Paella med extra tomatsmak

Paella är ingen nyhet i mitt kök, men däremot var det en nyhet för Stevie eftersom han aldrig hade ätit det tidigare! Det blev hila populärt så det kommer att bli en återkommande rätt här hemma även fortsättningsvis!
Det tillför massor att koka riset tillsammans med lite tomater, det blir mycket saftigare och mustigare smak så missa inte det!





4 portioner

2 dl långkornigt ris
3 dl passerade eller krossade tomater
1 kuvert saffran
1-2 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 dl vatten
1 buljontärning
1 klick smör

½ grillad kyckling
2 chorizokorvar
4 crabfishpinnar i bitar
200 g skalade räkor
1 gul lök i skivor
1 purjolök i skivor
1 röd paprika i strimlor
1 grön paprika i strimlor
10 färska champinjoner i skivor
4 strimlade soltorkade tomater
300 g halverade körsbärstomater
1 näve oliver


Koka riset enl anvisningar, men med 3 dl passerade tomater + 1 dl vatten i stället för bara vatten.
Smaksätt dessutom tomaterna med saffran, paprikapulver och cayennepeppar, samt smula ned en buljongtärning och ha i en klick smör när riset är färdigt.

Fräs alla grönsakerna (inte körsbärstomaterna) tillsammans med kyckling och korven.
Krydda ev med lite mer paprikapulver.
När riset är klart blandar du ihop alla ingredienser i en stor panna  (tomaterna, oliverna och skaldjuren sist)

Servera gärna med en klick matlagningsyoghurt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0