Pastasås med Kyckling & Räkor
Keldas Créme Fraiche med Tomat & Basilika är för himla god tycker jag!
Den är perfekt att använda till olika pastasåser och det behövs nästan ingen kryddning ju för den smakar så mycket i sig! Till middag idag fick såsen vara med och leka tillsammans med pasta, kyckling & räkor! Lyxade till det lite med färsk pasta sådär dagen före nyårsafton! Jag ska ju jobba imorgon kväll så det blir inte så mycket firande då, men vi ska iallafall beställa thaimat till avdelningen så lite god mat får jag ju :)
Pastasås med Kyckling & Räkor
2 port
2 grillade kycklinglår i bitar
100 g räkor (skalad vikt)
1 gul skivad lök
2 strimlade soltorkade tomater
1 liten bit skivad purjolök
1 dl Kelda Créme Fraiche med Tomat & Basilika
2 msk Philadelphiaost med smak (t ex paprika & kryddor)
Fräs kycklingen tillsammans med alla grönsaker.
Blanda i créme fraiche (ev får du späda med lite vatten) och sedan philadelphiaosten som får smälta ned.
Tillsätt räkorna och låt det bli varmt.
Servera med pasta eller ris
Pytt på Matvete & Kycklingkassler
Det blev lite av en paniklunch idag eftersom jag var ute och sprang lite för länge imorse så det blev en aning stressigt att hinna med både frukosten och lunchen innan jobbet! Då tänker säkert du såhär att "Jamen, varför struntar du inte i någon av måltiderna då om det nu blev så himla tajt om tiden??!!" Då svarar jag såhär att jag är väldans noggrann med mina måltider, särskilt på mina träningsdagar, men även alla andra dagar eftersom löpträning är ganska så jättemycket energikrävande, inte minst långdistans vilket jag pysslar med! Det är superduperjätteviktigt att äta tillräckligt för att jämna upp allting som förbrukas för annars bryter jag ju snarare ned både kropp och kondition än bygger upp! Jag är inte sådär dunderstor i maten, vill helst undvika att äta några kosttillskott och därför måste jag satsa på många, men lite mindre måltider! Hittills... "peppar peppar" har det funkat riktigt bra och jag har hittat en balans som funkar för mig! Ibland blir det väldans tätt mellan måltider och det kan kännas som att jag typ äter hela tiden, men hellre det än att jag käkade för lite i förhållande till det jag förbrukar :)
Iallafall, nu har nog hållit kostföredrag tillräckligt så tillbaka till min lunch som jag faktiskt tror blev helt ok (har ju inte ätit den än), trots att den i princip handlade om att slänga ner allting som inte tog för lång tid att förbereda i en stekpanna, värma på och sedan äta med en klick keso! Jag hade som tur var lite färdigkokt
Matvete
som jag stekte upp tillsammans med lite
Kycklingkassler
Kräftstjärtar
Oliver
Gul lök
Purjolök
Mango
Äpple
Körsbärstomater
och sedan piffade jag upp det hela med lite
Curry
Garam Masala
Sambal Oelek
och tänker äta det tillsammans med en klick
Keso
som jag blandat med
Sweet Mango Sauce
Såhär blev det:
Skaldjurspasta med Saffran

2 port
200 g blandade skaldjur (t ex räkor, musslor, crabfish och kräftstjärtar)
½ gul skivad lök
½ skivad purjolök
1 hackad tomat
200 g körsbärstomater
½ paket saffran
1 krm cayennepeppar
1 msk mango chutney
1 ½ dl créme fraiche
½ dl vatten
Fräs löken och den hackade tomaten tillsammans med saffran och cayennepeppar
Blanda ned mango chutney, créme fraiche och vatten och låt det puttra en liten stund.
Blanda ned räkor och körsbärstomater och låt det bli varmt.
Servera med pasta
Nudelwok med Kycklingkassler, Chorizo & Crabfish
Därför kommer det nog inte bli så mkt bloggande de närmaste dagarna eftersom jag troligtvis kommer att ha fullt upp med att käka massa god julmat (går inte ens att beskriva hur mycket jag längtar efter mormors inlagda sill), öppna julklappar och träffa massa människor som jag inte har sett på ett tag! Det ska bli superduperkul!
Ikväll tänkte jag iallafall bjuda på ett litet recept som verkligen är ett ihopplock av det jag hade hemma och som jag var sugen på, nämligen kycklingkassler, chorizo, crabfish och nudlar! Det var superlänge sen jag åt nudlar (hade det varit för 3 år sedan och jag fortfarande var student skulle vartenda ett av mina recept innehålla nudlar ;P) och när jag satt där och åt min wok kom på jag på hur mycket jag hade saknat dem :)

2 port
75 g kycklingkassler i tärningar
1 chorizokorv i skivor
4 "crabfishpinnar"
½ burk champinjoner
½ burk strimlade bambuskott
½ gul lök i skivor
½ purjolök i skivor
2 ananasskivor i bitar
16 körsbärstomater i klyftor
100 g nudlar
Woksås
1 tsk sambal oelek
1 tsk honung
½ lime (pressad saft och rivet skal)
1 msk soja
2 msk Sweet Mango Sauce (från Ica)
2 msk vatten
2 msk ananasspad
Blanda samma såsen och ställ den åt sidan så länge
Koka nudlarna enl anvisningar och spola dem i kallt vatten så att de inte klibbar ihop
Fräs löken och purjolöken.
Tillsätt kasslern och korven och låt de steka med en stund.
Blanda ned nudlarna, ananasen, tomaterna, crabfishen och såsen och låt allt bli varmt.
Snabbaste Pastasåsen!
Jag tog bara färdigstuvad spenat (finns jättegod från Findus), värmde den, rörde i kräftost som fick smälta och därefter hade jag på lite tomater, räkor och crabfish och vet ni.... det var jättegott!! :)

Matiga Varma Mackor
Åh, det här var jättejättegott!
Min favoritpizza har alltid varit Pizza Bolognese (för jag är ju tokig i köttfärssås), men det här var mycket godare för brödet var ju mycket tjockare så det kändes mer som pan pizza bolognese :)
Pågens Subs var HELT perfekta för varma mackor!
Jag hade glömt att ta fram köttfärs så det blev quornfärs men det blir ju precis lika bra så det gör inte ett dugg! Eftersom jag gjorde en stor sats quornfärsröra tog det väl lite tid, men såna här varma mackor är ju helt superbra att göra om man har lite tacofärs eller köttfärssås över!!
Quornfärsröra för två
150 g quornfärs
½ gul hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 riven morot
1 liten burk champinjoner
2 strimlade soltorkade tomater
2 dl krossade tomater
2 msk creme fraiche
1 tsk sambal oelek
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
½ tsk kanel
2 valfria större bröd som går att dela
Körsbärstomater
Philadelphiaost (helst med smak av paprika & kryddor)
Riven ost
Fräs löken, färsen, moroten och kryddorna
Blanda ner champinjonerna och häll på tomatkrossen.
Tillsätt créme fraiche och låt det koka samman.
Låt röran svalna och "tjocka" till sig lite"
Lägg quornfärsröran på brödet.
Lägg tomaterna ovanpå och klicka på philadelphiaost och strö över riven ost.
Gratinera i 220 grader i ca 10 minuter.
Färskostfyllda Hamburgare med Avokado

1 port
Hamburgare
100 g nötfärs
½ liten hackad gul lök
1 msk philadelphia med paprika & kryddor
½ tsk cayennepeppar
Sallad
½ avokado i tärningar (men spara en liten bit till röran)
10 körsbärstomater i klyftor
En bit mango i tärningar
Avokadokeso (ej med på bild)
En liten bit av avokadon i små små tärningar
1 msk mango chutney
1 msk philadelphia paprika & kryddor
1 msk lättcréme fraiche
½ dl keso
En skiva vitt bröd
Blanda alla ingredienser till avokadokeson och ställ den kallt.
Blanda färsen med lök, kryddor och philadelphia. Forma till två små hamburgare eller en stor och stek så att de får fin färg!
Lägg hamburgaren/arna på brödskivan, toppa med några tomatbitar och ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter tills brödet har fått fin färg och tomaterna blivit varma.
Servera med salladen och avokadoröran
Annas Ostkaka med Äpple- och Pepparkakssmak
Jag följde inget recept utan rörde i lite grann såsom jag trodde det skulle bli bra och jag tror nog minsann det blev det också fast jag vet faktiskt inte än! Jag hade ju tänkt äta den idag som lite födelsedagsgott lixom (japp, jag blir jättevuxen idag ;P) men sen kom jag på att jag inte hade något bra att ta med till lunch imorgon och det är ju absolut aldrig fel med ostkaka till lunch??? ;P Jag tänkte nog äta den med lite fruktsallad och mer keso då, fast det är nog allra godast med glass!!
Bilden blev kanske inte jättefin, men den luktade VÄLDIGT gott!! :)

En portion
½ rivet äpple
1 tsk pepparkakskrydda (finns hos Aromboden) alt ½ tsk kanel och ½ tsk kardemumma
½ msk honung
1 dl keso (naturell eller med Päron-Äpple-Vaniljsmak)
1 ägg
1 msk smör till formen
Blanda det rivna äpplet med kryddan, honungen och keson.
Vispa upp ägget och blanda ner äpple-keso-blandningen
Häll blandningen i en ugnsfast smord portionsform och sätt in i ugnen (ca 220 grader) i typ 20 minuter.
Skaldjurssmörgås
Jag rostade det och sen gjorde jag iordning en trevlig skaldjursröra som jag lade på och åt tillsammans med massa tomater! Brödet var absolut helt OK, men jag tror nog faktiskt att det gör sig bäst rostat såsom jag gjorde! Skaldjursröran vad ju ganska à la Anna och jag skulle nog viljat haft räkor också men det hade jag inga hemma så jag tog kräftstjärtar och crabfish istället!

Skaldjursröra för en person
2 crabfishpinnar
½ dl kräftstjärtar
½ hackat kokt ägg
1 msk stenbitsrom
½ dl äppletärningar
1 msk kräftost (Kavli)
1 dl keso
1 msk créme fraiche
½ msk mango chutney

Krämig Makrillpasta
Färskost med smak av kräfta passar sjukt bra till makrillen så jag blandade ned det och lite extra grönsaker och skaldjur!
Mumsigt värre :)

En portion
½ burk makrill i tomatsås
1 hackad tomat
1 liten bit skivad purjolök
½ liten burk champinjoner
1 tsk paprikapulver
En näve räkor
Några körsbärstomater i klyftor
2 msk färskost med kräftsmak
2 msk créme fraiche
Valfri pasta
Fräs den hackade tomaten tillsammans med purjolöken, champinjonerna och paprikakryddan.
Tillsätt makrillen, färskosten och créme fraichen och låt osten smälta ned.
Rör ned körsbärstomaterna och räkorna.
Servera med valfri pasta
Veckomatsedel
Måndag
Lunch:
Middag: Krämig Makrillpasta
Tisdag
Lunch: Julbord
Middag: Skaldjurssmörgås
Onsdag
Lunch:
Middag: Födelsedagsmiddag
Torsdag
Lunch: Het Tacoböngryta
Middag: Hemmagjord hamburgare
Fredag
Lunch: Kycklingtacos i pitabröd
Middag: Ärtsoppa med skinksmörgås (matlåda)
Lördag
Lunch: Auberginelasagne
Middag: Quornfärsfyllt Bröd
Söndag
Lunch:
Middag: Ärtsoppa med skinksmörgås (matlåda)
Världens Enklaste "Fiskgratäng"
Den som uppfann makrill i tomatsås borde ju få nobelpriset för finns det egentligen ngt smidigare och som dessutom är fullproppat med nyttiga fetter?? För att inte tala om hur gott det också!! Idag gjorde jag världens superenklaste fiskgratäng (om det nu kan kallas för en riktig fiskgratäng - den är ju mer som en upp-och-ner-vänd varm macka) som blev jättegod! Den tog typ 25 minuter att göra, men har man redan kokat ägg så tar det nog bara typ 15 minuter (5 minuter att förbereda och 10 minuter i ugnen) Riktig snabbmat med andra ord!
Jag har gjort en liknande gratäng förut som jag tror kallas för "Polmans Låda"! Man gör precis på samma sätt men man använder räkstuvning (hemmagjord eller sån som finns på burk) istället för makrill i tomatsås! Jag brukade ofta laga den till kvällsmat till de gamla när jag jobbade extra på äldreboende på gymnasiet och de tyckte att det smakade jättebra och dessutom var det ju väldigt lättuggat för de som inte hade så bra tänder :)
Nu använde jag iallafall makrill i tomatsås och det blev minst lika bra som räkstuvning!
Det här behövs för en portion:
½ burk makrill i tomatsås
1 msk färskost med kräftsmak (t ex Kavli)
1 msk créme fraiche
1 hårdkokt ägg i skivor
1 vit brödskiva i tärningar
1 msk riven ost
5 körsbärstomater i klyftor
Blanda makrillen med färskosten och créme fraiche.
Lägg äggskivorna i botten av en liten ugnsfast form.
Bred makrillröran över.
Fördela tomatklyftor och brödtärningarna över röran och strö över den rivna osten.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter tills osten har smält.
Innan ugnen
En Paj Till - fast lite mer mexikansk!! :)

Fyllningen för 4 personer
300 g nötfärs (eller ngn annan färs - your choice)
1 gul hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 riven morot
1 burk champinjoner
1 påse tacokrydda
½ burk krossade tomater
1 msk sambal oelek
1 burk ananasskivor
1 ask körsbärstomater i klyftor
½ burk créme fraiche
½ ask philadelphiaost med smak av paprika och kryddor
Riven ost
4 filodegsark
Ägg till pensling
Fräs färsen, löken, moroten och champinjonerna tillsammans med tacokryddan.
Häll i de krossade tomaterna och sambalen.
Tillsätt därefter körsbärstomaterna, mangobitarna och ananasskivorna samt lite av juicen de ligger i.
Blanda samman créme fraiche och hälften av philadelphiaosten och rör ner i köttfärsröran.
Lägg fyra filodegsark i en ugnsfast form och pensla med ägg.
Förgrädda en liten stund, typ 5 minuter så det hinner bli lite frasigt.
Häll köttfärsröran i pajskalet.
Klicka över resterande philadelphia och strö över riven ost.
Grädda i ugnen i ca 10-15 minuter.
Indisk Kycklingpaj

1 portion
Ett grillat kycklinglår i bitar
En halv skivad gul lök
En liten bit skivad purjolök
½ liten burk champinjoner
En hackad tomat
En strimlad soltorkad tomat
En ananasring i bitar
En näve mangotärningar
½ msk curry madras
1 msk mango chutney pineapple
½ dl créme fraiche
Ett filodegsark
Uppvispat ägg till pensling
Körsbärstomater
Philadelphiaost med smak av paprika och kryddor
Riven ost
1 msk riven kokos
Fräs löken och den hackade tomaten tillsammans med kryddorna.
Tillsätt purjolök, champinjoner soltorkad tomat och kycklingen och låt det fräsa med en stund.
Rör ned mango chutney och créme fraiche.
Låt röran svalna och tjockna till sig.
Klä en liten pajform med filodegen.
Pensla med uppvispat ägg och förgrädda pajskalet tills det har fått lite färg (ca 5 minuter)
Häll kycklingröran i pajskalet och fördela körsbärstomater, klickar av philadelphiaost och riven ost blandad med kokosflingor ovanpåpå.
Gratinera i 220 graders värme tills osten har smält.

Innan ugnen :)
Tacogratäng med bönor!
Därför var jag inte så hungrig nu till kvällen, men äta måste man ju göra ändå och eftersom jag inte hade ngn större lust att göra något avancerat fick det bli en snabblagad tacogratäng med kidneybönor- billigt, gott och enkelt!

Det här ska du ha i en gratäng för fyra personer:
En gul lök
En stor burk kidneybönor
En riven morot
En burk champinjoner
En burk krossade tomater
En påse tacokrydda
En msk sambal oelek
Fyra ananasskivor i bitar
Körsbärstomater i klyftor
½ ask Philadelphia (paprika & kryddor)
½ dl créme fraiche
½ påse nachos
1 dl riven ost
Fräs grönsakerna tillsammans med tacokryddan.
Tillsätt krossade tomater och sambal oelek.
Häll i kidneybönorna och ananasskivorna och låt den koka en liten stund.
Häll tacoröran i en ugnsfast form
Blanda philadelphiaosten med créme fraiche och bred det ovanpå.
Krossa nachosen lätt och strö dem över gratängen och släng även på några körsbärstomater om du vill.
Strö den rivna osten över och gratinera i ca 225 grader i 10-15 minuter.
Seriöst Gott - Njae....

2 kesoburkar av 5
Vörtbröd - Himla gott även utan julskinka
Jag visste redan från början att jag skulle tycka om det här brödet för jag ÄLSKAR vörtbröd och då särskilt med julskinka på! Nu hade jag ingen julskinka så jag fick ta vanlig skinka men det gick himla bra det också för gott blev det, även om keso och tomat inte är det första man förknippar med vörtbröd kanske ;P


Absolut 5 kesoburkar av 5!
Veckans Matsedel
Måndag
Lunch: Kryddiga Köttfärspiroger
Middag: Orientalisk Kasslerlåda (matlåda)
Tisdag
Lunch: Kycklingpaj med Grillad Paprika
Middag: Korv Stroganoff med ris (matlåda)
Onsdag
Lunch: Trerätters på Scandic Hotell
Middag: Tacogratäng med bönor
Torsdag
Lunch:
Middag: Något indiskt med kyckling och filodeg
Fredag
Lunch: Något trevligt från sjukhusets cafeteria
Middag: Köttfärspaj
Lördag
Lunch: Chili con Carne
Middag: Köttfärspaj (matlåda)
Söndag
Lunch: Auberginelasagne
Middag: Makrillåda
Kryddiga Köttfärspiroger!
Nästa gång ska jag nog göra paj tror jag! :)

4 piroger (räcker till 2 personer)
2 filobladsark
Ett uppvispat ägg till pensling
100 g köttfärs
½ gul hackad lök
½ burk champinjoner
1 msk garam masala
1 tsk kanel
1 tsk sambal oelek
2 strimlade soltorkade tomater
2 dl krossade tomater
2 msk philadelphiaost med paprika & kryddor
2 msk mango chutney
10 körsbärstomater i klyftor
½ dl riven ost
Börja med att göra köttfärsröran!
Fräs lök, färs och champinjoner tillsammans med kryddorna.
Tillsätt de soltorkade tomaterna och de krossade tomaterna och låt det koka ihop en liten stund.
Rör ned philadelphiaosten och mango chutneyn och sedan körsbärstomaterna.
Låt röran svalna så att den tjocknar.
Dela varje filobladsark i två delar.
Fördela köttfärsröran jämnt på arken, strö över riven ost och vik ihop dem det snyggaste du kan till små piroger.
Pensla pirogerna med uppvispat ägg och sätt in dem i ugnen i ca 10-15 minuter tills de får fin färg och är frasiga

Såhär så det ut innan filodegsarken rullades ihop!

Efter ihoprullning och gratinering! Inte så snygga kanske men väldigt goda!
Auberginelasagne eller Melanzane alla Parmigiana om man vill vara fin i kanten ;P
Jag tror att den här rätten (eller ja, ungefär den här rätten) heter Melanzane alla Parmigiana om man är i Italien fast jag har ju inte gjort precis som originalreceptet precis utan haft i massa spenat och grejer, så jag antar att den här får heta Auberginelasagne! Vegetariskt blev det för mig men vill du ha köttfärssås istället för bara tomatsås så tror jag inte att det är olagligt! :)

4 portioner
1 stor eller 2 små aubergine
1 msk salt
Skär auberginen i skivor och lägg dem på ett fat. Låt stå i ca 30 minuter så att saltet drar ut vätskan.
Stek skivorna i en stekpanna så att de blir lite mjuka
Grönsaksås
1 burk krossade tomater (helst Mutti)
1 riven morot
1 gul hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk honung
1 msk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 skivad purjolök
1 burk champinjoner
Fräs löken tillsammans med kryddorna.
Lägg i purjolöken och champinjonerna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt krossade tomater och lite honung.
Koka ihop
Spenatröra
200 g fryst hackad spenat
En liten burk naturell keso
Tina spenaten och blanda med keson.
Liten ostsås
1 burk créme fraiche
50 g philadelphiaost med smak (t ex paprika & kryddor)
1 dl riven ost
Varva alla rörorna med aubergineskivorna i en ugnsfast form. Börja och avsluta med tomatsås (fast ha gärna lite ostsås överst. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Saffran i Stora Lass!
Ikväll tänkte jag laga Paella med Kyckling & Skaldjur och där doftar ju hela maträtten saffran men det är faktiskt inte det jag tänker skriva om nu utan något helt annat som är betydligt sötare ;P
Pågen har nämligen frågat mig om jag vill vara med i deras brödpanel! Det innebär att jag ska testa några av deras bröd och sedan blogga om dem här :) Det var framförallt "vanligt smörgåsbröd" som skickades hem till mig, men även deras Saffransgifflar, och just en sådan har jag provsmakat idag! Jag är egentligen inte speciellt förtjust i saffransbröd (inte i fikabröd överhuvudtaget) men det här var faktiskt riktigt gott! Gifflarna gav en god smak av saffran och den krämiga fyllningen var pricken över i:et, inte alls som vanliga torra lussekatter som växer i munnen för varje tugga! Gifflarna var dessutom lagom stora, inte för små så att man inte tycker att det räcker med en och inte heller för stora så att man bara längtar efter att bullen ska ta slut! Om jag skulle ha en liten betygskala skulle troligtvis dessa små godbitar få:
4 Kesoburkar av 5!!

Indisk Lövbiff i Tortillabröd
Idag var det Jalfrezi-kryddans tur att vara med och leka i en Lövbiffwoksgryta som jag la på ett tortillabröd och rullade ihop till en supergod wrap! Jalfrezikryddan var riktigt stark och god (fast sambalen bidrog nog en del också) så det var god med lite svalkande banan och kesoröra till och jag tror nog Lövbiffswokgrytan (för det var mer en gryta faktiskt) gör sig superbra till pasta och ris också!!! :)

2 port
200 g lövbiff i strimlor
½ gul skivad lök
1 hackad tomat
½ skivad purjolök
1 liten burk champinjoner
½ tärnad mango
1 banan
1 msk Jalfrezikrydda
½ msk sambal oelek
1 dl créme fraiche
Knappt ½ dl vatten
Börja med att woka köttstrimlorna lätt i en wokpanna.
Lyft sedan upp den och woka grönsakerna (ej frukten).
Lägg i köttet igen och krydda med jalfrezikryddan och sambal.
Tillsätt créme fraiche och lite vatten och låt det koka ihop en stund.
Fisk i Ugn med Potatismos & Kall Ägg- och Romröra
Jag använde fryst Hokifilé, en fisk jag aldrig har ätit förrut men som faktiskt var helt OK! I Vanliga fall är jag väl inte sådär superduperförtjust i vit fisk, utan gillar lax bättre men om man bara får till det med precis rätt tillagningstid så är det inte så tokigt! :)
Jag gjorde en egen Ägg- och Romröra, givetvis med lite keso och istället för vanlig kokt potatis (som jag avskyr) hade jag potatismos som fick vara med i ugnen en stund! :)

4 port
400 g styckfrysta (men tinade) Hokifiléer (eller annan vit fisk)
1-2 msk smör
Pressad saft av en halv citron
Potatismos för fyra portioner
1 msk smör
2 msk philadelphiaost
Broccoli
Körsbärstomater
Lägg fiskfiléerna i en smord ugnsfast form och klicka över lite smör och pressad citronsaft
Ugnstek i ca 10 minuter
Tillaga under tiden potatismoset och röra i smör samt philadelphiaost
Klicka potatismoset längs kanten på samma form som fisken och sätt in i ugnen igen i ca 15 minuter.
Låt körsbärstomaterna vara med i ugnen de sista minuterna.
Koka broccoli och servera till
Kall Ägg- och Romröra
2 hårdkokta hackade ägg
4 msk stenbitsrom
Pressad saft av citron
1 msk mango chutney
2 msk philadelphiaost med gräslök
2 dl keso

Indisk Kycklingtacos - fast som pizza :)
Indiskt förståss!
Egentligen hade jag tänkt göra typ tacos med tortillabröd och kyckling och grönsaker i en krämig sås kryddad med ovanstående krydda, men när jag väl skulle börja laga maten var jag så sjukt jättesugen på smält ost och då passade det ju mycket bättre att använda tortillabrödet som pizzabotten och göra en pizza istället! :)
Det blev hur gott som helst och jag är fortfarande superduperglad för att jag fick de här kryddorna hemskickade! Det märks att det är kvalitet på dem för det blir mycket smak även om man inte tar så jättemycket!! Jag har sett att kryddorna bl a finns på ICA Maxi och de rekommenderas verkligen att köpa om man inte redan har gjort det!

Indisk Kycklingtacoröra för fyra personer
Fyra grillade kycklinglår eller ½ grillad kyckling i mindre bitar
En gul skivad lök
Två hackade tomat
En burk skivade champinjoner
Tre strimlade soltorkade tomater
En burk ananasskivor i bitar
1 msk Authentic Tikka Curry Powder
3 msk Mango Chutney
2 msk kokosflingor
1 ½ dl créme fraiche
Fräs lök, tomat och champinjoner tillsammans med kryddan.
Blanda ned kycklingen soltorkade tomater och ananasbitarna.
Tillsätt mango chutney, kokosflingorna och créme fraiche och låt allt bli varmt.
Om du vill göra som jag brer du ut röran på ett medelstort tortillabröd, lägger på körsbärstomater i klyftor, klickar över philadelphiaost (gärna med smaken paprika & kryddor) samt riven ost. Sätt in i ugnen i ca 10 minuter tills osten smält.
Man kan också servera antingen som tacos med grönsaker, nachos, tortillas etc eller med ris eller pasta!
