Panerad Schnitzel med Potatis-, Päron- & Avokadosallad
Att panera kött är ganska nytt för mig men fy sjutton så gott det blir!
Potatis-, Päron- & Avokadosalladen var också en riktig hit och passade perfekt till!
4 portioner
4 skinkschnitzlar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 d ströbröd
2 msk paprikapulver
Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd som du blandat med paprikapulver
Stek i smör tills köttet är genomstekt och paneringen fått fin färg
600 g kokt potatis i bitar
1 avokado i bitar
1 päron i bitar
Det gröna på en purjolök (strimlat)
½ finhackad rödlök
8 svarta oliver
1 ½ dl matlagningsyoghurt
½ dl majonäs
Pressad citronsaft
Salt & Peppar
Blanda alla ingredienserna och ställ kallt en stund före servering.
Servera köttet och potatissalladen med grönsaker och gärna vitlöksstekta champinjoner, små tomater och lök som på bilden