Tävling!

Jag är med och tävlar om boken: Picknick för alla tillfällen av Monika Alhberg hos Änglahår

Var med du också vetja!

Kyckling & Räksallad


Idag hittade jag en ny blogg här på nätet, nämligen Hallon & Blåbär!
Det är Jessica som skrev en kommentar på min blogg som har bloggen och den var verkligen en riktig pärla!
Massa kalasrecept och dessutom har hon en tävling som pågår där nu så har ni inte varit där tidigare så titta in vetja!

Det här fick bli min lördagsmiddag - en sedvanlig sallad a' la Anna med saffranskryddad bulgur, nygrillad kyckling och fina färska räkor! Godare än godast!



4 portioner

Sallad

2 dl bulgur
3 dl vatten
1 dl pressad apelsinsaft
½ kuvert saffran

1 grillad kyckling i bitar utan ben
200 g skalade räkor
1 avokado i ganska stora bitar
500 g körsbärstomater i klyftor
1 sharonfrukt i tärningar

Dressing
1 dl pressad apelsinsaft
½ dl sweet chilisås
2 msk mango chutney
1 msk mangovinäger
½ kuvert saffran

Koka bulguren i apelsin- och saffranvattnet. 
Blanda bulguren med hälften av dressingen och lägg upp den på fyra tallrikar eller ett stort fat.
Blanda ner resten av ingredienserna och häll återstående dressing över.
Servera gärna med keso

Toast med Crabfisk & Spenat

Ledig hela helgen! Himla skönt! Eftersom jag sprang långpass igår blev det en promenix idag när jag vaknade och sen en härlig långfrukost efter det! Nu har jag precis kommit hem från stan där det blev lite shopping, ett par nya jeans, ett par skor och lite thé :)

Var inte sådär superhungrig när jag kom hem så jag gjorde bara iordning en toast i smörgåsgrillen! Oftast när jag gör varma mackor i den blir det med skinka, ananas och ost men idag gjorde jag lite annorlunda med spenat, färskost och crabfish! Riktigt gott faktiskt!


Den goda fyllningen

En toast
2 skivor vitt bröd
2 "crabfishpinnar"
50 g färdigstuvad spenat (finns fryst)
1 msk kräftost (eller annan färskost)
1 msk riven ost

Tina spenaten och blanda den med crabfish, färskost och vanlig ost.
Lägg på röran på en av brödskivorna. Täck med den andra skivan och grilla toasten i smörgåsgrill eller våffeljärn.

Fajitasröra med Chorizo och Avokado

Den där fajitaskryddmixen från Santa Maria tycker jag himla mycket om faktiskt... nästan lika mycket som jag tycker om deras Hot Taco-mix... (men tacosen vinner nog trots allt)! Jag brukar ofta göra kycklingröror med fajitassmak.. men idag kändes det mera som en chorizodag faktiskt så det fick bli en tortillarulle med krämig chorizofyllning och avokado... gott och starkt som attans :)



4 port

4 chorizo
1 gul skivad lök
1 hackad röd paprika
1 burk champinjoner
1 hackad tomat
1 påse fajitaskrydda från Santa Maria
1 msk sambal oelek
2 dl créme fraiche
250 körsbärstomater i halvor eller klyftor
½ liten avokado i tärningar
1 ananasskiva i bitar

4 medelstora tortillabröd eller pitabröd

Fräs korv och grönsaker (förutom körsbärstomaterna).
Häll i kryddmixen och låt den fräsa med en liten stund.
Tillsätt sambal och créme fraiche och låt det puttra samman en liten stund så att det blir en lite tjockare röra.
Servera röran i tortillabröd eller pitabröd tillsammans med avokado, körsbärstomater och ananas

Vegetarisk Tacoröra

Tacos är bland det godaste jag vet, vilket säkert har märkts vid det här laget ;P Bara att krydda något så att det smakar tacos gör nästan att jag tycker om det och det får gärna vara lite extra starkt också! En gång kryddade jag rotmos med tacokrydda..... och vet ni.... det var faktiskt inte alls så tokigt! :) Idag blev det dock en lite mer normal tacomiddag med quorn och grönsaker och till det nachos och keso... hugaligen så gott!!



2 port

½ påse quornfärs
1 liten gul hackad lök
1 röd hackad paprika
1 liten burk champinjoner
2 hackade tomater
½ påse tacokrydda (gärna het)
2 msk mango chutney (spicy bengal passar bra)
2 ananasskivor i bitar
200 g halverade körsbärstomater
½ dl vatten
½ dl créme fraiche

Till servering
Nachos
Keso eller gräddfil
Riven ost

Fräs quorn och grönsaker tillsammans med tacokryddan tills de hackade tomaterna är riktigt mosiga.
Späd med lite vatten och rör ned créme fraice, mango chutney och körsbärstomater.
Servera med tillbehören.


Varm pastasallad med Kycklingkassler

Idag blev det en härlig varm pastasallad med kycklingkassler och grönsaker till lunch!
Jag tycker kycklingkasslern (den på Willys är bäst) är godare än vanlig kassler, betydligt mer saftig och inte så salt! Först tänkte jag göra vanlig kall pastasallad, men det är ju ganska ruggigt ute så varm mat smakade bättre :)


1 port



50 g valfri pasta
100 g kycklingkassler
½ liten röd paprika i bitar
½ liten gul lök i skivor
½ liten burk champinjoner
En liten bit skivad purjolök
100 g körsbärstomater i halvor
½ tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1 msk sweet mango sauce

Koka pastan enl anvisningar
Stek kasslern tillsammans med grönsakerna (inte tomaterna) och kryddorna.
Rör ned pastan tillsammans med sweet mango sauce och körsbärstomaterna och låt allt bli varmt!

Mustig Chili con Carne

Nu har jag hämtat mig från magproblematiken och kan äta precis som vanligt igen :) Det var ju ingen maginfluensa tror jag för jag hade ju lixom bara jätteont i magen och massa illamående... konstigt konstigt... men nu är det över iallafall :)

Ikväll har jag gjort en mustig chili con carne precis på fel sätt eftersom jag använder köttfärs istället för "vanligt kött" och Heinz Vita Bönor i Tomatsås istället för naturella, vilket troligen är nästan en dödssynd om man pratar med en riktig Chili Con Carne-expert... men det blir ju lixom mycket godare på mitt sätt ;P Jag tänkte nog äta chilin med ris tror jag... men det är gott med bara bröd eller pasta också.. eller varför inte nachos?

Vad brukar du äta till din chili con carne?




4 port

400 g nötfärs
1 gul hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 finhackad röd chili alt 1 msk Sambal Oelek
1 tärnad röd paprika
1 burk champinjoner
1 burk vita bönor i tomatsås (Heinz ska det va!!)
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk starkt paprikapulver
2 tsk cayennepeppar
½ msk Chili & Cacao (Santa Maria)

Ris, pasta eller bröd till servering

Fräs färs, lök, champinjoner och vitlök i lite matfett.
Tillsätt chilin och övriga kryddor och låt det fräsa med en stund.
Häll på de krossade tomaterna, vattnet och smula ned buljongtärningar.
Låt det hela koka en bra stund så smakerna sätter sig.
Rör ned bönorna och paprikan och låt det koka ytterligare en stund.
Rör till sist ned körsbärstomaterna skurna i klyftor och låt dem bli varma.

Servera med valfritt tillbehör!

Ofrillvillig svältdag!!

Fyyyyyy vilken hemsk dag jag har haft!!!
Vaknade inatt vid 3-tiden med en helt grym magvärk! Trodde först att det var maginfluensa på G för det går ju på jobbet men det verkar inte som så för har inte kräkts eller nåt. Däremot har jag varit sjukt illamående och det är först nu det magonda börjar släppa lite! Gick trots allt till jobbet (skulle jobba kväll) i tron om att det skulle gå över om jag fick lite annat att tänka på.... men icke sa nicke! Blev hemskickad nästan på direkten, gick och la mig direkt och i princip sovit bort hela eftermiddagen! NU (efter att ha sett en bild på Karins middag) tror jag att jag ska försöka pilla i mig något lite.... för jag börjar faktiskt bli lite hungrig..... så håll nu alla tummarna för att jag fixar att äta för jag har ringt till jobbet och sagt att jag kommer imorgon!!

Krämig Kycklingpasta

Jobbar den här helgen och är minsann lite trött ikväll tror jag allt! Det har inte varit speciellt tufft på jobbet utan tvärtom ganska lugnt, men har sovit lite krasst senaste nätterna... och det har börjat sätta sina spår nu! Lite mat orkade jag iallafall med att laga ikväll och det blev t o m jättegott! Kyckling funkar ALLTID och i en krämig sås tillsammans med färsk pasta kan det ju bara inte bli fel ;P



2 port

2 grillade kycklinglår i bitar
1 gul skivad lök
1 burk champinjoner
2 strimlade soltorkade tomater
1 liten bit skivad purjolök
1 dl Kelda Créme Fraiche med Tomat & Basilika
2 msk Philadelphiaost med smak (t ex paprika & kryddor)

Fräs kycklingen tillsammans med alla grönsaker.
Blanda i créme fraiche (ev får du späda med lite vatten) och sedan philadelphiaosten som får smälta ned.
Koka pastan (jag hade spagetti)
Blanda pastan med såsen och färska körsbärstomater som får bli lite varma sådär :)


Trevlig Makrilllrulle!

Åh, det här är så perfekt snabbmat! Inget krångel med massa spisar och kastruller utan bara röra ihop lite saker, lägga det på ett bröd käka! Jag älskar sånt!!



1 port

½ burk makrill i tomatsås
1 msk créme fraiche
1 msk mango chutney
1 msk sweet mango sauce

½ dl naturell keso
1 msk philadelphia gräslök
1 msk créme fraiche
1 msk stenbitsrom

Valfria grönsaker och frukt
Tunnbröd eller annat bröd

Blanda makrillen med créme fraiche, mango chutney och sweet mango sauce

Blanda keso, philadelphia, créme fraiche och stenbitsrom

Varva makrillröra, kesoröra, frukt och grönsaker på ett tunnbröd eller annat bröd.
Rulla ev ihop (kan ju bli svårt om man använder knäckebrdö.. men med tunnbröd är det obligatoriskt ;P) 
Ät!!

Spagetti med Krämig Rostad Grönsakssås

Hej allihopa och ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har jobbat som en liten gnu de senaste dagarna och därmed inte lagat särskilt mycket mat utan mest ätit matlådor (som innehållt rätter vars recept jag redan har lagt upp här tidigare)


Idag har jag iallafall varit ledig och fått en EGEN tvättmaskin installerad! Hur skönt som helst att slippa slåss om tvättider och kunna tvätta när jag vill!! :) Jag har även sprungit långpass till Skultuna och tillbaka, en nätt liten sträcka på ca 2,5 mil ;P Gick helt ok, fast jag är inte sådär jätteförtjust i att springa på cykelvägar men de har dragit skidspår där jag brukar springa i skogen och de törs jag inte förstöra för då får jag nog massa arga Vasaloppsaspiranter efter mig ;P

Till middag blev det färsk pasta med en riktigt grym pastasås som Hanna inspirerade mig till med det här receptet! Jag ändrade dock på lite grann, bytte ut lite saker och gjorde lite annorlunda och hugaligen vad gott det blev!



2 portioner

2 ganska stora välmogna tomater
1 stor röd paprika

1 pressad vitlöksklyfta
1 gul finhackad lök
1 msk honung
½ citron (pressad saft och rivet skal)
1 tsk sambal oelek
½ kuvert saffran
3 strimlade soltorkade tomater
1 liten burk champinjoner
1 dl créme fraiche
50 g philadelphiaost m vitlök & örter
½ dl riven valfri ost
200 g små körsbärstomater i halvor

Färsk pasta

Dela tomaterna på mitten och paprikan i fjärdedelar.
Lägg dem på en plåt, ringa över lite olja och blanda runt med den pressade vitlöken.
Rosta i ugnen i ca 20-25 minuter tills skalet på paprikorna är svart.
Lägg de rostade grönsakerna i en plastpåse för att svalna och dra sedan bort skalet både från tomaterna och paprikorna. Spara ½ paprikan och lägg resterande del och tomaterna i en kastrull tillsammans med den gula löken, honungen, citronsaft + skal, sambal och saffran. Mixa till en slät sås (späd ev med liten vatten). Låt såsen koka upp och rör ned créme fraiche och philadelphiaost. Strimla den sparade paprikan och de soltorkade tomaterna.

Koka pastan enl anvisningar och blanda ned den i såsen tillsammans med de sparade paprikastrimlorna, champinjoner, soltorkade tomater, körsbärstomater och riven ost.

Varm & Kall Bulgursallad med Chorizo

Är det någon mer än jag som tycker det är väldans gott att äta rå korv? Om jag har en falukorvsring i kylskåpet och ska laga typ korv stroganoff så äter jag alltid upp en bra bit av korven innan den hamnar i grytan och när jag var mindre var jag helttokig i limpmackor med falukorvsskivor i!

Chorizo smakar minst lika bra rå som stekt och jag var ju väldans sugen på rå korv idag! Samtidigt är det ju så kallt ute så att man vill ju lixom helst ha varm mat - alltså fick jag kompromissa och gör själva basen med bulgursalladen och en del av grönsakerna varm och sedan röra ned lite mer grönsaker, frukt och rå chorizo - hur gott som helst och alla sinnena blev tillfredsställda :)



1 port
½ dl bulgur
1 dl vatten
2 msk apelsinjuice
1 krm gurkmeja
1 krm curry
1 msk smör

2-3 färska champinjoner
½ liten gul skivad lök
½ röd paprika i bitar
1 liten bit skivad purjolök

1 chorizo i slantar
10 körsbärstomater i klyftor
1 sharonfrukt eller persika i tärningar

Koka bulguren i vatten + apelsinjuice och kryddorna. Rör ned smöret när bulguren är färdigkokt.

Fräs champinjoner, lök och paprika och blanda med den varma bulguren.

Rör ned övriga kallas ingredienser och servera med keso!

Lördagsspagetti med Musslor & Räkor

Trots att jag är en totalt inbiten skaldjursälskare så har jag faktiskt aldrig ätit "riktiga" musslor, alltså sådana som ligger kvar i skalet! Min morbror är också lika skaldjurstokig som jag och när han var i Belgien för några år sedan åt han musslor både till lunch och middag varenda dag och då tillsammans med pommes och majonnäs! Enligt mig är det en skapligt konstig kombination för jag hade nog hellre viljat ha ett gott bröd till, men min morbror säger att det är jättevanligt med pommes till så det ska nog vara så (min morbror har nämligen alltid rätt och gör aldrig några fel ;P)

Dagens middag innefattade musslor... men det blev inga riktiga idag heller utan lyxmusslor på burk istället! Jag tycker de är riktigt riktigt goda så det gjorde mig inte ett dugg att det inte fanns några skal med i bilden :) Tillsammans med de färska räkorna, tomatsåsen och spagettin var det enligt mig en riktigt festlig lördagsmiddag :)



4 portioner

1 burk musslor, helst lyxmusslor som är lite större
500 g räkor med skal, helst färska om du har råd
1 röd skivad lök
1 burk champinjoner (kanske lyxigare med färska men jag tycker mera om de konserverade)
1 skivad purjolök
8 strimlade soltorkade tomater
1 förpackning körsbärstomater i halvor
1 förpackning Kelda Italiensk Tomatsås
2 msk Philadelphia Vitlök & Örter

Färska pasta, helst spagetti eller tagliatelle

Fräs löken, purjolöken, champinjonerna och de soltorkade tomaterna.
Häll på tomatsåsen och rör ned philadelphian så den smälter.
Koka pasta enligt anvisningarna.
Blanda ned spagettin, skaldjuren och körsbärstomaterna i såsen och låt allt bli varmt.


Bobotie på mitt sätt

Bobotie skulle nästan kunna liknas vid en köttfärslimpa eller kanske ändå mer än köttfärsfoccacia eftersom att den är mer utplattad än en limpa. Bobotie är en afrikansk (tror jag) maträtt... eller är den kanske indisk? Nåja, den innehåller iallafall currykryddad köttfärs med ett trevligt äggstanningstäcke! Jag tror att den ska serveras med ris, men jag tyckte nog gott att det räckte med sallad till för det blir rätt mättande! I det riktiga receptet ska det även vara mandel med, men jag är ju allergisk så det gick inte :( Dessutom har de knappast riven ost att strö över, men jag tycker det blir mycket godare så :)

  

Köttfärsröra
200 g nötfärs
½ gul skivad lök
1 riven morot
1 liten burk champinjoner
1 tärnad röd paprika
1 tärnad mango
½ burk krossade tomater
1-2 tsk stark curry
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk mango chutney
½ dl créme fraiche

Topping
1 ägg
1dl mjölk
1 tsk curry
1 msk mango chutney 

½ dl riven ost

Fräs färs, lök, champinjoner, paprika och kryddor.
Tillsätt mango, krossade tomater och mango chutney och låt det koka samman till en rätt tjock röra.
Blanda ner créme fraiche.
Bred ut köttfärsröran i en ugnsfast form.
Vispa samman äggstanningen och häll den över köttfärsen.
Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen i ca 15 minuter tills äggstanningen har stelnat.

Mustig Köttgryta

Jag blev ju ganska frälst i picnicbog när jag lagade det förra gången och idag var jag himla sugen på att äta det igen, men inte i någon wok utan mer än gryta, en mustig sådan med trevliga kryddor som kanel, ingefära, saffran och kardemumma! Lite juligt nästan.. eller indiskt om man hellre vill det ;P

Hur som helst blev det väldans gott, fast jag tror att det är en sån här gryta som dels mår bra av att stå och puttra en bra stund på spisen och som smakar ändå bättre dagen efter! Jag åt den tillsammans med ris men jag är helt bombsäker på att couscous, bulgur eller varför inte matvete skulle smaka precis lika bra! Bilden blev lite dålig, för det såg bättre ut på riktigt :)



4 port

400 g picnicbog i strimlor
1 gul lök i skivor
1 röd paprika i tärningar
1 purjolök i skivor
1 stor burk champinjoner
400 g krossade tomater
½ dl vatten
1 dl créme fraiche
½ dl mango chutney

Marinad och Kryddor
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
½ kuvert saffran
2 msk ketchup
2 msk pressad citronsaft
1 tsk röd currypasta

Blanda samman alla ingredienserna till marinaden och lägg köttet i den, helst i rätt god tid innan du börjar med grytan så att det hinner ta smak ordentligt! 
Ta sedan upp köttet och fräs det tillsammans med löken.
Tillsätt övriga grönsaker och låt dem fräsa med en stund
Tillsätt tomater, resten av marinaden och vatten och låt det koka så länge det bara går.
Rör ned créme fraichen och mango chutneyn på slutet.



Spansk Omelett med Chorizo och Potatis

Taffel.se är en himla himla bra sida så om du inte har varit inne på den tidigare tycker jag absolut att du ska ta en sväng dit! Här hittar du mängder av tuffa och ofta lite ovanliga recept som ger massa inspiration (åtminstone till mig)! Flera olika matkreatörer skriver på sidan och förutom att deras recept är grymma så är även deras inlägg oftast otroligt kul att läsa!

Ikväll hade jag tänkt att hämta inspiration från Taffel.se, ett recept av Lisa Förare Winbladh och göra en spansk ägglåda med chorizo! Nu blev det inte riktigt så utan det blev mera än vanligt fritatta för jag var så sugen på det, men det andra receptet som du kan hitta här  låter också hur gott som helst så det ska jag absolut testa också!



1 portion

2 ägg
1 msk mjölk
1 ganska stor potatis
½ gul lök
En liten bit skivad purjolök
1 pressad vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
1 chorizokorv i slantar
8 körsbärstomater i klyftor
2 msk philadelphiaost
2 msk riven ost



Sätt ugnen på 225 grader.

Fräs potatisen så att den får fin färg. Ta upp den och fräs sedan övriga grönsaker (förutom tomaterna) + korv och rör ned lite sambal.
Lägg tillbaka potatisen i stekpannan.
Vispa ihop äggen med mjölken och häll det över korv- och grönsaksröran.
Klicka på philadelphian och tomaterna samt strö över den rivna osten.
Låt omeletten halvstelna på spisen först och sätt sedan in den i ugnen en liten stund så den får fin färg!


Lasagnen som ångrade sig!

I ungefär 300 år har jag gått och tänkt på att det var ju himla länge sedan jag gjorde lasagne! Det är ju faktiskt jättedumt eftersom jag helt totalavgudar lasagne! Så idag hade jag planerat att det minsann skulle vara lasagne till middag och inget annat! Men sen jag stod där som bäst i köket och lekte kock och precis hade gjort färdigt köttfärssåsen så kom jag ju på att det absolut verkligen inte var någon lasagnedag idag!! Om tanken hade sin orsak i att jag helt enkelt inte hade en endaste liten lasagneplatta hemma låter jag vara osagt men dessutom var jag nästan sådär lite sjukligt sugen på makaroner just idag!! Vad passar då bättre än att göra en köttfärs- och makarongratäng istället?? Precis som en lasagne med både köttfärssås och ostsås men med makaroner istället för pastaplattor- enligt min åsikt precis lika gott (om inte godare!!) Det här är en himla trevlig gratäng som smakar lite starkt så att man absolut måste ha keso till (fast det måste man ha till allt) och som räcker till en sisådär 4-5 personer!



Köttfärsås
400 g köttfärs
1 gul skivad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ msk honung
2-3 msk créme fraiche

3 dl makaroner (eller annan kort pasta)

Ostsås:
1 dl créme fraiche
1 dl mjölk
100 g (½ paket) philadelphiaost vitlök & örter
1 dl riven ost


Koka makaronerna enl anvisning.
Fräs köttfärsen och löken tillsammans med kryddorna.
Häll i krossade tomater och låt puttra en stund.
I med lite honung för sötmans skull och rör till sist ned créme fraiche så det blir lite krämigt.
Häll makaronerna i en ugnsfast fast och sedan köttfärssåsen över.
Värm mjölk och créme fraiche i en kastrull och rör ned philadelphiaosten så den smälter.
Häll ostsåsen över köttfärssåsen och blanda lite grann så att lite köttfärsås också kommer upp till ytan.
Strö tomater och riven ost över och gratinera i 220 graders ugnsvärme i ca 15 minuter!

Pizza med Halloumi och Tigerräkor

Hur jag än har letat så har jag inte hittat något recept på halloumi i kombination med tacos!
Därför måste ju detta vara ett nytt recept, visst??

En tacos-pizza a'la Anna lixom!

Det som inte gör saken sämre är att det dessutom var en helt sjukt god pizzatacos som jag tycker att alla som tycker om halloumiost borde testa!! Inga konstigheter alls utan bara halloumiost, tacokryddad tomatsås, några stora räkor, trevlig kesoröra (som alltid) och sen tortillabröd.... fast det går nog himla bra med pitabröd också men då kan man ju blanda ner halloumin och räkorna i tomatröran :)


Efter ost och ugn


Innan ost och ugn

2 port

Varm tacoröra

2 välmogna hackade tomater
½ gul skivad lök
1 liten burk champinjoner
½ påse het tacokrydda
2 msk créme fraiche
1 msk mango chutney

100 g halloumiost i tärningar
8-10 stora räkor
2 strimlade soltorkade tomater
2 ananasskivor i bitar
8 körsbärstomater i klyftor
½ dl riven ost
2 msk philadelphiaost

Fräs tomaterna, löken och champinjonerna.
Krydda med tacokrydda och rör ned créme fraiche och mango chutney
Stek halloumiosten och räkorna hastigt i en annan panna.
Bred tomatröran på tortillabrödet
Lägg på halloumiosten, tomaterna, ananasen och räkorna.
Klicka på philadelphiaosten och strö över riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 5-10 minuter.

Kall röra
2 dl naturell keso
2 msk créme fraiche
1 stor msk philadelphia paprika & kryddor
1 msk Sweet Mango Sauce

Blanda alla ingredienserna och låt röran stå kallt en stund innan servering.

Köttfärscurry med ris

När jag ska göra något med köttfärs blir det nästintill alltid typ köttfärssås! Inte alltid "traditionell" köttfärssås med spagetti, men nästan alltid lixom det där såsiga! Det blev det dock INTE idag utan idag blev det lite mera en rispytt med köttfärs, indiska kryddor och banan! Det var faktiskt en himla trevlig liten rätt, lite indisk sådär för ovanlighetens skull och det passade alldeles utmärkt med banan till köttfärsen! Ett litet tips är att koka i förväg för ris som har fått kallna klibbar inte lika lätt ihop när man steker det!



2 port




200 g nötfärs
1 hackad tomat
½ gul skivad lök
1 liten burk champinjoner
½ röd paprika i bitar
½ skivad purjolök
2 skivor ananas i bitar
1 banan i skivor
16 körsbärstomater i klyftor
1 tsk curry
1 tsk garam masala
1 msk mango chutney
½ dl ananasspad


2 portioner ris kokt med curry och gurkmeja

Fräs färs, tomat, lök, champinjoner, paprika och purjolök tillsammans med kryddorna.
Blanda ner riset och ananasen oh späd med ananasjuicen samt tillsätt mango chutney.
Blanda ned bananen och tomaterna och låt det bli varmt



RSS 2.0