Svampgratinerade Lammkotletter med Ugnsbakade Apelsin- och Chilismakande Rotfrukter, Halloumi och Rödvinsås
Riktig festmat sådär på en torsdag! ;P
Stevie älskar lamm så när de sålde hyfsat billigt på Maxi passade jag förståss på :)
Underbara smaker som är lite ovanliga i mitt hem! Jag äter ju inte köttbitar så ofta och defenitivt inte ugnsbakade rotsaker och rödvinsås, men jag borde nog göra det för det är himla gott :)
Förresten är nog det här den längsta rubriken någonsin på min blogg ;P
4 portioner
Svampgratinerade lammkotletter
4-8 lammkotletter (beroende på storlek)
Salt
Peppar
Stek kotletterna i smör.
Krydda med salt och peppar
Svampröra
200 g färska champinjoner i skivor
½ dl créme fraiche
½ philadelphia tomat & pesto
2 msk riven ost
Fräs champinjonerna i smör.
Rör ned créme fraiche, philadelphia och ost.
Bred blandningen på kotletterna och låt de bli klara i ugnen.
Ugnsrostade Rotfrukter och Halloumi
Minimorötter
Sötpotatis i bitar
Småpotatis i halvor
Kålrot i bitar
Steklök
200 g halloumiost i skivor
Körsbärstomater
Pressad saft av en apelsin
1 msk honung
1 msk olivolja
1 msk chilikrydda
Koka rotfrukterna knappt mjuka.
Marinera dem i apelsinsaft, olivolja och chilikrydda.
Lägg på bakplåtspapper och ugnsbaka i ca 20 minuter
Stek halloumin lätt i stekpanna och tillsätt den sedan tillsammans med rotfrukterna i ugnen när ca 5 minuter återstår av rotfrukternas ugnstid.
Rödvinssås
1 finhackad scharlottenlök
1 msk tomatpure
1 msk honung
1 msk balsamvinäger
1 dl vatten
2 ½ dl rödvin
Fräs löken lätt.
Tillsätt övriga ingredienser och reducera till ca 2 dl.
Ja, de där va nog längsta rubriken du kommit med hitills! :-) Tycker att Stevie har gott inflytande på dina matvanor jag! Visst är det gott! Och det smakar desto godare en torsdag dessutom! Kram på dig!
En lång rubrik, men viklken fantastiskt god middag!!! Lamm är en favorit som man äter alltför sällan!
Hälsar fröken Dill
Om du har i lite kalvfond i såsen så blir den mustigare och godare! Gott med lamm!