Ljummen matvetesallad med kyckling, chorizo, tigerräkor och fetaost



Mums, den här rätten är bland det godaste jag vet. Man behöver inte använda matvete utan det går precis lika bra med pasta, bulgur eller ris. Den går även att servera kall!

4 port
4 st grillade kycklinglår
1 chorizo
Tigerräkor så många man har råd med (eller vanliga räkor)

Marinad och dressing:
2 msk sweet chilisås
1 msk mango chutney (het)
2 msk pressad citron eller lime
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar

Blanda ihop marinaden och vänd kycklingen, chorizon och räkorna i hälften av den. Ställ åt sidan.

2 dl matvete
1 msk smör
4 dl grönsaksbuljong
1 tsk curry
1 tsk gurkmeja

Fräs matvetet och kryddorna i lite smör tills det luktar gott. Koka sedan matvetet i grönsaksbuljongen ca 10-15 minuter tills det är mjukt. Ställ åt sidan.

250 g körsbärstomater
1 sharonfrukt
1 persika
8 jordgubbar
½ rödlök
100 g fetaost

Skär allting i bitar.

Stek kycklingen, chorizon och tigerräkorna lätt i sin marinad. Blanda i det kokta matvetet, körsbärstomaterna, rödlöken, sharonfrukten, persikan och resten av marinaddressingen och låt det bli varmt.
Fördela på tallrikar och toppa med jordgubbar och fetaost.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0