Fiskgratäng med gösfilé

Jag älskar fisk och skaldjur men är inte sådär jättebra på att laga fisk så att det blir bra tyvärr :( Ikväll gav jag mig på gösen som ju är en helt underbar delikatessfirre :) Den var fryst kilovis så jag lagade upp ett helt kg på en gång! Fiskgratäng på ca hälften och sen panerade jag resten av filéerna och frös in så det bara är att ta fram som lite lyxiga fiskpinnar typ ;P
Här är det egenpåhittade receptet på fiskgratängen:
Ugn 225 grader
Potatismos för 4 personer som du har blandat i ett ägg i.
400-500 g fiskfilé (i mitt fall gös)
1 burk räkstuvning (jag använde Abbas)
1 ½ dl Laga Lätt matlagningsgrädde
1 hackad urkärnad tomat
Lite persilja
Svartpeppar
Paprikapulver
1 dl riven ost
Körsbärstomater
Smörj en ugnsfast form som rymmer filéerna och placera dem där i.
Spritsa (eller lägg fint) potatismoset längs kanten på formen
Blanda räkstuvningen med matlagningsgrädden, den hackade tomaten och persiljan och bred detta över fisken
Mal lite svartpeppar och paprikapulver över och strö sedan över riven ost.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter och tills potatismoset har fått en fin färg.
Servera med mer tomat (jag gillar tomater!)
Kommentarer
Trackback