Världens Godaste Varma Mackor!
Kryddburken bloggar om varma mackor som fredagsmys och jag är inte sen om att hålla med om att jag saknar barndomens (mammas) varma mackor med skinka, ananas/tomat och ost!
FY så gott!
Det blev dock inte varma mackor till fredagsmys här, men däremot till fredagslunch och då inspirerade av den varma smörgåstårtan som jag gör ibland!
1 portion
2 hönökakor eller annat bröd
25 g strimlad smörgåsskinka
25 g strimlad bacon
1 bit skivad purjolök
½ liten burk skivade champinjoner
½ liten hackad röd lök
4 msk créme fraiche (ej lätt)
2 msk philadelphiaost (gärna med smak)
5 körsbärstomater i halvor
2 msk riven ost
Fräs lök, champinjoner, bacon och skinka.
Rör ned créme fraiche och philadelphiaost så att osten smälter.
Låt röran svalna och bli tjock.
Lägg röran på bröden och toppa med körsbärstomater och riven ost.
In i ugnen i ca 7-8 minuter
Dom där varma mackorna låter helt ljuvliga.
Smart med hönökakor, ser jätte gott ut!