Som en Kebabtallrik... fast lite godare :)

Hallon & Blåbär gjorde kebabtallrik för ett litet tag sedan och då blev jag inte så lite sjukt sugen på det! Jag brukar göra egen kebab på samma sätt med köttfärs och sedan ha i pitabröd, men hade ingen köttfärs hemma så då fick det bli strimlad picnicbog istället! Egentligen har väl inte min kebabtallrik några jättesuperstora likheter med kebabtallrik från pizzeria, men det är iallafall potatis (fast ugnsstekt istället för pommes), kött, röd och vit sås med :)






Min kebabtallrik

Kött, svamp- och lökröra
100 g valfritt strimlat kött
½ liten skivad gul lök
1 flicknäve svamp, t ex kantareller och champinjoner
Smör att steka i
Kebabkrydda
Färsk persilja

Stek kött, lök och svamp i smör.
Krydda med kebabkrydda och rör ned persilja mot slutet

Potatis
Valfri mängd lite förkokt färskpotatis i halvor eller skivor
Smör
Grillkrydda

Smält smöret i en liten skål tillsammans med grillkryddan.
Blanda ned potatisen så att alla bitarn täcks
Ugnsbaka potatisen tills den har fått fin färg

"Vit" Soltorkad Tomat-Sås
½ dl matlagningsyoghurt
1 msk philadelphia tomat & pesto
2 strimlade soltorkade tomater

Blanda alla ingredienserna och ställ kallt en stund

Röd Sås
Felix Kebabdressing ;P

Ugnsbakad Kantarell & Färskostfylld Tomat

Sallad och Grönsaker

Kommentarer
Postat av: Jessica

Haha, nä likheterna med pizzeriornas kebab är nog inte så stor, men oj så gott det ser ut, hade mycket hellre tagit din variant.



Ha det bäst!

2009-08-06 @ 21:58:40
URL: http://hallonblabar.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0