Spenat- och svamprulle
Ett jättegott vegetariskt tillbehör som jag ibland serverar som ensamrätt med en kryddig tomatsås och bröd. Precis som med purjo- och potatiskakan behövs det tillbehör här då rätten endast innehåller 170 kcal/port. På bilden åt jag bara det som mellanmål och gjorde bara en liten omelett. Den var då inget snygg att rulla ihop så jag vek den dubbel med spenat och färskost emellan och serverade svampen vid sidan om :)

4 port
350 g färsk spenat
4 ägg (gulan och vitan separerade)
salt och nymalen svartpeppar
350 g champinjoner (grovhackade eller i mkt tunna skivor)
2 pressade vitlöksklyftor
200 g smaksatt färskost
1 msk lättmjölk
1 msk hackad gräslök
Sätt ugnen på 175 g och lätt ett bakplåtspapper i en liten långpanna (c 25X35 CM)
Lägg spenaten i en kastrull med lock och låt den mjukna på svag värme i ca 2-3 minuter. Häll av och krama ur överflödig vätska. Hacka spenaten och lägg den i en skål.
Vispa äggvitorna i en annan skål tills mjuka toppar formas. Blanda ut spenaten med lite av äggvitan och vänd sedan ned resten av vitorna. Salta och peppra. Bred ut smeten i långpannan och grädda den i ugnen i ca 10 minuter tills ytan har stelnat. Vänd upp på ett ark bakplåtspapper utan att ta bort det första pappret
Fräs svamp och vitlök i lite smör tills all vätska har försvunnit. Låt svalna.
Blanda färskosten med lite mjölk och gräslök.
Dra av det övre bakplåtspappret från omeletten och bred på färskosten ända ut i kanterna.
Strö över svampen jämnt fördelat och rulla sedan ihop som en rulltårta med hjälp av det andra bakplåtspappret.
Skär i bitar och servera!

4 port
350 g färsk spenat
4 ägg (gulan och vitan separerade)
salt och nymalen svartpeppar
350 g champinjoner (grovhackade eller i mkt tunna skivor)
2 pressade vitlöksklyftor
200 g smaksatt färskost
1 msk lättmjölk
1 msk hackad gräslök
Sätt ugnen på 175 g och lätt ett bakplåtspapper i en liten långpanna (c 25X35 CM)
Lägg spenaten i en kastrull med lock och låt den mjukna på svag värme i ca 2-3 minuter. Häll av och krama ur överflödig vätska. Hacka spenaten och lägg den i en skål.
Vispa äggvitorna i en annan skål tills mjuka toppar formas. Blanda ut spenaten med lite av äggvitan och vänd sedan ned resten av vitorna. Salta och peppra. Bred ut smeten i långpannan och grädda den i ugnen i ca 10 minuter tills ytan har stelnat. Vänd upp på ett ark bakplåtspapper utan att ta bort det första pappret
Fräs svamp och vitlök i lite smör tills all vätska har försvunnit. Låt svalna.
Blanda färskosten med lite mjölk och gräslök.
Dra av det övre bakplåtspappret från omeletten och bred på färskosten ända ut i kanterna.
Strö över svampen jämnt fördelat och rulla sedan ihop som en rulltårta med hjälp av det andra bakplåtspappret.
Skär i bitar och servera!
Kommentarer
Trackback