Tacopaj med Smördeg
Jag har aldrig använt smördeg förut, bara filodeg och det är ju himla enkelt och behändigt! Mamma brukar dock göra en väldans god skaldjurspaj med just smördeg och när smördeg var så himla billigt på Willy's var jag tvungen att köpa! :) Nu blev det ingen skaldjurspaj för Stevie avskyr allt ätbart som simmat i vatten.... utan istället blev det en tacopaj, en riktigt lyckad sådan!! :)


4-6 port
1 rulle smördeg
400 g nötfärs
1 riven morot
1 gul hackad lök
1 burk champinjoner
1 hackad röd paprika
4 hackade tomater
1 påse tacokrydda
½ dl créme fraiche
1 burk philadelphiaost
1 dl riven ost
Kavla ut smördegen och fördela den i en pajform.
Nagga botten med en gaffel, täck över den och ställ den i kylen så länge.
Fräs färsen tillsammans med grönsakerna och tacokryddan.
Blanda ned créme fraiche och nästan all philadelphiaosten.
Lägg köttfärsfärsröran i pajskalet.
Klicka ut resterande philadelphiaost och strö över riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter i typ 220 grader.
Servera med sallad och gärna en klick matlagningsyoghurt.
400 g nötfärs
1 riven morot
1 gul hackad lök
1 burk champinjoner
1 hackad röd paprika
4 hackade tomater
1 påse tacokrydda
½ dl créme fraiche
1 burk philadelphiaost
1 dl riven ost
Kavla ut smördegen och fördela den i en pajform.
Nagga botten med en gaffel, täck över den och ställ den i kylen så länge.
Fräs färsen tillsammans med grönsakerna och tacokryddan.
Blanda ned créme fraiche och nästan all philadelphiaosten.
Lägg köttfärsfärsröran i pajskalet.
Klicka ut resterande philadelphiaost och strö över riven ost.
Gratinera i ca 20 minuter i typ 220 grader.
Servera med sallad och gärna en klick matlagningsyoghurt.
Kommentarer
Postat av: Jessica
Ojoj, vad smaskigt det lät. Har nog heller aldrig testat med smördeg som pajedeg, får jag nog ta och göra.
Ha en bra dag!
Postat av: Carro
Det såg verkligen gott ut ! Tacopaj som är så himlarns smarrigt .. Måste nog testa med Smördeg någon gång, vad smidigt =) Vad tokigt att inte gilla fisk, det som är så delikat =p
Postat av: Helena Ljunggren
Det såg riktigt gott ut!!
Postat av: I Nadjas kök
Smördeg som pajdeg är supergott, men tyvärr lite för fet för att kunna användas ofta. Din paj ser supergod ut!
Nadja
Trackback