Marockanska fyllda grönsaker

Jättegott att servera som lunchrätt med bröd eller ngt annat tillbehör. Innehåller 200 kcal/port

4 port

8 bifftomater eller 4 paprikor
2 dl bulgur, couscous eller matvete
1 tsk gurkmeja
4 dl grönsaksbuljong
2 tsk spiskummin
2 vitlöksklyftor (pressade)
1 tsk olja
25 g torkade aprikoser (finhackade)
100 g fetaost (max 16 %)
1 tsk sambal oelek
1 liten knippa färska mynta (kan uteslutas eller ersättas med t ex persilja)
Rivet skal och saft av 1 citron

Skär av ett lock på tomaterna/paprikorna och gröp ur innehållet. Spara inkråmet om du har valt tomater.
Ställ grönsakerna i en långpanna.
Koka de gryn du har valt att använda i buljongen som du tillsats 1 tsk gurkmeja i.
Fräs spiskummin och vitlök i en stekpanna och blanda ner det i grynen när de är färdigkokta tillsammans med aprikoser, fetaost, sambal oelek, mynta, citronsaft och skal. Om du har använt tomater kan du även blanda ner det sparade inkråmet.
Fyll grönsakerna med röran och gratinera i ugnen i ca 20 minuter tills ytan har fått fin färg.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Mmm... det låter jättegott! Vad trevlig blogg du har! Kul att du brukar vara in i min och kika. =)

2008-07-08 @ 18:56:59
URL: http://hanneys.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0