Falukorvsburgare med gudomlig tomat!

En dag förra veckan när jag kom hem från jobbet var jag sjukligt sugen på hamburgare! En smrt människa skulle ju då kanske ha åkt till McDonalds eller Max för att köpa en hmburgare, men så smart är inte jag och dessutom tycker jag ju inte om hamburgare därifrån! Det är ju dock relativt svårt att köra hamburgare när man varken har köttfärs eller ngt bra att kött att mala hemma (och inte har jag någon köttkvarn heller) så då får man improvisera lite!

Falukorv är ju gott.. och hamburgerbröd är gott... och grönsaker är gott.. och dressing är gott... och ketchup är gott....

Då borde ju vara Falukorvsburgare vara himla gott också!



Det här hade jag i min falukorvsburgare:

En bit falukorv, skuren i skivor, stekt och kryddad med grillkrydda

Stekta kantareller (en bonus som jag hittade under paprikan i grönsakslådan.. fast då var det inte stekta förståss utan det gjorde jag tillsammans med falukorven och löken)

Stekta lökringar

Sallad

Tomat

Ketchup

Dressing
gjord av mixade soltorkade tomater och kesella

Hamburgerbröd


Den ugnsbakade tomaten som också är med på bilden var rent ut sagt gudomlig och någonting som jag verkligen kommer göra igen!!!

En stor urgröpt tomat som fylls med stekta kantareller blandade med philadelphiaost, kesella och strimlade soltorkade tomater.

In i ugnen i typ 5-10 minuter

Så himla enkelt och helt underbart gott!

Tävling hos Hallon & Blåbär!

Jag är med och tävlar om boken "Pajer" av Caroline Hofberg hos en av min favoritbloggar, nämligen:



Hallon & Blåbär



Var med och tävla du också vetja :)

En himla god lunchsallad!

Idag har det varit finfint väder ute och då tyckte jag att en finfin sallad passade bra till lunch :)



Tog fram det jag hade i kylen:
 
Tandoorikryddad Kyckling
från gårdagens pitabrödsmiddag

som jag stekte upp tillsammans med

Chorizokorv

och

Kantareller

blandade i

Matvete som först kokat i curry

och sen rörde jag ihop det med

Romansallad

Tomater (körsbärstomater och soltorkade)

Sharonfrukt, Mango och Persika

Avokado

Som kronan på verket en

Dressing gjord på Kesella och mixade Soltorkade Tomater..

MUMS!!!

Vegetarisk Lasagne och en Sjukt God Glassliknande Röra

Ibland är jag öppnar kylskåpet så hittar jag grejer som absolut mste användas upp på direkten! Jag har nämligen lite fobi för saker som har passerat bäst före-datum och jag äter väldigt ogärna saker som går ut samma dag också! Ofta överdriver man säkert; Bäst-Före innebär ju faktiskt precis vad som står: att produkten är BÄST FÖRE det datumet, inte att den helt plötsligt blir superjättegiftig efteråt... men jag vill nog ändå helst äta upp sakerna innan de passerar det datumet.. för man kan ju inte kasta mat lixom ;P

Idag när jag öppnade kylskåpet hittade jag följande som var på väg att passera det läskiga datumet:

2 ägg
En burk Kesella
En burk Keso Grillad Paprika
En ask Philadelphiaost
En banan (nä, de kanske inte har ngt bäst före datum men om de hade haft det skulle det defenitivt varit idag)

Vad hittar man på av detta då?

En lasagne och en supergod glassröra såklart!!!

Vi börjar med lasagnen!



Det här hade jag i den som nog borde räcka till 3 personer ungefär:

1 burk krossade tomater
1 riven morot
1 gul hackad lök
1 liten burk champinjoner
1 hackad röd paprika
1 msk honung
1 msk paprikapulver
1 msk oregano
1 msk basilika
2 msk tomatpure
½ dl rödvin

1 burk keso grillad paprika
½ dl créme fraiche
½ dl riven ost

2 skivade tomater
4 lasagneplattor

Börja med tomatsåsen:
Fräs alla grönsaker tillsammans med kryddor.
Häll på krossade tomater, och i med buljongätrningen, tomatpurén ,lite honung och en skvätt rödvin.
Låt det puttra en liten stund!

Bottna en ugnsfast form med ca hälften av tomatsåsen.
Lägg på lasagneplattorna.
Blanda resten av tomatsåsen med keso, ost och créme fraiche.
Sprid ut de skivade tomaterna över lasagneplattorna och häll på resten av keso-tomat-oströran.

In i i ugnen i ca 35 minuter till lasagneplattorna är mjuka!


Nu till den superduperjättegoda glassliknande röran!
Jag skriver glassliknande röra.. för man får säkert inte kalla något för glass om man inte gör det i en glassmaskin och om man inte har grädde i... men det smakade glass iallafall och då får det heta en glassliknande röra :)



Det här hade jag i den som kanske räcker till typ 4 personer:

2 äggvitor
½ dl florsocker
1 stor msk vaniljsocker
1 msk kakao
1 mosad banan
1 burk kesella
½ ask philadelhia naturell
½ dl vaniljyoghurt
2 krossade pepparkakor
1 krossat digestivekex

Vispa äggvitorna och sockret till hårt skum.
Blanda samma kakaon, bananen, kesellan, philadelphian och yoghurten.
Vänd ner äggvitorna och blanda ihop allting ORDENTLIGT!!!
Blanda sedan i pepparkakorna och digestivekexet (om du vill ha i det förståss)
Ställ in den glassliknande röran i frysen i några timmar men ta ut den då och då och rör i den.
Ta fram den ca ½ timme innan servering! :)




En indisk lammcurry i hettan!

Jaja,det är lite konstigt att äta arm gryta när det är så himla varmt ute, men jag hade ju massa grejer jag ville bli av med och dessutom så har jag en liten budgetmånad och då passar det sig inte riktigt bra att köpa massa ny mat utan det är bättre att tömma frysen först ju :) Hur som helst, jag och S grillade ju lamm häromveckan och det blev lite kött kvar, inte tillräckligt fina bitar för att grilla, men alldeles utmärkta för en gryta :)








Det här hade jag i:

4 port

300 g lammkött i strimlor
1 gul skivad lök
4 hackade tomater
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk spiskummin
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 skivad purjolök
1 stor burk skivade champinjoner
1 röd paprika i mindre bitar
2 morötter varav en var riven och en skivad
1 dl vatten
1 dl matlagningsyoghurt
10 halverade körsbärstomater

Fräs kött, lök och tomater i smör tillsammans med kryddorna.
Tillsätt resten av grönsakerna samt vattnet och låta det puttra en liten stund.
Rör sedan ner yoghurten och körsbärstomaterna

Servera förslagsvis till gulfärgat basmatiris!




RSS 2.0