Ost- och Kaviarfylld Strömming på Rostat Bröd med Crabfishröra
Stekt strömming med potatismos, lingonsylt och rivna morötter var en av mina favoriträtter när jag var yngre!
Mamma fyllde alltid filéerna med kaviar och dill och stekte dem sedan i rikligt med smör.... SÅ GOTT!
Idag köpte jag färsk strömming på Maxi (det är jättebilligt), men istället för potatismos till, men det bli en lite modernare variant i form av en toast. Det var också jättegott, men det är fortfarande ingenting som slår mammas strömming!
En smörgås
4 ganska små strömmingsfiléer
1 msk philadelphiaost (naturell)
½ msk kaviar
Ströbröd blandat med Vetemjöl
1 näve crabfish i bitar
½ ägg
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk philadelphia
1 msk pressad citron
½ msk torkad dill
En skiva rostbröd
Tomater
Sallad
Bred philadelphiaost och kaviar på två av strömmingsfiléerna.
Lägg de andra filéerna ovanpå, tryck ihop och panera i ströbröd blandat med vetemjöl.
Stek strömmingen i smör.
Blanda samman alla ingrediserna till crabfish- och äggröran.
Rosta brödet.
Fördela sallad, strömming, crabfish-äggröra och tomater ovanpå.