Ugnsgrillade Majskycklinglår med Rostade Grönsaker, Hemmagjord Mimosasallad & Kall Bearnaise
Igår kväll åt jag och Stevie en vad vi kallar i våra ögon festmåltid, en riktigt fredagsmiddag!
Jag hade köpt majskycklinglår som jag lade i en god marinad redan i förrgår och som jag sedan ugnsgrillade idag! Till detta vitlöksrostad färskpotatis, grönsaker, hemmagjord mimosasallad och kall (fusk)bearnaise!
Riktigt gott!! Tyvärr så glömde jag fota maten för vi var så hungriga, men så kan det bli ibland!
4 port
Kycklingen
4 kycklinglår
½ dl ketchup
1 msk soja
1 msk honung
Pressad saft av en citron
½ dl Sweet Mango Sauce
2 msk Mango & Curry-krydda (Santa Maria)
Blanda samman marinaden och lägg kycklinglåren i dubbla plastpåsar tillsammans med den.
Marinera så länge du kan!
Ugnsgrilla sedan kycklinglåren i ca 30 minuter tills köttsaften är klar och kycklingen är genomstekt.
Potatis & Grönsaker
Färskpotatis (halvkokt och skuren i halvor)
Paprika i bitar
Champinjoner
Steklök
Körsbärstomater
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda ned vitlöksklyftan i smöret.
Smält smöret och häll det över potatisen och grönsakerna.
Rosta i ugnen i ca 15 minuter (tomaterna kan du lägga dit lite senare)
Mimosasallad
1 burk fruktcocktail
½ dl majonäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk honung
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt en stund innan servering
Kall (Fusk)Bearnaise
2 dl matlagningsyoghurt
1 påse dipmix Bearnaise från Olw
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt en stund innan servering
Jag hade köpt majskycklinglår som jag lade i en god marinad redan i förrgår och som jag sedan ugnsgrillade idag! Till detta vitlöksrostad färskpotatis, grönsaker, hemmagjord mimosasallad och kall (fusk)bearnaise!
Riktigt gott!! Tyvärr så glömde jag fota maten för vi var så hungriga, men så kan det bli ibland!
4 port
Kycklingen
4 kycklinglår
½ dl ketchup
1 msk soja
1 msk honung
Pressad saft av en citron
½ dl Sweet Mango Sauce
2 msk Mango & Curry-krydda (Santa Maria)
Blanda samman marinaden och lägg kycklinglåren i dubbla plastpåsar tillsammans med den.
Marinera så länge du kan!
Ugnsgrilla sedan kycklinglåren i ca 30 minuter tills köttsaften är klar och kycklingen är genomstekt.
Potatis & Grönsaker
Färskpotatis (halvkokt och skuren i halvor)
Paprika i bitar
Champinjoner
Steklök
Körsbärstomater
1 msk smör
1 pressad vitlöksklyfta
Blanda ned vitlöksklyftan i smöret.
Smält smöret och häll det över potatisen och grönsakerna.
Rosta i ugnen i ca 15 minuter (tomaterna kan du lägga dit lite senare)
Mimosasallad
1 burk fruktcocktail
½ dl majonäs
1 dl matlagningsyoghurt
1 msk honung
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt en stund innan servering
Kall (Fusk)Bearnaise
2 dl matlagningsyoghurt
1 påse dipmix Bearnaise från Olw
Blanda samman alla ingredienser och ställ kallt en stund innan servering
Kommentarer
Postat av: Jessica
Ja, detta kan man verkligen kalla festmåltid. Låter så himla gott. Att vitlöksrosta potatis låter ljuvligt så detta kommer jag nog testa till nästa grilltillfälle.
Hoppas du får en bra helg!
Postat av: I Nadjas kök
Ja detta kan man verkligen kalla för festmåltid, låter hur gott som helst!
Ha en trevlig helg,
Nadja
Postat av: hanna!
Hallå där!
Vilken fin blogg du har, hoppas allt är bra med dig?
Har just knåpat klart på min nya design, kika gärna in och lämna en kommentar hur du gillar den :)
Kram!
Postat av: Hanna
Det där är vad jag kallar en fest måltid också, det lät ju suuupergott!!
Trackback