Het Wok med Kött & Nudlar

Det är nog första gången som jag har köpt och lagat något med picnicbog tror jag! Det var himla dumt gjort av mig att inte ha gjort det tidigare för att fy katten vilket bra kött! Visst visst det är inte oxfilé men det är ju precis sånt här kött jag gillar, lite likt fläskfilé kanske :) Dessutom var det sjukt billigt!! Allt var lixom bra och den här woken var himla god också!
Värsta billighetsmaten med både billigt kött och sen nudlar :)




4 port

400 g picnicbog (strimlad)
1 gul skivad lök
1 röd strimlad paprika
1 skivad purjolök
1 burk ananasskivor i bitar
250 g körsbärstomater i klyftor

200 g äggnudlar

Sås
2 msk soja
1 msk sambal oelek
1 msk kinesisk femkryddors-krydda
2 msk ananasjuice
1 msk maizenaredning

Blanda samman ingredienserna till såsen och lått köttet marinera i det en stund.
Koka nudlarna, låt dem rinna av och ställ åt sidan.
Ta upp köttet ur marinaden (spara den!!) och woka det hastigt på stark värme.
Woka därefter grönsakerna snabbt så att de fortfarande behåller spänsten.
Blanda samman kött, grönsaker och nudlar i wokpannan.
Häll över såsen och låt det bli varmt.
.

Kommentarer
Postat av: Nadja

Picnicbo är bra kött till wok och grytor, blir inte segt alls.

2009-01-25 @ 19:44:09
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com
Postat av: Filibabba

mm vad gott!! =)

2009-01-25 @ 20:29:39
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: carolina

åh, vad gott det såg ut! jag gillar faktiskt picnicbog, det enda kött jag inte tål är nog fläskkarré :P

2009-01-26 @ 19:08:12
URL: http://acarolinas.blogg.se/
Postat av: lina

Jag gillar också picnicbog, men köper det väldigt sällan. Ser gott ut, trots min bortblåsta matlust:)

2009-01-26 @ 19:19:26
URL: http://linalikesmat.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Åh jisses så gott! Det där ska jag prova minsann! Ingen curry heller! :-D Picnicbog är tacksamt kött till mycket! Må så gott vännen!

2009-01-28 @ 21:19:58
URL: http://kryddburken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0