Pytt I Panna med Rotfrukter & Kalkon

Jag avskyr vanlig färdigköpt pytt i panna! Hemska minnen från skolan då den verkligen dröp av fett och var så överstekt (eller mera kokt i fett) att man blev rädd!  Själv ídéen med att blanda ner massa olika saker i samma panna är ju dock inte alls tokig och jag älskar hemmagjorda pytter där man blandar i saker och smaksätter precis som man vill! :) Det stekta ägget är obligatoriskt enligt min åsikt och det ska bara vara stekt på ena sidan så att gulan kan få rinna ut över hela härligheten! Idag gjorde jg en riktigt god pytt med massa rotfrukter, svamp och lite kött!


Verkligen inte tokigt!






En person

Lagom mängd lättkokta rotsaker i tärningar (jag hade potatis, morötter, kålrot och palsternacka)
½ liten gul skivad lök
1 bit skivad purjolök
5 färska champinjoner i skivor
50 g strimlat kalkonkött
1 skiva strimlad bacon
6 körsbärstomater i halvor
½ msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
½ msk honung

Stekt ägg till servering


Kommentarer
Postat av: Klara

Ser riktigt gott ut!

2009-12-15 @ 14:35:18
URL: http://klarakling.blogg.se/
Postat av: Jessica

Gillar pytt-i-panna och helst ska det ju vara den hemmagjorda varianten, din låter toppen med både kalkon och bacon.



Ha en bra helg!

2009-12-19 @ 12:26:32
URL: http://hallonblabar.blogspot.com
Postat av: Hanna

Hemmagjord pytt är så gott!! Vi käkade det till lunch i lördags, perfekt när man har kokt potatis över!!

2009-12-21 @ 15:49:08
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Molly

tittar in och önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

hoppas att du mår bra:) kram

2009-12-23 @ 20:43:31
URL: http://www.mollyshalsoblogg.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Hej vännen! Nu va de länge sen man såg dig här! Allt bra med dig & gubben? Hoppas ni haft ett förträffligt härligt nyårsfirande och sjävlklart önskar jag dig/er allt gott i fortsättningen! Stora kramar kommer här!! / Linda...

2010-01-01 @ 23:12:43
URL: http://kryddburken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0