Ciabatta med fruktig och het kyckling-curryröra
När jag äter mackor på caféer väljer jag ganska ofta någon med kyckling- och curryröra för den smakkombinationen har jag älskat ända sedan jag var liten! Jag har försökt åtskilliga gånger här hemma att få till en liknande röra men har aldrig lyckats. Jag har alltid tyckt att de röror jag har gjort har fått en så besk bismak av curryn och jag har alltid undrat vad de har för superknep på caféerna för att det inte ska bli så! Nu har jag inte lyckats lista ut det ännu men idag provade jag en nytt tillvägagångssätt när jag gjorde röran och tro det eller ej - det blev JÄTTEGOTT!!! Jag har läst någonstans att curryn blir lite mjukare i smaken om man fräser den i lite smör. Nu fräste jag curryn tillsammans med lite matfett, finhackad gul lök och små bitar av mango, lät det svalna och rörde sedan i övriga ingredienser och det blev perfekt!
Fruktigt och hett på samma gång! :)
1 port
1 valfritt portionsbröd, t ex ciabatta eller baguette
1 msk smörgåsmargain
1 grillat kycklingben i mindre bitar
½ msk flytande margain
1 tsk curry
2 msk mango i små tärningar
1 msk finhackad gul lök
½ dl créme fraiche
1 msk mango chutney (het)
Salladsblad
1 Tomat i skivor.
½ apelsin i hinnfria mindre skivor
Fräs curry, lök och mango i lite matfett. Späd med ytterst lite vatten så att det blir en såsliknande konsistens när mangon blir mjuk. Låt kallna och rör sedan ned lättcréme fraiche, mango chutney och kycklingbitar.
Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen.
Lägg på salladsblad på underdelen, därefter kyckling-curryröran och toppa sedan med tomat och apelsin.
Lägg på ciabattans överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så det går lätt att äta!
Fruktigt och hett på samma gång! :)
1 port
1 valfritt portionsbröd, t ex ciabatta eller baguette
1 msk smörgåsmargain
1 grillat kycklingben i mindre bitar
½ msk flytande margain
1 tsk curry
2 msk mango i små tärningar
1 msk finhackad gul lök
½ dl créme fraiche
1 msk mango chutney (het)
Salladsblad
1 Tomat i skivor.
½ apelsin i hinnfria mindre skivor
Fräs curry, lök och mango i lite matfett. Späd med ytterst lite vatten så att det blir en såsliknande konsistens när mangon blir mjuk. Låt kallna och rör sedan ned lättcréme fraiche, mango chutney och kycklingbitar.
Bred smör på ciabatta och grilla den gärna lite i ugnen.
Lägg på salladsblad på underdelen, därefter kyckling-curryröran och toppa sedan med tomat och apelsin.
Lägg på ciabattans överdel och vira in smörgåsen i aluminiumfolie så det går lätt att äta!
Kommentarer
Postat av: magda
åh vad gott det låter :) tror du det går med vegetariska kycklingbitar?
Postat av: Anna
Magda: Det tror jag går alldeles utmärkt!
Postat av: Lisa
åh, du fick till en egen curryröra (: egentligen hade jag också velat göra med kyckling, men hade ingen hemma. det får bli nästa gång!
Postat av: Emma
Låter och ser väldigt gott ut. Jag gillar också kombinationen kyckling curry men jag drar mig lite från att köpa färdig då kycklingen brukar vara så plastig och äcklig ibland.
Postat av: Hanna
Det låter verkligen jättegott! Jag måste testat att göra den där röran någon dag!
Postat av: Anna
Hanna: Det tycker jag absolut att du ska göra för det var en riktig höjdare :)
Trackback