än så länge!


Måndag
Lunch:
Pastasallad med Tonfisk Express Grillad Paprika
Middag: Saffranssmakande Bulgur med Kyckling & Räkor

Tisdag
Lunch:
Chili con Carne
Middag: Mograbiah med Tonfisk Express Grillad Paprika (matlåda)

Onsdag
Lunch:  Gulaschsoppa (matlåda)
Middag: Levergryta med Kantareller & Potatismos

Torsdag
Lunch:
Middag:
Kycklingtacos

Fredag
Lunch:
  Kycklingtacos i Pitabröd
Middag: Korv Stroganoff med Ris

Lördag
Lunch:
Färsk Pasta med Tomatsås & Mozzarella
Middag: Chicken Vindaloo (matlåda)

Söndag
Lunch:
Skinkröra i Tortilla (matlåda)
Middag: Skaldjur & Halloumi i Tomatsås med Pasta


Frutti de la Mare!

Skaldjur och pasta i tomatsås, Frutti de la Mare är en sån här standardrätt som jag alltid bställer på italienska restauranger om det finns! Jag är ju heltokig i skaldjur och italienarna är ju ofta himla duktiga på det här med tomatsås så det brukar för det mesta smaka jättegott! 

Ikväll gjorde jag min egen Frutti de la Mare!!
Jag hade visserligen inga riktiga blåmusslor eller stora räkor och jag fundilerade lite på om en italienare någonsin har sett en crabfishpinne, men tomatsåsen blev väldigt bra och färsk pasta höjer alltid en rätt avsevärt!



4 port

250 g färsk spagetti (gärna linguine)
1 tunt skivad purjolök
200 g skalade räkor
170 g musslor på burk
100 g crabfish
4 strimlade soltorkade tomater
500 g körsbärstomater i halvor eller klyftor

Tomatsåsen
4 stora välmogna urkärnade och finhackade kvisttomater
1 pressad vitlöksklyfta
1 hackad gul lök
½ msk honung
Lite paprikapulver
1 dl vatten
50 g philadelphiaost
½ dl créme fraiche

Börja med tomatsåsen!
Fräs tomatbitarna tillsammans med lök och vitlök.
Tillsätt honung, paprikapulver och vatten.
Mixa till en slät sås med en stavmixer.
Häll i ost och créme fraiche och låt såsen bli varm så osten smälter.

Koka pastan enl anvisningarna och koka då även purjolöken
Rör ned tomatsåsen, tomaterna och skaldjuren i pastan.


Vanlig Hederlig Köttfärsås & Spagetti

Köttfärssås och spagetti var när jag var liten och är fortfarande en av mina absoluta favoriträtter!
Allra helst ska det vara mammas köttfärssås, men jag måste nog erkänna att min egen också går ganska bra!
Idag blev det lite extra lyxigt med färsk pasta till, men jag tycker nog egentligen att vanliga makaroner funkar lika fint det också! Jag gör absolut inte som italienarna som äter Spagetti med Köttfärs, utan jag äter minsann Köttfärs med Spagetti för det är ju såsen som är godast ju! :)

Här är receptet på min köttfärssås!


Kräftströmming på Mitt Vis!!

På midsommar och nyårsafton är den stående vickningen i min familj min mosters Kräftströmming!!
Det finns ingen i hela världen som kan göra en lika god kräftströmming som min moster och man bara längtar efter att klockan ska närma sig småtimmarna så man får äta den tillsammans med gott knäckebröd!
Kräftströmming ses väl oftast som en förrätt eller just vickningsrätt men ikväll åt jag den (en modifierad version a'la Anna) faktiskt till middag med en god och matig smörgås och imorgon tänkte jag ha med den till jobbet och äta med potatismos!



Kräftströmming och Smörgås med Rostbiff, Keso & Tomat

Min Kräftströmming

4 port

400 g strömmingsfiléer
50 g philadelphiaost med gräslökssmak
2 msk dillfrö
En purjolök i skivor
En rödlök i skivor
Ett äpple i tärningar
En burk krossade tomater
Körsbärstomater
Riven ost

Bred philadelphiaost på ena sidan av strömmingsfiléerna och strö över dillfrö.
Lägg dem i en ugnssäker form eller fyra mindre portionsformar.
Strö purjolöken, löken och äpplebitarna runt omkring.
Häll över krossade tomater och sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Ta ut, lägg på körsbärstomaterna och strö över den rivna osten.
Gratinera i ytterligare 10 minuter.

Tunnbrödsrulle med Rostbiff & Avokado

Tunnbröd med färdigskuren rostbiff från delikatessdisken, lite grönsaker och frukt, avokado och en röra gjord på keso, mango chutney och mosad fetaost!

Kan det bli enklare och godare?


Innan rullen blev en rulle

Det här behöver du för att göra en likadan rulle som min:

Tunnbröd
Philadelphiaost till brödet
Rostbiff
Avokado
Körsbärstomater
Rödlök
Sharonfrukt
Machesallad


Naturell keso
 som blandats med en gnutta
Créme fraiche,
Fetaost
och lite
Mangochutney

Paella med Kyckling & Skaldjur

Spansk Pytt i Panna till middag!



1 port

½ dl långkornigt ris
1 tsk smör
½ dl vatten
½ dl pressad apelsinsaft
½ kuvert saffran

Ett grillat kycklinglår
1 dl räkor eller blandade skaldjur
1/2 gul lök i skivor
4 färska champinjoner i skivor
½ hackad tomat
10 körsbärstomater
½ sharonfrukt i mindre bitar
1/4 mango i mindre bitar
½ liten avokado i tärningar
½ apelsin i hinnfria skivor
1 tsk paellakrydda alt lika delar paprikapulver, gurkmeja, cayennepeppar och vitlökskrydda

1 dl keso
1 msk lättcréme fraiche
1 msk apelsinsaft
1 msk mango chutney

Blanda ihop ingredienserna till den kalla röran och ställ in den i kylskåpet så länge.

Fräs ris och saffran i lite smör tills det luktar gott och riskornen början bli genomskinliga. Tillsätt då vatten och apelsinsaft och koka riset ngt kortare tid än vad som anges på förpackningen (när man steker riset först behöver det inte koka lika länge)

Stek löken och champinjonerna tillsammans med den hackade tomaten. Krydda med paellakrydda eller ovan nämnda kryddor. Sänk värmen ngt och blanda ned det färdigkokta riset i pannan tillsammans med kycklingen, körsbärstomaterna, avokadon och frukten. Låt det bli varmt så att frukten och tomaterna mjuknar lite men inte blir mosiga. Rör till sist ned skaldjuren.

Servera genast och helst direkt ur pannan!

Mexikoinspirerad Quornfärs På Tre Sätt :)

Jag kunde inte bestämma mig för om jag ville ha quesedillas med quornfärs eller om jag skulle gratinera nachochips med quornfärsröran så jag gjorde helt enkelt båda två ;P Jag tyckte nog allra bäst om quesedillan men nachosen gick inte heller av för hackor!

Eftersom jag gjorde en massa quornfärstacoröra så grejade jag även en matlåda till jobbet på onsdag, nämligen Fyllda Paprikor!! Jag var tvungen att göra slut på en burk keso som höll på att bli för gammal (det har ABSOLUT ALDRIG hänt tidigare i mitt hem att keso har hållt på att bli för gammal) så jag rörde i lite av den i quornfärsen också och fyllde paprikorna, strödde på lite riven ost och gratinerade! Om det blev gott får jag veta på onsdag!

Trots att jag gjort tre olika rätter så har jag fortfarande en himla massa tacossmakande quornfärsröra i frysen!!

En ganska stor sats Tacosmakande Quornfärs

En påse quornfärs
En riven morot
En burk champinjoner
En gul hackad lök
En påse tacokrydda
En burk krossade tomater
En msk Sambal Oelek
½ dl créme fraiche

Fräs quorn, morot och lök tillsammans med tacokryddan.
Häll i krossade tomater och lite sambal och låt det koka ihop en stund.
Rör ned lite créme fraiche så det blir krämigt!

 Gratinerade nachos
Lägg ut nachos och körsbärstomater över quornfärsen i en lite djupare tallrik.
Strö över riven ost.
Värm i mikron tills osten har smält.



Quesedillas
Lägg quornfärsröran på ena halvan av ett tortillabröd tillsammans med lite delade körsbärstomater
Strö över riven ost.
Vik över den andra halvan och stek tortillan i en stekpanna utan matfett.
Skär i två tårtbitar.

 

Fyllda paprikor
Kärna ur så många paprikor du behöver (en för varje person om man inte är jättehungrig)
Släng in paprikorna i ugnen en liten stund bara så att de blir pyttelite mjuka.
Ta ut dem och fyll dem med quornfärsröran (som du eventuellt blandat med lite keso)
Strö över riven ost och gratinera tills osten har smält!




Veckomatsedel

En väldans normal vecka, både jobbmässigt och matmässigt tycker jag :)
Mycket pasta ser det ut att bli, men så blir det ju ibland!
Håller lördagen lite öppen för man vet ju aldrig om det dyker upp ngt skoj!

Måndag
Lunch: Quesedillas med quornfärs 
Middag: Paella med Kyckling & Skaldjur

Tisdag
Lunch: Tunnbrödsrulle med Rostbiff & Avokado
Middag: Saffranspasta med Lax & Skaldjur (matlåda)

Onsdag
Lunch:  Rostbiff och Potatissallad (matlåda)
Middag: Kräftströmming

Torsdag
Lunch: Köttfärssås & Spagetti
Middag: Kräftströmming (matlåda)

Fredag
Lunch: Omelett (matlåda)
Middag: Färsk Pasta med Musslor & Räkor

Lördag
Lunch:
Middag:

Söndag
Lunch: Gulaschsoppa
Middag: Cannelloni med Spenat & Färskost

Lite Shoppingfynd!!

Idag har det varit shopping för fulla muggar som gällt men vi har även hunnit med en promenix ute på Björnön och en god pastasalladslunch på Vivaldi!

Dagens shoppingfynd blev:



Nya vinterstövlar (äntligen!)
Gympaskor (min gamla går inte att se att de en gång har varit vita)
Sjukt skön långärmad lite tunnarne tröja
Efva Attling-halsband med Eden-signumet!!!!!!!




Tack Snälla Mamma för allting!!!!!

Gårdagen och Idag!

Jag har alltid tyckt att Simon & Garfunkel har varit ganska bra men jag kan ju inte säga att jag varit någon aktiv lyssnare, utan känner väl mest till de mesta kända låtarna, typ "Mrs Robinson", "Bridge over troubled water" och "The Boxer". MEN, efter gårdagens konsert kommer det definitivt att bli ändring på detta!!! Art Garfunkel var helt UNDERBAR! Trots att han blivit lite äldre än när han och Paul Simon körde tillsammans så har han fortfarande samma fina röst och mellansnacket var precis lagom, varken för mycket eller för lite men ändå ganska personligt! Han körde alla de gamla låtarna, förrutom de ovannämnda även förståss "Sounds of Silence" och "Kathy's song" och flera som jag inte vet vad dom heter men som var JÄTTEBRA! Fast Mrs Robinson var överlägset bäst :) En mycket lyckad konsert med andra ord!!!

Restaurangbesöket var dock mindre lyckat!! Restaurangen var ju visserligen jättefin och servicen bra och maten skulle säkert ha varit jättegod om den inte hade varit KALL och om moussakan inte ENBART hade bestått av potatis och lite tomatsås (nej jag beställde inte den vegetariska)! Var var köttfärsen, auberginen och bechamelsåsen? Är det inte typ det som är det viktigaste i en moussaka?? Dessutom fick vi vänta i typ fyra år innan vi fick maten :( Mammas och pappas mat (souvlaki med klyftpotatis och tzatsiki) var dock ganska ok iallafall så jag käkade lite på deras tallrikar också ;P

Nu ska jag gå ner till mammas och pappas hotell och äta frukost, sen blir det shopping, en tur ut till Björnön och sen kinarestaurang :)

Ha en fin dag allihopa!!


Restaurangbesök & Konsert!!

Idag kommer mina föräldrar hit och stannar över helgen!!
Ska bli så kul för jag saknar dem ju himla mycket faktiskt!

Idag ska vi först gå på den Grekiska restaurangen Atrium och jag har nog nästan redan bestämt att jag ska äta Moussaka, en stor favorit hos mig ju!!

Efter att vi har ätit ska vi gå och lyssna på Art Garfunkel (Simon & Garfunkel ni vet) på Bombardier Arena här i Västerås! Han är en av pappas favoriter och både mamma och jag tycker det är helt ok musik också så det ska bli skoj :)

Imorgon blir det shopping först på dagen och sedan ska jag visa dem Björnön som är mitt favoritspringställe här i Västerås! Sen så hade vi tänkt käka lite kinesmat på Choy's Garden!

Troligtvis blir det inte så mycket bloggande för min del förrän på söndag men då är jag tillbaka, förhoppningsvis med lite foton från helgen :)

Ha det fint fram till dess!!

Mitt Fina Paket från Aromia!




Har för första gången beställt någonting från Aromia och det rekommenderas verkligen!
Billiga priser, snabb leverans (dagen efter jag beställde!!) och mycket gott att välja mellan!!

Den här gången beställde jag:

Julmums (Thé)
Hjortron & Äpple (Thé)
Blåbär & Vanilj (Thé)
Julkaffe
Tacokrydda
Het Chilikrydda


Kyckling Marengo.... typ :)

När jag jobbade i Norrköping så serverades patienterna ibland Kyckling Marengo och dessa dagar var en av de få som jag alltid tog en liten tallrik av det som blev över för herregud vilken god gryta :) Jag har ett svagt minne av att vi brukade få ngt liknande i skolan, men den var absolut inte lika god som den på sjukhuset!

Kyckling Marengo är en god och festlig gryträtt som har fått sitt namn efter slaget vid Marengo i mellanitalien. Där besegrade kejsare Napoleon österrikarna i juni 1800. Tomaterna, som gör grytan komplett, tillkom ca 100 år senare då de blev kända i Europa! Där fick ni minsann lite historik också :)

Jag ändrade om lite i grundreceptet för att få den mer passande för min smak med lite mer grönsaker, lite mer hetta och lite mer krämighet!

Resultatet då?

Det blev jättegott!
Precis lagom starkt och ganska mustigt!!
Fast det veti i katten om inte sjukhusmaten trots allt var snäppet mumsigare ändå ;P



4 port

En grillad kycklng
1 tsk salt
1-2 krm vitpeppar 
1 gul lök i skivor
1 purjolök i skivor
2 pressade vitlöksklyftor
200 g champinjoner i bitar
5 strimlade soltorkade tomater
1 1/2 msk vetemjöl
1 burk hela tomater
 2 dl torrt vitt vin 
1 buljongtärning
1 tsk sambal oelek
½ dl créme fraiche 
400 g körsbärstomater i klyftor.

Bena ur och dela kycklingen i mindre bitar
Fräs löken, vitlöken, de soltorkade tomaterna och champinjonerna.
Krydda med lite salt och vitpeppar.
Strö över vetemjölet och häll i tomaterna och vinet tillsammans med en buljontärning.
Smaksätt med lite sambal oelek och låt det koka en liten stund.
Tillsätt kycklingen, créme fraiche och tomaterna och låt allt bli varmt.
Servera med ris eller pasta

Hemmagjord Pytt i Panna!

När det är en pytt får man i prexis vad man vill tycker jag, fisk, kött, quorn, korv, köttfärs mm mm mm!
Man kan ju variera basgrejen också för både pasta, ris, potatis, rotfrukter, bulgur mm mm mm passar
himla bra i pytter tycker jag!

Idag blev det dock en väldans traditionell pytt i panna à la skolmat med kött och potatis och den serverades givetvis med stekt ägg! Jag hade viljat haft inlagda rödbetor till också men det hade jag glömt att köpa :(



Det här hade jag i pytten iallafall:

Kycklingkassler
Potatis
Gul lök
Champinjoner
Purjolök
Morot
Svartpeppar
Grillkrydda
Körsbärstomater

Stekt ägg
(till servering)

Godaste MellisLunchen :)

Idag är jag ledig och har haft en himla bra dag hittills i all min ensamhet (alla andra jobbar ju typ)
Imorse körde jag först ett långpass löpning ute på Björnön som absolut gick helt ok i det fina vädret! Har en ganska tuff löpvecka framför mig med tre inplanerade långpass, både idag, på fredag och sedan på söndag + ett intervallpass imorgon men nu är ju första delen gjord iallafall :)

När jag kom hem färgade jag håret (nu är det verkligen rött!!) och åt min vanliga superfrukost :)
Sen ut till Hälla, dels för lite matinhandling och dels för att kolla efter nya vinterträningskläder men det hade inte kommit några bra än så jag får nog vänta någon vecka till!

Nu har jag precis ätit världens godaste mellislunch!!
När jag är ledig och kör långpass på morgon blir ju frukosten (brunchen) oftast sen och då tycker jag att det blir lite mkt med två lagade måltider! Oftast blir det därför ngt lättare till lunch, typ Risifrutti eller MannaFrutti med frukt och smörgås! Jag struntar verkligen totalt helt jättefullkomligt i vad han killen som skrivit "Den hemlige kocken" och som var med i Bert Karlsson's program "Matakuten" igår säger om sådana helfabrikat! MannaFrutti och Risifrutti är bland det absolut godaste jag vet oavsett hur mkt konserveringsmedel och annat tjoffs som finns i så det tänker jag minsann fortsätta äta, så det så! :)



Iallafall, världens godaste mellislunch idag bestod av:

MannaFrutti
Lite vaniljyoghurt
Hallon, Blåbär, Jordgubbar
(jag köper frysta bär av märket Eldorado på Willy's, funkar skitbra!)
Krossad pepparkaka
Lite choklad
Lite chrunchy müsli

Jag blandade ned bären och müslin i mannafruttin tillsammans med lite vaniljyoghurt för att det inte skulle bli för "stabbigt". Sen strödde jag lite krossad pepparkaka över och åt det tillsammans med en kopp thé och en smörgås med skinka, keso och tomat!
Hur gott som helst!!!!!

Tonfiskpasta

Har haft en otroligt bra dag på jobbet idag!
Precis sådär lagom mycket att göra så att man aldrig blir superstressad men ändå hela tiden är sysselsatt! Hade dessutom en sjuksköterske och det tycker jag är så otroligt roligt! Studenter frågar alltid mycket och då får man ju tänka efter VARFÖR man gör saker som oftast går på rutin och det är supernyttigt!
Dessutom var det ju inte så länge sedan jag själv var student och då är det skoj att se att man faktiskt fixar att handleda efter en ganska så kort tid som färdig sjuksköterska :)

Till middag blev det Tonfiskpasta!
Det var länge sedan jag åt tonfisk, särskilt i en varm sås tillsammans med pasta men det var riktigt gott i all sin enkelhet!


4 port

En burk tonfisk i vatten
En liten purjolök i skivor
En röd lök i bitar
Ett äpple i bitar
En burk skivade champinjoner
Några strimlade soltorkade tomater
En burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
1 tsk sambal oelek
½ dl créme fraiche
2 msk philadelphiaost med gräslökssmak
½ påse färsk bladspenat

Fräs purjolöken, löken, äpplet och de soltorkade tomaterna lite snabbt.
Häll i de krossade tomaterna och smaksätt med paprikapulver och sambal.
Blanda ned tonfisk, créme fraiche och philadelphiaost.
Tillsätt bladspenaten.
Servera med pasta! 



Veckans Matsedel

Tidig morgon och snart dags att åka till jobbet men först lägger jag ut veckans matsedel
Till helgen kommer mina föräldrar hit så då blir det mycket restaurangmat och det är ju himla trevligt :)


Måndag
Lunch: Bönsallad
Middag: Tonfiskpasta

Tisdag:
Lunch:
Middag: Indisk Kycklingpizza

Onsdag:
Lunch: Hemmagjord Pytt i Panna med Stekt Ägg
Middag: Tonfiskpasta (matlåda)

Torsdag:
Lunch: Blomkål- och Broccolisoppa med smörgås
Middag: Kyckling Marengo med Ris

Fredag
Lunch: 
Middag: Grekisk Restaurang

Lördag
Lunch: Utelunch
Middag: Kinesisk Restaurang

Söndag
Lunch:
Middag: Skaldjurssallad med Ägg, Avokado & Bröd


Pastagratäng med Köttfärssås & Mozzarella

Idag har jag haft en sån där effektiv dag!

Först så har jag jobbat och eftersom jag kom iväg i en himla skaplig tid därifrån så tog jag en löprunda efter! Jag avskyr ju egentligen att springa andra tider på dygnet än på morgonen före frukost men idag gick det faktiskt ganska bra! :) Sprang inte så jättelångt men däremot i ett bra tempo så jag blev riktigt trött faktiskt!
När jag kom hem tog jag en riktig långdusch och lekte lite spa med hårinpackning, peeling och lite fotskrubb ;P
Sen så har jag städat nästan hela lägenheten, bara dammsugningen kvar men den tar jag imorgon tror jag för man kan ju inte vara alldeles för effektiv en söndag kväll, eller hur? :)

Nu så har jag precis ätit en dundergod pastagratäng, ungefär som lasagne fast utan pastaplattor!







4 portioner

2 dl makaroner eller annan kort pasta

400 g köttfärs
1 gul skivad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ msk honung
2-3 msk créme fraiche

Ostsås:
1 ½ dl créme fraiche
100 g (½ paket) philadelphiaost vitlök & örter
125 g riven mozzarellaost

Koka makaronerna enl anvisning.
Fräs köttfärsen och löken tillsammans med kryddorna.
Häll i krossade tomater och låt puttra en stund.
I med lite honung för sötmans skull och rör till sist ned créme fraiche så det blir lite krämigt.
Häll makaronerna i en ugnsfast fast och sedan köttfärssåsen över.
Blanda ut philadelphiaosten i créme fraiche och bred blandningen över köttfärsen.
Strö mozzarellaosten över och gratinera i 220 graders ugnsvärme i ca 15 minuter!

Matvete med Kycklingkassler, Avokado & Crabfish




En traditionell lunchsallad a' la Anna!
Det blir kanske lite tråkigt att läsa min lunchsallader som i princip nästan alltid liknar varandra även om jag har olika baser (pasta, bulgur, matvete, mograbiah etc) och olika andra ingredienser också för den delen!
Den sista tiden har det ju blivit både crabfish, kyckling, chorizo, kycklingkassler och räkor!
Sallader och mackor är ju lixom min absoluta favoritlunch (middag också för den delen) och det blir oftast så att jag lixom slänger i det jag tycker om och sen alltid lite frukt och lite tomater och då kanske det blir lite enformigt att läsa för er för det blir ju ofta ganska likt på bilderna och i recepten!
Om ni tycker det får ni säga till!?

Hur som helst, än är det ju ingen som har sagt något så jag lägger ut både bild och ingredienserna till dagens sallad!

Matveten kokade jag tillsammans med curry och apelsinsaft och sedan slängde jag i en klick smör och lite honung också medan den fortfarande var varm, himla gott och kanske inte jättenyttigt ;P
Kycklingkasslern är ju lixom redan rökt så den behöver inte tillagas något mer utan alla ingredienserna blandades ned i den avsvalnade matveten och så pressade jag lite mer apelsinsaft och så en dutt mangovinäger också :)

Det här hade jag i:

Matvete
Kycklingkassler
Crabfish
Avokado
Sharonfrukt
Apelsinbitar
Physsalis
Mango
Rödlök
Soltorkade tomater
Bladspenat


Kycklingtacos i Pitabröd med Avokadoröra

Det här var superduperjättegott!
Jag är ju galen i tacos och kanske ändå mer galen i kyckling så varför inte kombinera lixom?
Avokadoröran svalkade fint och är ett lite annorlunda alternativ till guacomole!



1 port

1 kycklinglår (urbenat och i bitar)
½ skivad gul lök
½ burk champinjoner
1 dl krossade tomater
1 msk créme fraiche
1 tsk sambal oelek
½ dl tärnad mango
Tacokrydda

Avokadoröra
½ liten avokado
1 dl keso
1 msk créme fraiche
1 msk mango chutney

Pitabröd
Sallad
Körsbärstomater

Blanda samman avokadoröran och ställ den kallt.
Fräs löken och champinjonerna tillsammans med tacokryddan.
Häll på de krossade tomaterna och låt det puttra samman en liten stund.
Häll i mangon, kycklingen och créme fraichen och låt det bli varmt.
Servera kycklingtacosåsen tillsammans med avokadoröran, sallad och tomater
 i ett varmt pitabröd eller i tortillas!

En Mysig Torsdagkväll!

Idag har jag varit ledig!
Sen så ska jag jobba typ tre miljoner dagar i sträck så idag har jag verkligen ansträngt mig för att göra så lite som möjligt under så lång tid som möjligt om man bortser från mitt långpass imorse! :)
Till lunch blev det bara goda mackor med färskt bröd, skinka, tomat och keso men till middag blev det desto lyxigare!
Halloumi, Kyckling, Räkor, Avokado, Svamp & Krutonger i en ljummen sallad!
Mums säger jag bara!

Recept och bild hittar ni här
(fast lägg till några räkor idag)

Nu har jag tänt massa ljus och tänkte lägga mig framför tv:n och bara inte göra någonting! :)

Het Korv Stroganoff med Två Sorters Korv

Jag vann en häftig chilisås- Dave's Adjustable Heat Hot Sauce från den underbara sidan Chilihouse



Den är jättehäftigt för det går att reglera styrkan genom att vrida på locket!
Idag var det dags att testa den för första gången i en Korv Stroganoff med både Chorizo och Falukorv!
Eftersom inte jag är ngn fegis drog jag givetvis upp på högsta styrkan och hade i en matsked!
Satan i gatan vad hett det blev!!
Visserligen hade jag i sambal också men den där chilisåsen var det rejält sting i!
Korv Stroganoffen blev jättejättegod, mycket tack vara chilisåsen och det är ju dundersmart att man kan reglera styrkan efter smak! Så ta vägen förbi Chilihouse vetja och köp hem en flaska!



4 port

250-300 g falukorv
En chorizo (eller ngn annan kryddig sort)
En gul skivad lök
En skivad purjolök
En burk champinjoner
3-4 strimlade soltorkade tomater
1 ½ dl matlagningsgrädde
½ dl lättcréme fraiche
2 msk tomatpuré (helst Kung Markattas för den är godast)
1 msk sambal oelek
1 msk het chilisås (i mitt fall Dave's Adjustable Heat Hot Sauce)

Fräs korven tillsammans med löken och champinjonerna i en panna.
Häll i grädde, créme fraiche och tomatpuré.
Smaksätt med sambal oelek och chilisås och låt det puttra en stund.
Servera med ris eller pasta!


Bulgursallad med Chorizo, Crabfish och Soltorkade Tomater

Till lunch idag blev det en
Saffranssmakade Bulgursallad med Chorizokorv, Crabfish och Strimlade Marinerade Soltorkade Tomater!
Visserligen hade jag i massa andra grejer också men det var liksom ovanstående som var huvudingredienserna :)



Detta hade jag i:

Bulgur (kokt med saffran och apelsinsaft)
Chorizokorv
Crabfish
Soltorkade tomater
Körsbärstomater
Rödlök
Mangotärningar
Färsk Bladspenat
Keso (som jag serverade till)

Veckomatsedel


Måndag
Lunch: Ciabatta med Crabfish- och Avokadoröra
Middag: Tortellini i Rostad Paprika- och Tomatsås med Mozzarella (Matlåda)

Tisdag:
Lunch: Saffranssmakande Bulgursallad med Chorizo
Middag: Quornfärsgratinerad Gnocci (Matlåda)

Onsdag:
Lunch: Indiska Bönor med Tortillachips (Matlåda)
Middag: Korv Stroganoff med ris

Torsdag:
Lunch:
Middag: Kyckling & Halloumisallad med Avokado & Krutonger

Fredag
Lunch: Kycklingtacos i Pitabröd med Avokadoröra
Middag: Korv Stroganoff med Ris (Matlåda)

Lördag
Lunch: Mograbiahsallad med Skaldjur & Avokado
Middag:

Söndag
Lunch: Bönsallad
Middag: Pastagratäng med Köttfärssås & Mozzarellatäcke

Quornfärsgratinerad Gnocci

Jag har lagat något liknande en gång tidigare men då använde jag fylld tortellini istället för gnocci och jag måste nog säga att det var snäppet godare, även om den här gratängen också var mycket smakrik :)
Ostsåsen är en ganska standardostsås för mig vid det här laget då jag verkligen har snöat in mig på att använda philadelphiaost OCH riven ost! Philadelphiaosten ger så himla mycket mer smak och dessutom mera krämighet, samtidigt som man ju lixom vill ha den där "ostkletigheten" som riven ost (helst mozzarella) ger bäst!


På tallriken


Gratängen i sin helhet

4 port

400 g färsk potatisgnocci

Quornfärssås
250 g quornfärs
1 gul hackad lök
1 riven morot
1 burk champinjoner
4 strimlade soltorkade tomater
1 burk krossade tomater
2 msk chilisås
1 msk sambal oelek
2 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 msk créme fraiche

Ostsås
2 dl lättcréme fraiche
50 g philadelphiaost med smak
125 g riven mozzarellaost

Körsbärstomater till garnering

Koka potatisgnoccin enl anvisningar

Fräs quornfärsen, löken, champinjoner och moroten tillsammans med kryddorna.
Tillsätt krossade tomater, chilisås och de soltorkade tomaterna.
Låt det koka en bra stund.
Rör ned créme fraiche.

Lägg gnoccin i en ugnsfast form.
Bred ut quornfärsrören ovanpå

Rör ut philadelphiaosten i créme fraichen och bred den blandningen ovanpå quornfärssåsen i formen
Strö över riven mozzarellaost.

Garnera med körsbärstomater om du vill.

Sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter tills osten har smält, tomaterna är mjuka och ytan har en fin färg!



Ruskväder och Värmande Soppa!

Idag har det verkligen regnat hela tiden utan uppehåll!
Fast det har nästan varit lite bra för jag har haft en sån här tvätt-städ-pyssla-med-sånt-man-aldrig-orkar-när-man-jobbar-dag! Jag gjorde också i ordning en stor sats med den dundermonstergoda Rostade Tomat- och Paprikasåsen och frös in så att det bara är att ta fram och använda till typ pasta! En del av den blandade jag med spenat- och ricottafylld tortellini och mozzarella så det får blir morgondagens lunchlåda tror jag allt :)

Till lunch blev det en enkel, krämig och god Broccoli- och Blomkålssoppa som passade perfekt i ruskvädret!
Till soppan åt jag en jättegod smörgås med skinka, tomat, keso och lite mango på toppen :)



4 portioner

1 bit purjolök
1 gul lök
4 potatisar i bitar
1 litet blomkålshuvud
1 broccolistånd
1 tomat i bitar
7 dl grönsaksbuljong
3 dl mjölk
50 g philadelphiaost

Svartpeppar
LIte muskot

Koka upp buljongen och lägg ner potatis, lök och purjolök. Låt koka ca 10 minuter och lägg sedan ner resten av ingredienserna förrutom mjölken och tomaten. Låt koka ca 7 minuter.
Ta upp några blomkåls- och broccolibuketter och lägg dem åt sidan.
Mixa sedan resten till en halvslät soppa.
Späd sedan med mjölken, ha i philadelphiaosten och låt den smälta ned i soppan.
Lägg i de sparade broccoli- och blomkålsbitarna samt tomaten i bitar och låt allt bli jättevarmt!
Servera soppan med bröd så att du blir mätt!


Saffransrisotto med Lax & Skaldjur

Saffran är ju livsfarligt!!!!
För det första är det ju typ världens godaste krydda så man kan ju äta hur mycket som helst av mat (och bullar) som innehåller den och då finns ju risken att man äter ihjäl sig!!
För det andra så är faktiskt saffran DÖDLIGT i en för hög dos!! Tio gram saffran kan faktiskt döda en vuxen människa eftersom det innehåller järnoxid som är toxiskt i för stora mängder!!
Saffran säljs ju oftast i kuvert som innehåller 0,5 g av kryddan! Om man äter 20 sådana kuvert kan man alltså dö!
Om man bakar lussekatter behövs det ungefär två kuvert till 50 bullar, vilket innebär att man även dör om man äter 500 lussekatter!!
Förstår ni vidden av hur farligt det här är???????
Seriöst borde dom ju utfärda någon slags riksvarning för det inför julen nu risken finns ju lixom att man skulle kunna råka äta så många lussekatter på en gång (särskilt min mormors)! Dessutom är det ju en ganska trevlig (om man nu får säga det) variant på självmord så dom borde nog införa ngn slags maxgräns för hur många kuvert saffran man får köpa per person lixom!

Nae, fy vad hemsk jag är som sitter och pratar om såna här dumheter med död och sånt på en trevlig lördag!
Förlåt förlåt och hoppas alla förstod att jag var ironisk! ;P
Fast att saffran är farligt i för hög dos, det var faktiskt sant!!

Jag har trots faktan ovan inte blivit ett endaste dugg avskräckt från att äta saffran utan har ätit typ världens godaste risotto med det ikväll tillsammans med lax (jag hade över från igår) och massa skaldjur !
Ganska likt receptet från igår men risotton var nog godare :)



4 port

400 g lax
200 g blandade skaldjur
1 avokado i tärningar
1 purjolök
3 strimlade soltorkade tomater
500 g körsbärstomater
En apelsin i hinnfria bitar
En påse färsk bladspenat

Risotton
1 hackad schalottenlök
1 kuvert saffran
1-2 msk olja
4 dl arborioris
8 dl grönsaksbuljong
1 dl vitt pressad apelsinsaft 
4 msk philadelphiaost
½ dl lättcréme fraiche

Koka upp buljong och apelsinsaft och låt det sjuda.
Hacka löken fint och fräs den tillsammans med saffran i olja tills den blir glansig.
Tillsätt 3 dl vätska och låt det koka upp
Sänk värmen, lägg i riset och låt det koka tills vätskan sugits upp.
Häll på mer buljong så att riset täcks, rör om och låt koka.
Späd med mer vätska och rör om allteftersom det kokar in i riset.
Fortsätt på samma sätt i ca 20 minuter tills risotton är lös och lite krämig.
Ta av kastrullen från plattan och blanda ned osten och créme fraiche.

Skär laxen i bitar och stek den snabbt tillsammans med purjolöken och de soltorkade tomaterna.
Tillsätt körsbärstomater, avokado, bladspenat, apelsinbitar och skaldjur och låt det bli varmt lite snabbt.
Blanda ned risotton i pannan eller tvärtom, blanda ned allt i risotton och servera omedelbums!

Saffranspasta med Lax & Skaldjur

Äntligen fredag och då måste jag ju lyxa till det lite :)
Jag älskar ju saffran i mat och till lax och skaldjur passar det nästan läskigt gott!
Saffran i mat är faktiskt så gott att jag nästan tror att det blir något med det imorgon också :)

Den här pastarätten har jag gjort många gånger tidigare och den går riktigt fort, särskilt om man använder färsk pasta.




400 g laxfilé i mindre bitar

200 g blandade skaldjur (t ex räkor, kräftstjärtar, musslor, crabfish etc)

1 purjolök i skivor

1 avokado i tärningar
300 g körsbärstomater, halverade eller i klyftor

1 apelsin (rivet skal och pressad saft)

2,5 dl matlagningsgrädde

1 kuvert saffran

50 g philadelphiaost med gräslökssmak

2 msk mango chutney

250 g färsk pasta


Fräs purjolöken i lite matfett

Tillsätt laxfilébitarna och låt dem fräsa med en liten liten liten stund.

Ha i apelsinskal, pressad apelsinsaft och saffran (som du löst upp i lite av apelsinsaften).

Tillsätt matlagningsgrädden, mango chutney och philadelphiaosten.

Rör till sist ned körsbärstomaterna, avokadon och skaldjuren och låt det bli varmt.

Koka den färska pastan enl anvisningar och blanda med såsen.


Quornfärsröra med Avokado i Pitabröd!

Jag hade en avokado som inte riktigt var mogen men jag var ju supersugen på någonting med avokado igår till lunch!
Jag har massa Quornfärssås i frysen sedan jag gjorde en ganska stor sats av det och den ville också vara med!

När avokado (och även mango) inte är riktigt mogen är det supersmart att värma den för då blir den mjuk!
Avokadon kan man ju även mosa och ha i såser och till torsdagens lunch gjorde jag både varianter, alltså hade i häften av avokadobitarna (tillsammans med mangobitar och körsbärstomater) i quornfärsröran och värmde den och sen mosade jag resten tillsammans med lite keso, philadelphia och sweet mango-röra till en sås!




Sen varvade jag quornfärsröran med avokadokeson och färska tomater i ett pitabröd!

Supergott!






Höstig Köttfärslåda med Kantareller & Potatismos

Nu är jag tillbaka efter ett litet internetproblem då dumma Bredbandsbolaget har slagit på någon switch i källaren som gjorde att bara dem som hade deras abonnemang kunde använda internet *morr*!
Nu har duktiga änglarna Tele2 dock fixat det hela så nu är jag tillbaka på banan igen!

Ikväll tänkte jag laga en supergod pastarätt med Lax & Skaldjur, men innan dess bjuder jag på några av de senaste dagarnas recept! Jag har jobbat en hel del så det har blivit mycket matlådor, men lite mat har jag lagat också :)

I förrgår kväll blev det den här jättegoda köttfärslådan med kantareller och potatis, nästan som en liten korsning mellan Shepherd's Pie och någon form av köttfärsbiffar (fast jag gjorde inga biffar) med svampsås! Jag hade både lingonsylt och äpplemos i såsen och det var en riktig höjdare för det blev himla smakrikt! Kanske inte världens finaste bild, men gott var det kan jag lova :)


Innan osten


4 port


4 portioner potatismos


400 g nötfärs

1 gul skivad lök

1 skivad purjolök
200 g kantareller

1 buljongtärning

1 msk soja

½ dl vatten

1 ½ dl lättcréme fraiche

2 msk lingonsylt

2 msk äpplemos

Svartpeppar

1 dl riven ost

Körsbärstomater till garnering


Spritsa potatismos längs kanten på en ugnsfast form eller fyra mindre portionsformar.

Sätt in i ugnen och gratinera potatismoset en liten stund, ca 10 minuter.


Fräs färsen, löken och kantarellerna i smör.

Krydda med svartpeppar.

Smula ned buljongtärningen och tillsätt soja och vatten.

Rör ned créme fraiche, lingonsylt och äpplemos.


Häll köttfärssåsen i mitten av formen/formarna med potatismoset.

Garnera med körsbärstomater och strö över riven ost.

Gratinera i ugnen i ca 10-15 minuter tills osten har smält.

Servera med keso blandat med lite äpplemos och ev mer lingonsylt.





Trasigt Internet!!

Får bli snabbinlägg för jag har dundermonstermycket att göra på jobbet egentligen!

Det är såhär att min internet har gått lite sönder och därför har jag ju inte kunnat skriva ngt de senaste dagarna!

But I'll be back.. hoppas på att få det fixat till helgen och då lägger jag ut bilder + recept :)

RSS 2.0