Mustig Köttfärsgryta med Chorizo
Nu börjar det bli riktigt sjukt kallt här i Västerås! Det är jättefint väder, klar himmel med solsken och gnistrande snö runt omkring,men typ 3 miljoner minusgrader...eller ja.. 10 iallafall ;P Då är det ju lite mysigt med en mustig gryta med lite hetta! Den värmde himla gott kan jag lova, särskilt i halsen ;P

4 port
300 g nötfärs
2 chorizo
1 gul skivad lök
1 riven morot
1 burk champinjoner
4 strimlade soltorkade tomater
200 g körsbärstomater i klyftor
10 svarta oliver
1 burk krossade tomater
1 dl rött vin
1 buljongtärning
1 tsk kanel
1 msk garam masala
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1-2 msk sambal oelek
1 dl créme fraiche

4 port
300 g nötfärs
2 chorizo
1 gul skivad lök
1 riven morot
1 burk champinjoner
4 strimlade soltorkade tomater
200 g körsbärstomater i klyftor
10 svarta oliver
1 burk krossade tomater
1 dl rött vin
1 buljongtärning
1 tsk kanel
1 msk garam masala
1 tsk cayennepeppar
1 tsk paprikapulver
1-2 msk sambal oelek
1 dl créme fraiche
Fräs färsen tillsammans med löken, moroten och champinjonerna.
Tillsätt kryddorna, de soltorkade tomaterna och chorizon och låt de fräsa med en stund.
Häll på krossade tomater, rödvin och tillsätt buljongtärningen.
Låt det puttra en ganska lång stund så att smakerna hinner sätta sig
Blanda ner oliverna och créme fraichen.
Servera med pasta, ris, bröd eller det du känner för!
Kommentarer
Postat av: Karin W
Hoppas du haft det bra i jul och nyår!
Pasta blir det hos mig snart också. Här vräker det ner snö och det var -18 imorse, burr(men det är varmare nu)Det såg gott ut det där, choritzokorven ger sting på det mesta.
Trevlig helg/Karin
Trackback