Kåldolmar med Potatismos, Brunsås och Lingonsylt

Kåldolmar är en av de husmanskosträtter jag gillar absolut bäst! Det är snäppet godare än kålpudding enligt min åsikt men tyvärr säkert också snäppet krångligare att göra! Efter en relativt tuff dag på jobbet var jag inte riktigt på humör att ställa mig och förvälla vitkål, förbereda färsen och göra egna kåldölmar, utan räddningen fanns i kyldisken på ICA Maxi, nämligen Dafgårds Kåldolmar i Sås! Jag brukar inte gilla färdigmat, men de här kåldolmar är något alldeles extra! Saftiga, rikligt fyllda med färs och badandes i en underbar sås!

Rekommenderas varmt!

Detta är kanske ingen traditionell fredagsmysmat precis kan man ju tycka, men samtidigt så ska ju fredagsmysmat vara enkelt och gudomligt gott... och det är ju precis vad det här är :)


Kommentarer
Postat av: Filibabba

åh vad gott!! =)

2009-11-13 @ 22:01:30
URL: http://filibabba.blogg.se/
Postat av: Anders Öhman

Har testat Dafgårds någon gång och blev faktiskt överraskad hur bra de var. Fast sylten var inge kul.



Sen är jag väl gammaldags och onyttig av mig. Men sallad till kåldolmar!? Eeeeeeeek!

2009-11-13 @ 23:14:42
URL: http://ohmansmatovin.wordpress.com
Postat av: Therese

Koldolmar är nått som jag inte ha lärt mig att äta, men å andra sidan så va det ett antal år sen sist också..

2009-11-14 @ 10:28:12
URL: http://vxlhaxanfranorrland.blogspot.com
Postat av: carolina

det är så gott med kåldolmar, och kålpudding! synd att jag inte riktigt vågar mig på att göra det...

2009-11-21 @ 13:00:56
URL: http://acarolinas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0