Panerad Schnitzel med Potatis-, Päron- & Avokadosallad

Att panera kött är ganska nytt för mig men fy sjutton så gott det blir!
Potatis-, Päron- & Avokadosalladen var också en riktig hit och passade perfekt till!






4 portioner

4 skinkschnitzlar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 d ströbröd
2 msk paprikapulver

Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd som du blandat med paprikapulver
Stek i smör tills köttet är genomstekt och paneringen fått fin färg

600 g kokt potatis i bitar
1 avokado i bitar
1 päron i bitar
 Det gröna på en purjolök (strimlat)
½ finhackad rödlök
8 svarta oliver
1 ½ dl matlagningsyoghurt
½ dl majonäs
Pressad citronsaft
Salt & Peppar

Blanda alla ingredienserna och ställ kallt en stund före servering.

Servera köttet och potatissalladen med grönsaker och gärna vitlöksstekta champinjoner, små tomater och lök som på bilden





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0