Lyxig Lax- och Skaldjurstallrik!

Idag så är jag ensam hemma så då blir det fisk och skaldjur såklart! En lyxig sallad med så mycket goda saker!




Varmrökt Lax
Räkor
Crabfish
Avokado
Ägg
Jordgubbar
Mango
Sharon
Tomat
Gurka
Paprika





Godaste Röran till Smörgås eller Bakpotatis

Egentligen så har jag ganska många "godaste röran", men jag älskar ju röror och det är lite svårt att bestämma vilken som är bäst ju! Det här är iallafall en "Stevie-röra" för det är inga skaldjur i, utan bacon och salami vilket han förmodligen skulle kunna leva på! Hemskt god var den iallafall, även om bilden blev sjukt dålig!!!



4 port

1 paket bacon i strimlor
50 g smörgåssalami i strimlor
½ liten hackad gul lök

Det gröna på en purjolök (strimlar)
1 liten hackad rödlök
1 äpple i tärningar
4 soltorkade tomater i strimlor
½ liten burk majs
1 röd paprika i tärningar
1 avokado i tärningar
1 dl kesella
1 dl matlagningsyoghurt
½ dl majonäs
2 msk mango chutney
Salt och peppar

Stek bacon, salami och gul lök lätt.
Låt svalna och blanda sedan med övriga ingredienser.
Låt röran stå en stund i kylen så smakerna hinner sätta sig.
Servera som röra till baguetten, tunnbrödet eller den bakade potatisen!


Hemmagjord Kebabtallrik!!

När jag liten (eller mindre) vara jag totaltokig i både pizza och kebab, särskilt kebabtallrik med vit sås från Pizzeria Babylon i Finspång! När jag blev lite äldre och lite saker hände så slutade jag tycka om pizzeria-mat helt och blev snarast äcklad av den! Jag har försökt att börja gilla det igen, för ibland är det ju ganska smidigt att köpa en hämtpizza om man är vrålhungrig och har ont om tid..... men jag har inte riktigt lyckats! Jag blir fortfarande äcklad av att det är så otroligt mycket fett som bara rinner om maten.. så jag kan liksom inte tycka att det är gott längre! Dessutom finns det ju så mycket annan snabbmat som är mycket godare, thaimat, subwaymackor, indisk mat etc.... så pizzeriorna behövs lixom inte i min värld!

Däremot tycker jag att det underbart gott med egen pizzeriamat, egna pizzor eller egen kebab och därför fick det bli en hemmagjord kebabtallrik till Stevie och mig häromdagen.. lite annorlunda variant men hur gott som helst, t o m potatisen!! :)




2 portioner

Ajvarrelishpotatis

6-7 halvkokta potatisar i skivor
1 msk olivolja
2 msk ajvar relish

Marinera potatisen i olivolja och ajvar relish en stund.
Ugnsbaka den sedan i ca 225 graders värme tills den är krispig

Kebabröra

200 g kycklingkebabkött (eller annat kebabkött om du hellre vill det)
1 burk champinjoner
1 gul skivad lök
½ dl Felix Kebabsås
½ dl ajvar relish
Kebabkrydda

Fräs kött, champinjoner och lök.
Blanda ned kebabsås, ajvar relish och krydda medkebabkrydda.
Späd ev med lite vatten om röran blir allt för tjock.

Servera med potatisen, sallad och gärna också vit kebabsås (vi använde vitlökssås från Felix)


Kyckling & Räksallad med Mycket Annat Gott!

Var ledig igår och hade en riktigt riktigt bra dag!
Sprang långpass på morgonen och det var så skönt i vårsolen! Sen åkte jag ut till Björnön för att testa min våtdräkt i "riktigt" vatten och det var sjukt kallt, men våtdräkten funkade bra så jag är nöjd! Det blev ju förståss ingen längre simtur där utan jag tog en sväng till simhallen istället och simmade i någon timme! Sen åkte jag till Hälla för att handla yoghurt men kom hem med 2 tröjor, 1 par skor och en klänning istället ;P

Sen hem för att käka en riktigt ordentligt frukost (typ kl 15.30 på eftermiddagen... ;P) och sen iväg till gymet för lite styrka och det gick också bra! En dag full med aktivitet.. me like!!

På kvällen gjorde jag iordning en sallad med bara sådant jag tycker är gott!!






Nygrillad kyckling
Räkor
Avokado
Jordgubbar
Sharon
Mango
Päron
Tomater
Gurka
Paprika
Rödlök

Vitlökskrutonger (som inte fick vara med på bild)

SJUKT GOTT!!


Panerad Schnitzel med Potatis-, Päron- & Avokadosallad

Att panera kött är ganska nytt för mig men fy sjutton så gott det blir!
Potatis-, Päron- & Avokadosalladen var också en riktig hit och passade perfekt till!






4 portioner

4 skinkschnitzlar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 d ströbröd
2 msk paprikapulver

Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd som du blandat med paprikapulver
Stek i smör tills köttet är genomstekt och paneringen fått fin färg

600 g kokt potatis i bitar
1 avokado i bitar
1 päron i bitar
 Det gröna på en purjolök (strimlat)
½ finhackad rödlök
8 svarta oliver
1 ½ dl matlagningsyoghurt
½ dl majonäs
Pressad citronsaft
Salt & Peppar

Blanda alla ingredienserna och ställ kallt en stund före servering.

Servera köttet och potatissalladen med grönsaker och gärna vitlöksstekta champinjoner, små tomater och lök som på bilden





Mustig Gulasch

Hugaligen vad dålig jag är på att uppdatera här!
Tiden räcker ju inte alls till ju! Jobb, träning och massa annat tar min uppmärksamhet så bloggen blir lixom inte så prioriterad :( Men självklart så både äter och lagar jag mat fortfarande och den sista tiden är det några maträtter som verkligen har blivit hellyckade så även om det var några dagar sedan jag åt dem så publicerar jag dem nu! :)

Först ut har vi en sjukt god Gulaschgryta som jag gjorde för någon vecka sedan!
Brukar oftast använda köttfärs i gulasch men nu gjorde jag på "riktigt" med högrev och grytan fick stå och puttra länge länge länge och så åt vi den faktiskt inte förrän dagen efter och då hade smakerna satt sig riktigt riktigt ordentligt! Helt "på riktigt" gjorde jag dock inte, för jag hade i lite bönor på slutet, men det smakade iallafall gulasch och blev hur gott som helst med ostsmörgås och en klick matlagningsyoghurt!



6-8 portioner

1 kg högrev i lagom stora bitar alternativ grytbitar av nöt
½ paket bacon
1 påse steklök
3 pressade vitlöksklyftor
2 röda paprikor i bitar
2 morötter i bitar
2 hackade tomater
½ dl tomatpure
1 ½ dl rött vin
1 ½ dl vatten
2 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk chilipulver
250 små körsbärstomater
1 burk kidneybönor (kan uteslutas)

Bryn köttet lätt och lägg det åt sidan.
Fräs sedan bacon och alla grönsaker förutom körsbärstomaterna och bönorna.
Krydda med paprikapulver, spiskummin och chilipulver.
Tillsätt vatten, rödvin och tomatpure.
Koka upp och skruva sedan ned värmen.
Låt grytan puttra på svag värme så länge du har tid.
Tillsätt körsbärstomaterna och bönorna och låt det puttra en stund till.
Red ev av med maizena om du vill ha en lite tjockare gryta.
Servera med färskt bröd och en klick matlagningsyoghurt!
Maizenaredning efter behag



Nasi Goreng med Köttfärs, Skinka, Korv och Räkor

Indonesiens svar på vår svenska pytt-i-panna eller kanske motsvarigheten till Spaniens paella? Jajamensan! Det här är någonting jag verkligen gillar skarpt men som jag lagar på tok för sällan! jag kommer inte ens ihåg när jag gjorde det sist!! I en Nasi goreng kan man blanda i precis vad man känner för och egentligen skulle det ju bara räcka med just ris för Nasi Goreng betyder just Stekt Ris (jag kanske är ute på djupt vatten nu men jag har lärt mig att det betyder så iallafall)!

I min Nasi Goreng idag blev det en härlig blandning av köttfärs, räkor, skinka, chorizo och grönsaker!
Urgott!! Egentligen ska man ju ha stekt ägg också men det ville jag inte (och så hade jag inga ägg hemma) så det fick bli utan! Bilden är utan räkor för de blandar man ju i precis när man ska äta!




4 port

3 dl långkornigt ris som inte klibbar
1 gul lök i skivor
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 msk smör
6 dl vatten (gärna buljong istället om du känner för det)

200 g nötfärs
1 chorizokorv i skivor
1-2 hackade mogna tomater
1 röd paprika i bitar
1 grön paprika i bitar
10 färska champinjoner i skivor
½ litet vitkålshuvud i strimlor
1 msk smör
1 msk curry
1 msk honung
 
250 g körsbärstomater
250 g skalade räkor

Fräs ris, lök, curry, gurkmeja i smör. Tillsätt vattnet/buljongen och koka riset som vanligt.
Fräs köttfärs, korv och grönsaker tillsammans med curry i smör.
Rör ned det kokta riset och fortsatt steka. Tillsätt honungen.
Tillsätt körsbärstomater och räkor och låt allt bli varmt!


Korv och Potatissallad

Tillbaka i verkligheten och på jobbet! Då passar väl en kryddig chorizo och en potatissallad bra?




 Såhär gör du den godaste potatissalladen:


4 port

½ kg kokt potatis av fast sort skuren i tärningar
1 finhackad rödlök
1 äpple i tärningar
1 päron i tärningar
1 ½ dl matyoghurt
2 msk majonäs
½ msk dijonsenap
1 msk pressad limesaft
1 stor msk mango chutney
1 msk äpplemos

Servera med korv, kött, fisk, kyckling eller något annat :)


Fylld Lövbiff med Rostade Grönsaker och Rödvinsås

Stevie och jag har varit i Paris i några dagar! Helt underbart! Vi bodde jättejättebra, åt god mat (fast ingen typisk fransk mat dock om man inte räknar med alla baguetter *s*), shoppade, tittade på Eiffeltornet, Louvren och massa annat och bara hade det jättebra!

Kvällen innan vi skulle åka var vi tvungna att lyxa lite fastän det bara var måndag! :) Har faktiskt aldrig gjort fylld lövbiff förut, men det var absolut gott och kommer nog säkerligen att återkomma!



2 port

Köttet
4 skivor lövbiff (ganska stora)
2 soltorkade tomater (finhackade)
2 msk Philadelphia Vitlök & Örter
1 msk Ajvar relish

Blanda ihop soltorkade tomater med philadelphia och ajvar.
Bred röran på 2 av lövbiffar och lägg de andra två ovanpå som ett lock.
Stek i smör.

Grönsaker
6-7 ganska små potatisar
1 påse minimorötter
 ½ påse steklök (á 250 g)
8-10 skogschampinjoner
1 päron i klyftor
Körsbärstomater
2 msk smör
1 msk honung
1 msk pressad citronsaft
½ msk paprikapulver

´Créma di balsamico

Blanda ihop smör, honung, citronsaft och paprikapulver.
Smält smörblandningen lätt i mikron.
Blanda med grönsaker så att det täcker väl.
Rosta grönsakerna i ugnen i ca 25-30 minuter men låt körsbärstomaterna och päronet bara var med de sista 10 minuterna.
Ringla över balsamicokräm.

Rödvinssås
1 fint hackad sharlottenlök
½ msk smör
3 dl rödvin
½ dl balsamvinäger
1 msk honung
Ev maizenaredning

Fräs löken i smör.
På med rödvin, balsamvinäger och i med honungen.
Låt reducera på svag värme till ungefär hälften av såsen återstår.
Om såsen är för tunn kan man reda av med lite maizena.





Det är han till höger längst fram som är Stevie... och ja, det var väldigt soligt inomhus! ;P


RSS 2.0