Ugnsbakad Fisk med Färskpotatis & Kall Sås

Annika som har SMASKENS bloggade om ugnsbakad röding med kall sås och färskpotatis för ett tag sedan och då blev jag vansinnigt sugen på ugnsbakad fisk! Jag ville också ha röding men det fanns tyvärr inte när jag var och handlade! Därför köpte jag färsk hajmal istället som jag sedan bakade i ett foliepaket i ugnen tillsammans med söta körsbärstomater, citron, persilja, dill och smör. Till detta, nykokt färskpotatis , stekta kantareller, lättkokta grönsaker och så en kall god sås förståss...

HUR GOTT SOM HELST!!



1 portion

150 g fiskfilé, gärna färsk
½ msk smör
Pressad saft och rivet skal av en halv citron
Rikligt med färsk persilja och dill
Citronpeppar
Aluminumfolie

Lägg fisken på foliearket.
Fördela citronskalet, persiljan, dillen och smöret på.
Pressa citronen över och mal över citronpeppar efter tycke
Vik ihop folien till ett paket och baka i ca 225 g ungsvärme i ca 10-15 minuter


Färskpotatis
Lättkokta grönsaker (t ex blomkål, morötter, broccoli etc)
Kantareller (som du steker i massa smör)

Kall sås
½ dl matlagningsyoghurt
1 msk majonäs
1 msk pressad citron
1 msk äpplemos
½ lite äpple i små tärningar
1 crabfish i tunna skivor
1/4 finhackad rödlök
Dill
Persilja

Kommentarer
Postat av: annamaria

Det ser alldeles ljuvligt ut! Åh så gott.

2009-08-17 @ 20:34:05
URL: http://annamariasmatblogg.blogspot.com
Postat av: carolina

och här var du igång igen!! vad roligt :) och smarr såg det ut! jag tycker faktiskt hajmal smakar helt okej :)

2009-08-17 @ 22:14:08
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: carolina

tusen tack för tipset om pitchers! min kompis jobbar där också.. ;)

2009-08-18 @ 17:27:37
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: Karin W

Mumsigt det där Anna! Jag ska laga fisk imorgon och det är verkligen på tiden. För en gångs skull har jag också färsk fisk för sonen gav mig en firre idag!

Ha det fint och kram till dig!

2009-08-18 @ 20:09:10
URL: http://chiliconkarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0