Nachospanerad Kyckling med Bulgursallad och Mango-Chilisås
Jag har sett recept på både cornflakes- och nachospanerad kyckling och tyckt att det sett så himla sjukt gott ut! Vet inte alls varför jag inte har testat det förut, men igår kväll var det dags!
Riktigt bra fredagsmat!
Såhär kan man göra:
4 portioner
600 g kycklinglårfiléer
½ påse nachos
1 tsk salt
½ tsk pepparmix
½ tsk paprikapulver
½ tsk vitlökspulver
100 g smält smör
Tina och torka av kycklingen
Värm ugnen till 175º.
Häll tortillachips och kryddor i en plastpåse.
Krossa chipsen mycket fint.
Doppa kycklingklubborna i det smälta smöret.
Panera dem sedan i chipsblandningen.
Lägg kycklingklubborna i en smord eldfast form.
Stek i mitten av ugnen i 40 - 50 minuter.
Bulgursalladen
2 dl bulgur
1 kuvert saffran
3 dl vatten
1 dl äpplejuice
200 g färska champinjoner i skivor
1 röd paprika i bitar
1 purjolök i skivor
1 avokado i tärningar
1 ask körsbärstomater
1 sharonfrukt i bitar
1 ask physsalis i halvor
6 soltorkade tomater i strimlor
1 påse blandad sallad (à 70 g)
Dressing
1 dl sweet mango sauce (Icas eget märke)
2 msk vatten
1 passionsfrukt (urgröpt innehåll)
½ msk honung
Blanda först samman dressingen.
Koka bulguren enl anvisningar men byt ut 1 dl av vattnet mot äpplejuice samt tillsätt ett kuvert saffran.
Rör ned hälften av dressingen i den varma bulguren och låt den svalna.
Fräs champinjoner, paprika och purjolök.
Blanda ned de varma grönsakerna i bulguren tillsammans med övrigt frukt och grönt. Häll på resten av dressingen och blanda runt.
Mango-Chilisåsen
1 dl Mango-Chilidressing (Felix)
1 dl matlagningsyoghurt