Quornfärsgratinerad tortellini

Igår kväll gick strömmen vid kl 23.00. Trodde först att det var vanligt strömavbrott men när den inte var tillbaka imorse blev jag ju lite fundilersam och ringde hyresvärden som berättade att elcentralen i huset brunnit upp (!!) och att det säkert skulle ta åtskilliga timmar till innan elen kom tillbaka. Nu dröjde det visserligen bara till eftermiddagen som tur var så det var ju ingen större katastrof förrutom att glassen i frysen smäte och då MÅSTE man ju bara äta upp den för man kan ju inte slänga glass lixom ;P  Smakade mjukglass.... mumsigt värre! :)

Mumsigt värre blev det faktiskt ikväll också med en liten påhittad rätt efter vad jag hade hemma. Ungefär som lasagne men mkt mer smakrikt eftersom fyllda tortellini är så sjukt goda, särskilt de med spenat och ricotta :)





4 pers

1 paket (250 g) färsk tortellini med valfri fyllning (spenat och ricotta är godast)
300 g quornfärs eller köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 riven morot
5 skivade färska champinjoner
1 burk krossade tomater
1 msk sambal oelek
1 msk ajvar relish
Paprikapulver
Cayennepeppar
2 msk créme fraiche
1 msk smaksatt färskost (t ex philadelphia vitlök)

Fräs lök, vitlök, morot, champinjoner och quornfärs i lite matfett.
I med övriga ingredienser och låt färssåsen puttra på svag värme medan du kokar tortellinin enl anvisningarna på förpackningen samt blandar ihop ostsåsen av följande ingredienser (behöver ej värmas):

1 dl lättcreme fraiche
1 dl lättmjölk
2 msk smaksatt färskost
1 msk mango chutney
1 dl riven ost (10-17 %)

Bottna en ugnsfast form med den kokta tortellinin.
Häll färsröran över och sedan ostsåsen.
Lägg gärna körsbärstomater runt kanten på formen
Gratinera i ca 10-15 minuter (225 grader) tills ytan har fått fin färg







Kommentarer
Postat av: lina

Låter väldans gott det där, kan tänka mig att det värmde gott i regnet!!! Måste ju bara testas.

2008-07-07 @ 19:09:30
URL: http://linalikesmat.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0