Indisk Kycklingcurry som gratäng
Då var det dags för lite indiskt igen!! Fast det är ju faktiskt rätt länge sedan nu... minst en vecka iallafall ;P
Jag använder alltid färdiggrillad kyckling men det går ju absolut lika bra med kycklingfiléer som man strimlar och bryner först och är man inte så sugen på en gratäng funkar såsen alldeles utmärkt att servera som den är till kokt ris men jag tycker nog att gratängtäcket av kokos och ost är för gott för att missa ;P

4 port
3-4 portioner kokt ris
1 gul skivad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 skivad purjolök
1 hackad tomat
1 tsk gurkmeja
1 tsk tikka masala
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk sambal oelek
2 msk mango chutney
4 grillade kycklinglår (urbenade och med köttet i mindre bitar)
2 dl créme fraiche
1 tärnad mango
2 skivade bananer
½ dl kokos
1 dl riven ost
10 körsbärstomater i klyftor
Fräs löken, kryddorna och den hackade tomaten tillsammans med smör.
Lägg i kycklingköttet och låt det ta smak av kycklingen.
Tillsätt sambalen, créme fraiche och en lite vatten.
Låt det koka sammans en stund innan du rör ned frukten.
Bottna en ugnsfast form med riset.
Häll såsen över.
Blanda riven ost med kokaflingor och strö det över.
Garnera med körsbärstomater
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Jag använder alltid färdiggrillad kyckling men det går ju absolut lika bra med kycklingfiléer som man strimlar och bryner först och är man inte så sugen på en gratäng funkar såsen alldeles utmärkt att servera som den är till kokt ris men jag tycker nog att gratängtäcket av kokos och ost är för gott för att missa ;P

4 port
3-4 portioner kokt ris
1 gul skivad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 skivad purjolök
1 hackad tomat
1 tsk gurkmeja
1 tsk tikka masala
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 msk sambal oelek
2 msk mango chutney
4 grillade kycklinglår (urbenade och med köttet i mindre bitar)
2 dl créme fraiche
1 tärnad mango
2 skivade bananer
½ dl kokos
1 dl riven ost
10 körsbärstomater i klyftor
Fräs löken, kryddorna och den hackade tomaten tillsammans med smör.
Lägg i kycklingköttet och låt det ta smak av kycklingen.
Tillsätt sambalen, créme fraiche och en lite vatten.
Låt det koka sammans en stund innan du rör ned frukten.
Bottna en ugnsfast form med riset.
Häll såsen över.
Blanda riven ost med kokaflingor och strö det över.
Garnera med körsbärstomater
Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.
Kommentarer
Postat av: Hanna
Oj oj vad gott det där lät!
Postat av: lina
Du är så duktig på indisk mat!!! Jag tokgillar indiskt och lagar det alldeles för sällan.
Trackback