Ryggbiff med Gratinerat Potatis- och Palsternacksmos och Rödvinssås

En riktigt lyxmiddag sådär på en måndag! Jag var ledig igår och då fanns det ju lite mer tid att lägga på kvällens middag för Stevie och mig! Stevie är en riktigt köttälskare, beställer ofta någon biff när vi är ute och äter men faktum är att han ALDRIG har ätit plankstek! Det tycker jag är jättekonstigt eftersom plankstek dels är en vanlig restaurangrätt och dels eftersom det är Stevie-mat i allra högsta klass! :)

Det här är ingen plankstek, men det är kanske lite likt med det gratinerade potatismoset och de grillade tomaterna. Jag är inget vidare förtjust i bearnaisesås så det fick bli rödvinsås istället och det gick minst lika bra :)

 


2 portioner

2 biffar
1 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung

5-6 färska champinjoner i skivor
½ gul lök i skivor
1 msk smör
Salt & Peppar

Marinera biffarna i soja, balsamvinäger och honung.
Stek dem sedan i smör tillsammans med svamp och lök.
Krydda med salt och peppar.

4 potatisar av mjölig sort
1 palsternacka
1 dl mjölk
1 msk smör
1 äggula
2 msk riven ost

Ett gäng körsbärstomater

Koka potatis och palsternacka mjuka.
Mosa dem sedan med potatispress.
Tillsätt mjölk, smör, äggula och den rivna osten.
Fördela moset i två portionsformer och gratinera i ugnen i ca 225 grader tills det fått fin färg.
Lägg även in tomaterna i ugnen i ca 5 minuter så de blir lite grillade

1 fint hackad sharlottenlök
½ msk smör
3 dl rödvin
½ dl balsamvinäger
1 msk honung
Ev maizenaredning

Fräs löken i smör.
På med rödvin, balsamvinäger och i med honungen.
Låt reducera på svag värme till ungefär hälften av såsen återstår.
Om såsen är för tunn kan man reda av med lite maizena.


Kommentarer
Postat av: Hanna

Mmmm!

2010-01-27 @ 20:04:00
URL: http://hanneys.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0