Pytt I Panna med Rotfrukter & Kalkon

Jag avskyr vanlig färdigköpt pytt i panna! Hemska minnen från skolan då den verkligen dröp av fett och var så överstekt (eller mera kokt i fett) att man blev rädd!  Själv ídéen med att blanda ner massa olika saker i samma panna är ju dock inte alls tokig och jag älskar hemmagjorda pytter där man blandar i saker och smaksätter precis som man vill! :) Det stekta ägget är obligatoriskt enligt min åsikt och det ska bara vara stekt på ena sidan så att gulan kan få rinna ut över hela härligheten! Idag gjorde jg en riktigt god pytt med massa rotfrukter, svamp och lite kött!


Verkligen inte tokigt!






En person

Lagom mängd lättkokta rotsaker i tärningar (jag hade potatis, morötter, kålrot och palsternacka)
½ liten gul skivad lök
1 bit skivad purjolök
5 färska champinjoner i skivor
50 g strimlat kalkonkött
1 skiva strimlad bacon
6 körsbärstomater i halvor
½ msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ msk honung

Stekt ägg till servering


Varmrökt Böckling med Spenatpotatissallad

Ibland får man fuska och köpa färdiglagad fisk istället för att steka/koka/grilla den sjlv! Det är särskilt tillåtet när man köper varmrökt fisk för jag har minsann inget rökeri i min lägenhet! Varmrökt fisk är nog den godaste fisken tror jag! Jag gillar visserligen alla former av tillagad fisk (näe, jag gillar inte sushi), både stekt, kokt, gravad och grillad men varmrökt är nog min absoluta favorit!


Vilken är din favorittillagning av fisk??


Spenatpotatissalladen var inte planerad för jag hade egentligen tänkt ha vanlig kokt potatis och en kall romsås till, men så glömde jag att köpa stenbitsrom och då blev det som blev... vilket inte alls blev tokigt :)







4 portioner

500 g kokt potatis i tärningar
1 äpple i tärningar
1 liten hackad röd lök
200 g tinad bladspenat (gärna stuvad så blir det krämigare)
1 dl kesella
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk pressad citron
1 msk honung

Blanda samman kesella, matlagningsyoghurt, citron och honung.
Vänd försiktigt ned potatisen, äpplet och rödlöken.
Ställ kallt en stund före servering.


Servera med varmrökt fisk och sallad.


Tandoorigryta med Kyckling

Jag fick ju hem ett presentkit från Santa Maria för ett tag sedan och i detta fanns bl a en Tandoori Mango-marinad som nog är tänkt som marinad till kött som man ska grilla! Jag hade ju redan en färdiggrillad kyckling så istället för använda marinaden som just marinad fick den bli bas i en gryta istället! Det blev faktiskt riktigt bra och snabbt som attans kunde det ha gått om jag inte hade tyckt att den nog orde få puttra ganska länge så smakerna fick sätta sig! Jag gjorde den faktiskt dessutom redan i förrgår fast vi åt den igår, just för att göra kryddorna rättvisa :)









4 port

3 urkärnad hackade tomater
1 grillad kyckling urbenad och delad i mindre bitar
1 gul skivad lök
1 skivad purjolök
1 röd skivad paprika
1 grön skivad paprika
1 burk majs
1 burk ananasskivor i bitar
1 mango i bitar
1 dl ananasspad
1 påse Tandoori-Mangomarinad från Santa Maria
1 dl matlagningsyoghurt

Fräs tomater, lök, purjolök och paprika i lite matfett.
Tillsätt kycklingen, majs, ananas + spad, mango och tandoorimarinaden.
Tillsätt ev lite vatten om det ser ut att vara torrt.
Låt det puttra en stund (gärna länge) och rör sedan ned yoghurten.
Servera med mer matlagningsyoghurt, ris och naanbröd.


Dundertortillan med den Supergoda Kycklingröran!

Idag var jag lite småtrött efter jobbet och orkade inte med några större utsvävningar i köket.
Det behöver dock inte betyda att maten inte blev god.... för det blev den!
Jag älskar wraps med goda röror och den här kycklingröran går minsann inte av för hackor kan jag lova!!





1 litet grillat kycklinglår (urbenat och i mindre bitar)
1 skiva bacon i strimlor
½ liten skivad gul lök
1 tsk mango-curry (Santa Maria)

½ lite röd paprika i tärningar
1 bit mango i tärningar
1 skiva ananas i bitar
½ liten avokado i tärningar
1 tsk honung
1 msk mango chutney
½ dl matlagningsyoghurt
½ dl kesella

Sallad
Körsbärstomater
Tortillabröd

Fräs kycklingkött, bacon, lök och curry i smör lite snabbt bara så baconet blir lite knaprigt och löken blir mjuk.
Låt svalna och blanda sedan med grönsaker, frukt, honung, mango chutney, yoghurt och kesella.

Fördela röran på ett tortillabröd tillsammans med sallad och körsbärstomater

 


En Lite Annorlunda Korv Stroganoff

Jag gillar korv stroganoff och har nog alltid gjort det! Jag tyckte t o m att skolans ersion var riktigt hyfsad, precis som deras köttfärssås, deras kalla sås till fisk och deras skink- och rissallad. Fast egentligen tyckte jag nog att den mesta skolmaten var himla god faktiskt! Vissa undantag fanns förståss... som en gång när de bestämde att de skulle inhandla potatis för ett helt år och använda i skolmatsalen! Potatisen låg i någon gulaktig sörja som skulle hålla den gångbar och var helt seg och smakade vedervärdigt! Nu tycker jag ju inte om potatis så mycket i vanliga fall heller, men den här var helt hemsk!!


Nåja.. korv stroganoff iallafall! En av Stevies favoriträtter och inte helt fel en måndag kväll tycker jag! :) Fast även om det är måndag så är det ju aldrig fel att lägga till lite roligare ingredienser än att bara ha falukorv och lök i, eller hur? Det här hade jag i min korv stroganoff som nog borde räcka till fya personer: 


200 g falukorv skivad i stavar
2 chorizo skivade
50 g strimlad salami
1 gul skivad lök
1 röd paprika i strimlor
8 färska champinjoner i skivor
1 skivad purjolök
4 strimlade soltorkade tomater
1 hackad tomat
1 msk paprikapulver
2 msk chilisås
2 dl créme fraiche
½ dl philadelphiaost tomat och pesto

Stek korven tillsammans med grönsakerna och paprikakryddan.
Blanda ner chilisås, créme fraiche och philadelphiaost.
Låt det puttra samman och tillsätt ev vatten om såsen blir för tjock.
Servera med ris och sallad.



Skaldjur och Halloumi i Tomatsås

Jag har bloggat om det här tidigare tror jag allt, för jag har åtminstone lagat det förut men det är så gott att det tål att upprepas!!! Halloumi passar ju som jag har sagt tidigare till precis allt och skaldjur är inget undantag!






1 port 
1 stor urkärnad och hackad tomat
½ liten röd paprika
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk ketchup
½ msk honung
2 msk rött vin
1 msk balsamvinäger
1 tsk paprikapulver
½ tsk cayennepeppar


3 färska skivade champinjoner
½ liten röd lök
1 liten bit skivad purjolök
2 strimlade soltorkade tomater
7 halverade körsbärstomater
1 väldigt stor näve skalade räkor
1 skiva salami i bitar
1 bit halloumi

Spagetti och riven ost till servering

Börja med tomatsåsen
Fräs tomat, paprika, vitlök i smör.
Tillsätt vin, balsamvinäger, honung och kryddor och låt det puttra tills det tomaten är mosig.

Fräs alla grönsaker (tillsätt körsbärstomaterna sist)
Lägg grönsakerna i såsen tillsammans med salami och låt det puttra lite.
Tillsätt körsbärstomaterna.
Stek halloumin och skär den sedan i lite mindre bitar.
Rör ned räkorna och halloumin precis innan du blandar såsen med pastan.


Tacogratäng med Pasta

Idag är det inte fredag och frågan är ju då om det verkligen är tillåtet att äta tacos eftersom det definieras som den ultimata fredagsmysmaten i många hem? Jag var lite osäker så istället för att laga "traditionell tacos" gjorde jag en pastagratäng med smak av tacos! Det borde ju vara tillåtet, för egentligen är det ju framförallt en pastagratäng med köttfärs.... lite lasagneaktig och sen bara med lite tacosmak!

Jo, det är nog lagligt :)






4 portioner

400 g köttfärs
1 riven morot
1 gul hackad lök
1 grön paprika i bitar
1 röd paprika i bitar
1 burk majs
1 burk krossade tomater
2 msk ketchup
1 påse tacokrydda

280 g pasta

1 dl mjölk
1 ½ dl créme fraiche
½ dl philadelphiaost
1 dl riven ost

Fräs köttfärsen tillsammans med grönsaker och kryddmix.
Tillsätt krossade tomater och ketchup och låt det koka ihop en stund.


Koka pastan och blanda den med köttfärsröran i en ugnsfast form.

Koka upp mjölken tillsammans med créme fraiche.
Tillsätt philadelphiaosten och sjud i ca 2 minuter.

Fördela ostsåsen över köttfärs- och pastaröran i form och strö på riven ost.

In i ugnen i ca 15 minuter.


RSS 2.0