Tacogratäng med nachos
Kvällens middag som är en av mina favoriter även om "vanlig" tacos nog är ändå bättre :)
Hur som helst är denna gratäng superenkel att göra och mycket god! När man har krossade nachos i botten av formen blir det nästan som en paj!

Hur som helst är denna gratäng superenkel att göra och mycket god! När man har krossade nachos i botten av formen blir det nästan som en paj!

2 portioner
Köttfärssåsen:
200 g kött- eller quornfärs
½ gul lök
2 dl krossade tomater
1 tsk sambal oelek
½ påse tacokrydda
Osttäcket:
1 dl lättcréme fraiche
4 msk philadelphia paprika & kryddor
½ dl riven ost (gärna med lite smak)
Dessutom även:
½ dl tacosås (het eller medium)
20-30 nachos
Sätt ugnen på 225 grader
Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll i de krossade tomaterna och sambal oelek. Låt det puttra en liten stund.
Krossa hälften av nachosen och lägg i botten av en ugnsfast form så det täcker.
Häll köttfärsåsen över chipsen.
Blanda lättcreme fraiche, philadelphia och riven ost och bred ut det som ett täcke över köttfärsåsen.
Lägg tacosåsen som ränder över osttäcket.
Stick ner resterande nachos längs kanten på formen (eller servera dem bredvid om du hellre vill det men dom är godast varma tycker jag)
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan gratängen vila i ca 5 minuter innan du serverar!
Köttfärssåsen:
200 g kött- eller quornfärs
½ gul lök
2 dl krossade tomater
1 tsk sambal oelek
½ påse tacokrydda
Osttäcket:
1 dl lättcréme fraiche
4 msk philadelphia paprika & kryddor
½ dl riven ost (gärna med lite smak)
Dessutom även:
½ dl tacosås (het eller medium)
20-30 nachos
Sätt ugnen på 225 grader
Fräs köttfärs och lök i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och häll i de krossade tomaterna och sambal oelek. Låt det puttra en liten stund.
Krossa hälften av nachosen och lägg i botten av en ugnsfast form så det täcker.
Häll köttfärsåsen över chipsen.
Blanda lättcreme fraiche, philadelphia och riven ost och bred ut det som ett täcke över köttfärsåsen.
Lägg tacosåsen som ränder över osttäcket.
Stick ner resterande nachos längs kanten på formen (eller servera dem bredvid om du hellre vill det men dom är godast varma tycker jag)
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter och låt sedan gratängen vila i ca 5 minuter innan du serverar!
Kommentarer
Postat av: Marias Kakburk
Tacos är alltid gott:)!
Postat av: Emma
Åh, vad kul med en till matblogg att följa. Väldigt mycket gott du har postat hitills, wrap och omelett recepten ser supergoda ut! Gillar verkligen sådant.
Trackback