Pytt I Panna med Rotfrukter & Kalkon
Jag avskyr vanlig färdigköpt pytt i panna! Hemska minnen från skolan då den verkligen dröp av fett och var så överstekt (eller mera kokt i fett) att man blev rädd! Själv ídéen med att blanda ner massa olika saker i samma panna är ju dock inte alls tokig och jag älskar hemmagjorda pytter där man blandar i saker och smaksätter precis som man vill! :) Det stekta ägget är obligatoriskt enligt min åsikt och det ska bara vara stekt på ena sidan så att gulan kan få rinna ut över hela härligheten! Idag gjorde jg en riktigt god pytt med massa rotfrukter, svamp och lite kött!
Verkligen inte tokigt!
En person
Lagom mängd lättkokta rotsaker i tärningar (jag hade potatis, morötter, kålrot och palsternacka)
½ liten gul skivad lök
1 bit skivad purjolök
5 färska champinjoner i skivor
50 g strimlat kalkonkött
1 skiva strimlad bacon
6 körsbärstomater i halvor
½ msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ msk honung
Stekt ägg till servering
Ser riktigt gott ut!
Gillar pytt-i-panna och helst ska det ju vara den hemmagjorda varianten, din låter toppen med både kalkon och bacon.
Ha en bra helg!
Hemmagjord pytt är så gott!! Vi käkade det till lunch i lördags, perfekt när man har kokt potatis över!!
tittar in och önskar dig en god jul och ett gott nytt år!
hoppas att du mår bra:) kram
Hej vännen! Nu va de länge sen man såg dig här! Allt bra med dig & gubben? Hoppas ni haft ett förträffligt härligt nyårsfirande och sjävlklart önskar jag dig/er allt gott i fortsättningen! Stora kramar kommer här!! / Linda...