Tandoorikyckling med Mangoglaze, Fruktig Bulgursallad och underbar dressing!

På måndag ska vi ha internationell knytislunch på jobbet eftersom vår avdelning fyller 2 år. Anledningen till att lunchen ska vara nationell är att ganska många av mina kollegor kommer från andra länder och tanken är att alla ska ta med sig någon mat från sitt hemland! Vi är dock ändå relativt jättemånga som kommer från Sverige och det är ju lite tråkigt om alla tar med sig Janssons Frestelse så vi fick ta med oss något som kanske inte var jättesvenskt också :) Jag är ju ganska hysteriskt galen i indisk mat och det vet mina jobbarkompisar vid det här laget! De vet också att jag förmodligen skulle dö en plågsam död rätt fort om jag inte fick äta keso på en hel dag! Därför blir mitt bidrag till den internationella lunchen: Indisk Tandoorikyckling och KESO!

Den indiska kycklingen gjorde jag idag på förmiddagen och provsmakade den ikväll (man kan ju lixom inte bjuda andra förrän man vet hur det själv smakar ;P) Till kycklingen ikväll åt jag en trevlig bulgursallad med URGOD dressing, lite tomatsås och kesoröra och det var ärligt talat HELT SJUKT GOTT!!



4 portioner

400 g tandoorimarinerade kycklinglårfiléer med mangoglaze (se recept nedan)

2 dl bulgur
1 kuvert saffran
3 dl vatten
1 dl äpplejuice

200 g färska champinjoner i skivor
1 röd paprika i bitar
1 purjolök i skivor

1 ask körsbärstomater
1 sharonfrukt i bitar
1 mango i bitar
6 soltorkade tomater i strimlor
1 påse blandad sallad (à 70 g)

Dressing
1 dl sweet mango sauce (Icas eget märke)
2 msk vatten
1 passionsfrukt (urgröpt innehåll)
½ msk honung

Blanda först samman dressingen.
Koka bulguren enl anvisningar men byt ut 1 dl av vattnet mot äpplejuice samt tillsätt ett kuvert saffran.
Rör ned hälften av dressingen i den varma bulguren och låt den svalna.

Fräs champinjoner, paprika och purjolök.
Blanda ned de varma grönsakerna i bulguren tillsammans med övrigt frukt och grönt. Häll på resten av dressingen och blanda runt.

Tomatsås
4 välmogna tomater
½ dl ketchup
1 msk honung
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
2 msk créme fraiche

Rosta tomaterna i ugnen tills de är skrynkliga.
Låt dem svalna, dra av skalet och mixa till en sås med övriga ingredienser.

Kesoröra
2 dl naturell keso
2 msk créme fraiche
3 msk philadelphia paprika & kryddor
2 msk Sweet Mango Sauce

Blanda samman och ställ kallt innan servering

Servera kycklingen tillsammans med bulgursalladen, tomatsåsen och kesoröran.

DEN TANDOORIMARINERADE KYCKLINGEN (ca 10 port)

1 Kg kycklinglårfilé
1 ½ dl naturell yoghurt
1 påse tandoorikrydda (Santa Maria)
1 msk honung
Pressad saft av en citron

1 dl mango chutney

Blanda samman yoghurt, krydda och citronsaft.
Lägg kycklingen i marinaden och låt den marinera så länge du kan (gärna över natten)
Lägg kycklingen och marinaden i en ugnsfast folieklädd form och grilla den i ugnen i ca 20 minuter, varav 10 minuter i mitten av ugnen och 10 minuter under grillelementen.
När kycklingen är klar penslar du på mango chutney (vilket jag inte hade gjort än på bilden)


Kommentarer
Postat av: Hanna

Oj oj oj vad det där såg gott ut!! Nu vart jag hungrig igen. =) Det där kommer nog arbetskamraterna gilla.

2009-03-21 @ 22:41:39
URL: http://hanneys.blogspot.com
Postat av: Kryddburken

Åh det lät ju helt enormt gott ju!! Tandorikyckling... Så gott! Hopaps du haft en trevlig helg!

2009-03-22 @ 18:33:51
URL: http://kryddburken.se
Postat av: I Nadjas kök

Vi hade också Tandorikyckling för någon dag sedan, supergott, de är vad det är!



Må så fint!

Nadja

2009-03-25 @ 13:15:20
URL: http://nadjasculiness.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0